Firefox stále extrémně zapisuje na SSD

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 1. 8. 2012 23:51

no a proč teda prostě problém přinejmenším nediagnostikuješ, namísto diskuzní taktické defenzivy?

proces monitor nebo resmon ti řeknou, jak, kdy, proč a do čeho ten firefox zapisuje...

pokud s nimi neumíš pracovat, řešme s čím neumíš pracovat a proč neumíš pracovat, ale věřím, že by ses k tomu měl na internetu proklikat ještě předtím, než ti to SSD kvůli firefoxu umře...

porovnávání zápisů rozdílných prohlížečů je irelevantní, jelikož pracují jinak, fungují jinak a obsahují zcela jiný komponenty...

a bez ohledu na objem tvé následné nenávisti vůči mě, si myslím, že životnost svýho SSD řešíš skutečně brzy a v nesprávným směru, protože tvoje SSD chcípne mnohem dřív na "všeobecnej syndrom náhodnýho chcípnutí" (jako mnohým z nás) namísto vyčerpání počtu přepisů buněk...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Martx 2. 8. 2012 00:06

Tak som trochu zapatral a podla vsetkeho ten velky objem dat tvoria hlavne udaje na obnovu tabov pri pade firefoxu. Tieto udaje sa standardne zapisuju kazdych 15 sekund. Riesenim je dat si vo firefoxe about:config, najst tam udaj browser.sessionstore.interval a zmenit ho na hodnotu napriklad 300000 - udaj je v milisekundach cize vlastne 5 minut.
Martx
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 2. 8. 2012 00:16

chces po "verejnosti" radu a nejsi schopen se podelit o jedno jedine cislo? lidi jsou halt ruzny.
MASH píše:@oneill_sx1: Vstoupil jsi do diskuze "drsně". Přestože ty mi píšeš, že jsem paranoik, tak já ti psát, že jsi hlupák... nebudu. Snad ti jen doporučím nějakej článek o technologiích SSD. O spolehlivosti jednotlivých "flashek" po mnohočetném přepisu a jejich degradaci. Zvláště třeba u 25nm MLC NAND ;-)

tyhle novinářský bludy a straseni nevinnych oveček se snazime prave rozptylit tim vedlejsim threadem s uplne sedlackymi pocty. na sedlacke pocty nam 2 minuty zaznam nestaci. kdybys rekl kolik tam mas za posledni tyden treba tak se muzem nejak dal bavit o tom tvym strasne hustym opotrebeni kvuli kterymu ti to ssd urcite brzy umre
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 2. 8. 2012 10:48

MASH píše:Snad ti jen doporučím nějakej článek o technologiích SSD.
Mě teorie nezajímá, mě zajímají empirické zkušenosti. A ty jasně dokazují, že opotřebení nemá smysl řešit. Až se mi SSD opotřebuje, tak si za pár stovek koupím nové. Však už dnes jsou ceny třetinové oproti cenám před dvěma lety.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 8. 2012 11:50

Kód: Vybrat vše
Tak som trochu zapatral a podla vsetkeho ten velky objem dat tvoria hlavne udaje na obnovu tabov pri pade firefoxu.

Mimo změny kterou zapsals - neboli interval to jde řešit i tim že použiješ třeba tab mix plus a mimo toho že maš mnohem větši možnost customizace prace s taby tak vestavěnou relaci pro obnovu vynechaš - použiješ jeho rozšiřene nastaveni - změniš v prve řadě uchovavany počet,to bych udělal i s defaultní relací - snižiš ho na rozumny počet - vlezeš do volby rozšiřene nastavení - relace a tam to doladíš.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MASH 3. 8. 2012 03:23

@Martx: Tak otestováno, ale bez většího snížení zapisovaných dat. Každopádně děkuju za relevantní tip!
Zkrátka, někam něco ukládat FF musí, pokud se zapne v "anonymním módu" - tedy s výrazným omezením zapisování a ukládání veškeré historie, tak jsou zápisy na disk skutečně minimální.

@oneill_sx1: Příteli, nejedná se o teorii, ale praxi. Existují praktické testy SSD disků, vč. jejich životnosti a třeba i spolehlivosti pam. buněk. Jeden test udělali tuším i na Seznamu, kde SSD použili do serverového PC. Za 14 oba disky odešly. Nejsem paranoidní, vím, kolik přepisů zvládne můj disk, ale jelikož se o problematiku technologií pamětí (především pak MLC NAND) i trošku zajímám, tak i vím, co jejich degradace může způsobit. Ono se nejedná o "začouzení se z krabičky", je to malinko složitější! Položil sis např. někdy otázku, proč vlastně existuje třeba takovej TRIM (to označení bys mohl znát)? Nicméně, pokud ceny SSD neřešíš a jsou pro Tebe zanedbatelné, pak tvoje názory chápu. Pokud mi chceš ještě něco napsat k tématu - třeba odkud vycházejí Tvé empirické výzkumy, dej mi prosím vědět přes PM. Sem už nepiš, tento thread se pokouší řešit něco jiného. Předem díky :-)
MASH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 8. 2012 06:41

takže to řešit nechceš, chceš si povídat, to bylo potřeba říct ze všeho nejdřív...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod karlos00x 3. 8. 2012 07:42

aha, no tak jestli dali desktop SSD do high-load serveru tak se neni co divit. octavkou taky pole nezoras.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 8. 2012 09:35

Běžné SSD ti nepřežije ani pár hodin v zátěžovém testu bez ohledu na to, kolik dat se na něj zapíše.
Přečti si něco od uživatele Matysek, který o tom zde na fóru psal už mnohokrát.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 3. 8. 2012 12:23

krátka, někam něco ukládat FF musí, pokud se zapne v "anonymním módu" - tedy s výrazným omezením zapisování a ukládání veškeré historie, tak jsou zápisy na disk skutečně minimální.

Neřešim vůbec ale vůbec ssd aby nedošlo k omylu,pouze čistě technicka poznamka,lidi co pracuji s x taby atd tak je průběžně zaviraji a podobně,osobně mam nazor že pokud jsem ho zavřel tak z důvodu že mně nezajima,jinak mam X způsobů co s nim když mně nezajima ale chci se k němu ještě vratit a obavam se že ho omylem zavřu-zamknout,chránit,pokud dělam s 30-50 tabama tak si nastavim lištu jak mně vyhovuje kde bude ,jakym způsobema.viceřada,posuvna td.Prostě důvod proč si někdo mimo jine zvyšuje datovou naročnost tim že nechava defaultni nastaveni pro session - zavřene panely mně uniká.To byla jedna z voleb co jsem myslel v minulem přispěvku - doladit....Neboli dojdu do stavu mezi anonymni a normalni session.Není to problem způsobem kterej jsem zminoval.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MASH 3. 8. 2012 19:02

kernel_panic [passed] píše:takže to řešit nechceš, chceš si povídat, to bylo potřeba říct ze všeho nejdřív...

Jedinej, kdo si tady (navíc sám se sebou) povídá jsi ty. Tvé příspěvky jsou irelevantní a bohužel nic nepřinášející! Nenastínil jsi zde ani jednu přínosnou myšlenku, nápad, postup nebo aspoň spekulaci. Pokud se potřebuješ povyšovat a urážet ostatní, či prosazovat své životní myšlenky a cíle... poprosím tě také - už mi sem nepřispívej a prostě tuto diskuzi ignoruj (to určitě zvládneš ;-) ). Pokud máš zájem poradit a nebo alespoň diskutovat o konkrétním problému, který je předmětem tohoto mého threadu, tak buď vítán. HOWGH!

Ostatní žádám, prosím pokud mi chcete poradit, držte se tématu, který zde řešíme. Věřím, že témata týkající se životnosti SSD disků, či jiného HW... jistě najdete jinde. Tam si klíďo flamujte, jak uznáte za vhodné. Ještě jednou moc díky!
Naposledy upravil MASH dne 3. 8. 2012 19:07, celkově upraveno 1
MASH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 8. 2012 19:07

já se snažím, ty to ignoruješ...

kromě toho reaguješ jen a pouze na příspěvky od lidí, kteří ti údajně nic nepřináší, povyšují se, uráží a prosazují životní myšlenky; na relevantní snahu o řešení jsi ještě nezareagoval...

pořád nevíš, co přesně, kdy přesně a čím přesně opruzuje firefox tvoje SSD a ani se to nesnažíš zjistit...

dokonce se ani nesnažíš zjistit jak to zjistit...

takže zatím to je ryze frýstajl v povyšování, urážení a prosazování životních cílů...

a ačkoliv si nejsem vědom, čím jsem si to zasloužil, tak pokud tě nějak ponižuje nebo uráží slovo "neumíš", nahraď si ho něčím sociopoliticky korektnějším...
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod MASH 3. 8. 2012 19:33

Firefox opruzuje můj SSD zvýšeným zápisem evidentně pro mě nepotřebných dat. Měření jsem provedl v programu HD Tune Pro a naměřené hodnoty odpovídají průběžnému nárůstu v SSD Life. Vše jsem dostatečně popsal v úvodu, vč. screenů.
Kolegu uživatele jsem slušně porosil o tip, jak v jím doporučeném alternativním měřícím SW, zjistit celkový zápis dat na pevný disk u konkrétního programu. Do toho jsi vstoupil ty s arogantní poznámkou, ať si hledám na Google, navíc proloženou narážkou na mojí schopnost, či neschopnost. Pak jsi mi doporučil pro můj OS Windows XP naprosto nevhodný měřící program a navíc jsi to proložil zcela irelevantní přednáškou o různosti jednotlivých browserů. O konstatování (povídání si), jestli se mi můj SSD poškodí dřív, nebo později, než třeba tvůj a nebo Frantův... tak o to jsem také nikoho nežádal - docela dobře se orientuju sám. Kdybys místo toho např. poradil v možnostech programu Proces monitor (zřejmě s ním, na rozdíl odemě pracuješ a tedy se v něm vyznáš mnohem lépe), bylo by to kratší, a já bych ti byl velmi vděčen za pomoc.
Ano reaguju na lidi, kteří se mi snaží pomoci a nebo se o problém alespoň zajímají. Občas reaguju i na zcela hloupé příspěvky, které žádnou radu nepřinášejí a toto fórum akorát znepřehledňují. Na tvůj původní jsem třeba nereagoval vůbec.
Díky tomu flamu, do kterého jsem se nechal strhnout i já, je (jako drtivá většina českých neadministrovaných diskuzí) tento thread asi už zabitej. Nikdo normální, kdo by znal třeba radu, nebo měl tip, jistě nebude mít chuť to tu pročítat. Takže díky.
MASH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 8. 2012 19:42

fajn, takže chceš řešit nediagnostikovanej problém; mám takový řešení...

mkdir "Q:\firefox_local"
mkdir "Q:\firefox_roaming"
robocopy "%userprofile%\Local\Mozilla\Firefox" "Q:\firefox_local" /move /e
robocopy "%appdata%\Mozilla\Firefox" "Q:\firefox_roaming" /move /e
mklink /j "%userprofile%\Local\Mozilla\Firefox" "Q:\firefox_local"
mklink /j "%appdata%\Mozilla\Firefox" "Q:\firefox_roaming"

vyřešeno...

pokud máš nějakej kokrétní problém s process monitorem, musíš se zeptat jakej konkrétní problém s process monitorem máš, protože přepisovat návod nebo dokumentaci se nám příliš nechce...

a že máš windows XP z tebe vylezlo taky až teď v další kapitole detektivního dramatu, namísto abys nevhodnost doporučenýho nástroje (nejlépe však elementární informace o svým SW a HW vybavení) prodiskutoval co nejdřív...
Naposledy upravil kernel_panic [passed] dne 3. 8. 2012 19:48, celkově upraveno 1
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 8. 2012 19:47

Proč tak složitě? Stačí vytvořit nový profil, a nasměrovat ho na jiný disk.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka