karlos00x píše:- proc sis teda kupoval SSD disk?
- vypni zobrazovani obrazku a vypni flash
- pouzij treba operu, nastav ji max pametovou cache, min diskovou cache (nebo pohledej kde
to nastavit ve FF)
- kolik ti to tam zapise za den? ona cache funguje tak ze zezacatku zapisuje vse a postupem
casu se lepsi pomer hit/miss.
- kolik mas tak strasne moc zapsano za tyden?
Ach jo
- rozhodně ne proto, aby mi tam FF zapisoval zbytečné sra*ky, a tím ho ničil, víš?
- proč bych proboha vypínal zobrazování obrázků, nebo flashe?
- kdybych chtěl používat jinej browser (které mimochodem tolik dat neukládají), tak bych sem nepsal dotaz ohledně Firefoxu.
- zapisuje přímou uměrou, kterou jsem uvedl v popisu i screenu. Za hodinu běžného surfování (bez stahování, či sledování streamů) i několik GB
Díky za rady, ale takovéhle fakt nepotřebuju. Prosím o fundované odpovědi, nikoliv odpovědi za každou cenu.
r34ktor píše:Osobně nevidím důvod přesouvat cache na pomalejší disk. To už ji můžeš rovnou zakázat.
Soubory, které Firefox zapisuje/čte lze monitorovat pomocí aplikace
Process Monitor.
Rozdíl mezi zakázanou cahce a cache na HDD je celkem rozdíl. Ještě existuje možnost vytvořit cache přímo v RAM. Nicméně, mám tak rychlej internet, že cache v podstatě nepotřebuju. Ale díky za ten proces monitor, zkusím ho, ale údajům v HD Tune docela věřím (odpovídají i celkovým hodnotám v SSD Life).