Cisco AnyConnect VPN - internet připojení

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sidonio78 20. 5. 2015 21:58

Ahoj, potřebuji prosím poradit.

V PC mám program CISCO AnyConnect Mobility Client kterým se přihlásím do systému Navision.
Často se stávalo, že jsem nebyl schopen se přihlásit pod heslem do Cisco, musel jsem restartovat program + PC někdy 2x, někdy 30x abych se tam dostal..... nyní už vůbec
Zkusil jsem odinstalovat Cisco a nainstalovat znovu (mám WIN 8.1 64)a program se celý nenainstaluje!
Napíše hlášku: The VPN client agent was unable to create the interprocess communication depot.
Myslím si, že připojení na internet brání nějaký program, či je někde chyba v nastavení připojení. Často se mi i stane, že je wifi k dispozici i heslo a po připojení píše hlášku spojení omezené a nemám šanci se připojit.
Poradí mi někdo, kde je chyba?

díky :hm
Sidonio78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 21. 5. 2015 08:04

V nastavení síťové karty, přes kterou se připojuješ k internetu, máš na kartě "Sdílení" zaškrknuté "Umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení k Internetu tohoto počítače"? Cisco software se chová jako další virtuální síťová karta, které je potřeba tímto způsobem povolit komunikaci, jinak podle Googlu ta instalace Cisco klienta skončí přesně tou chybovou hláškou, jako tobě.

Druhá možnost, kterou nabídl Google: zakázat službu "Sdílení připojení k internetu" úplně, aby nemohla Cisco blokovat (pak nebude karta Sdílení ve vlastnostech síťové karty zobrazena).

Další software, který by teoreticky mohl kolidovat a možná i způsobovat nepřipojení k internetu, je nějaký paranoidní bezpečnostní balík. Například Eset Smart Sesurity má občas zajímavé vedlejší účinky typu, že najednou přestane fungovat něco, co předtím roky fungovalo. Tedy pokud by potíže s instalací Cisco softwaru přetrvávaly, zkus odinstalovat antivirus (znova nainstalovaný ho budeš mít za 5 minut).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Bespi_ 21. 5. 2015 09:45

Pokud je to mozne zkus vyzkouset pouzivat integrovanou VPN ve Windows. S AnyConnectem jsou casto zajimave problemy :-) .
Bespi_
Junior