TeamViewer do firmy

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LukasTermer 9. 5. 2012 13:18

Ahoj,

jeden známý, který má po republice pár obchodů s kuchyňským vybavením a pár drogérií, mě oslovil, že by měl zájem o online kontrolu svých počítačů na pracovištích. Případně pro servis kasových stanic, apod. Ihne mě napadl TeamViewer, jelikož s ním mám skvělé zkušenosti...

Jedná se o tohle: Z jednoho počítače, případně iPadu, chceme mít přístup do všech počítačů po krámech (zrhuba 20). Na každý pc v krámě nainstalovat klient a do nich se připojovat z kanceláře, pro občasnou kontrolu a správu.

Licence pro nekomerční užití tady pravděpodobně nestačí, že?

Jakou licence bych měl případně zakoupit? Jejich eShop a srovnání mi přijde poměrně nepřehledný, nebo spíš nerozumím té jejich terminologii.

Děkuji.
LukasTermer
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 9. 5. 2012 14:26

Nenapsal jsi verze OS klientských PC.
Desktopový profi OS WNT od WXPP/32 výše obsahuje terminálový server.
Stačí jen povolit TCP/3389 ve firewallu pro TS a sdělit lokálním TS, který účet má přístup.
V tom případě by bylo zbytečné kupovat licence 3-P nástrojů.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 9. 5. 2012 14:34

No jestli to chce mit jako onlajn kontrolu, pochybuju ze by bylo vhodne, aby se to uzivateli, ktery u toho zrovna bude sedet takto odhlasovalo.
Spis chce videt, co se na tom PC deje.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LukasTermer 9. 5. 2012 14:46

Jsou tam všude Windows XP.
Jinak vůbec nevadí, když to uživatel uvidí, spíš to berme na tu správu.

Zajímá mě, jak to je s licencemi na TW
LukasTermer
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 9. 5. 2012 14:48

ultravnc. nainstaluje se pod adminem, spousti se jako sluzba, user ho nemuze vypnout a da se sledovat deni na kompu aniz by to uzivatel vedel :)
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flaxinet 9. 5. 2012 14:52

Ceník licencí je na stránkách Teamvieweru, dokonce česky
http://www.teamviewer.com/cs/licensing/index.aspx
Pokud chcete něco zdarma, zkuste Logmein Free.
flaxinet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 9. 5. 2012 16:14

je jedno jestli tam mas xp nebo vista nebo 7 , jak psal milan: PROFI. je to super reseni tam kde mas verejnou pevnou ip adresu a muzes nastavit router. Doporucuju na routeru naslouchat port s nejakym vyssim cislem a smerovat ho na ten komp:3389 - primo na 3389 se mi furt nekdo snazil dostat). Idealni v pripade nejakyho lepsiho routeru ktery to umi nastavit jen povolene ip adresy pro pristup (centrala)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 9. 5. 2012 16:29

karlos00x:
Port TCP/3389 je tradičně děravý v *nixu (a mnohokrát hacknutý) => nepoužívat.
Na bázi OS WNT tento port ještě nikdo neprolomil a je tedy považován za bezpečný.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 9. 5. 2012 17:19

Milane nesouhlasim. Ten port je tak slabej jak je slabe heslo admina. A jak to v praxi chodi to vis sam moc dobre.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 14. 5. 2012 17:27

Vsak neni problem pouzivat jiny port ne? Staci prenastavit v registrech.
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý