Chybajuce nastavenia vo Firefox

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod r34ktor 30. 5. 2020 19:17

Dreamer píše:Pomerne casto hladam niekolko rovnakych slove na stranke, nedalo by sa to urychlit, mozno rozsirenim, addonom?

Niekolko slov a jedno hlavne - predvolene alebo naposledy pouzite, by sa ulozilo a zachovalo aj pri zatvoreni Firefox a po jednom kliknuti na ikonu, prip. aj pomocou volitelnej klavesovej skratky, by sa spustilo vyhladavanie na stranke a oznacili by sa vsetky vyskyty.

Stacilo by jedno nastavitelne slovo, ktore by bolo mozne menit, ale aby to fungovali na 1-klik.

Neznám rozšíření, které by fungovalo přesně jak chceš, ale zkus Multi word searcher.

Pár poznámek:
  • Nemá historii a zadaná slova jsou po restartu zapomenuta (lze řešit dodatečným doplňkem pro udržování seznamu slov - např. Clippings).
  • Drag&Drop/vložení ze schránky do vyhledávacího pole fungují podivně - na konec je třeba ručně zapsat libovolný znak (používám mezeru) a pak ho smazat (Backspace), jinak slovo po odentrování zmizí (těžko říci, zda jde o chybu, nebo vlastnost).

Dreamer píše:Paci sa mi funkcia PIP, ale zistil som, ze niekedy sa mi otvori uplne male okno a niekedy vacsie, cim to je?

Idealne by bolo, ak by sa velkost okna zapamatala, taktiez poloha okna, nie je to mozne nastavit v about:config? Hladal som tam, ale nic take som tam nenasiel.

Zatím neumí, ale je na to založen bug, takže se snad jednou dočkáš.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 31. 5. 2020 11:42

OK, dik, to vyhladavanie nie je tak dolezite, ono je to celkovo neprakticke, je nutne pouzit klavesnicu alebo toolbar tlacidlo hore a nasledne presunut kurzor uplne dole a potom na rolovanie je aj tak nutne pouzit mys, tiez zatvorenie toho spodneho panela je neprakticke, "X" je celkom napravo.

Idealne by bolo, ak by to hladanie bolo v hornom paneli, kde sa da vytvorit vyhladavacie pole, tam sa ale neda hladat na aktualnej stranke.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 1. 6. 2020 10:43

Pro rychlé vyhledávání na stránce si můžeš v about:preferences|Obecné(General) aktivovat volbu Psaním vyhledávat text na stránce. Podrobné info zde.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 1. 6. 2020 20:08

Tak to je skvela funkcia, je mozne pisat aj prispevky, vtedy je ta funkcia vypnuta, to mi usetri vela casu, dakujem!
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 2. 6. 2020 18:54

Ked oznacim text a stlacim tlacidlo "Find in this page (Ctrl+F)", alebo stlacim Ctrl+F, otvori sa spodny panel pre vyhladavanie, je aktivovane "Highlight All", ale oznaci na stranke iba 1 hladany vyraz, musim stlacit "Highlight All" 2x a vtedy to funguje. Myslim, ze je to urcite bug.

Dufal som, ze v novej verzii to opravia, aktualizoval som na verziu 77.0, ta chyba vyssie zostala a ani to novo objavene hladanie pisanim uz nefunguje spravne, ked nieco napisem, tak to par sekund vydrzi a potom zmizne. Da sa to nejak opravit alebo je to bug? Myslim ze v predoslej verzii to fungovalo spravne.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 6. 2020 20:02

Dreamer píše:Ked oznacim text a stlacim tlacidlo "Find in this page (Ctrl+F)", alebo stlacim Ctrl+F, otvori sa spodny panel pre vyhladavanie, je aktivovane "Highlight All", ale oznaci na stranke iba 1 hladany vyraz, musim stlacit "Highlight All" 2x a vtedy to funguje. Myslim, ze je to urcite bug.

Vybrané slovo se pouze předvyplní do vyhledávacího pole. Samotné hledání (a označení všech výskytů) je potřeba aktivovat stisknutím Enteru.

Dreamer píše:Dufal som, ze v novej verzii to opravia, aktualizoval som na verziu 77.0, ta chyba vyssie zostala a ani to novo objavene hladanie pisanim uz nefunguje spravne, ked nieco napisem, tak to par sekund vydrzi a potom zmizne. Da sa to nejak opravit alebo je to bug? Myslim ze v predoslej verzii to fungovalo spravne.

Toto je standardní chování. Výchozí timeout pro typeaheadfind je 5s (po jeho uplynutí se vyhledávací pole automaticky resetuje a skryje). Prodloužit ho lze úpravou předvolby accessibility.typeaheadfind.timeout (hodnota se zadává v ms).
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 2. 6. 2020 21:05

OK, tak som to pochopil, je to skoda, neda sa to nastavit tak, aby sa to vzdy aktivovalo samo?

Ten druhy tip pomohol, nastavil som tam 0 a uz to nemizne, dik.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 6. 2020 10:07

Dreamer píše:OK, tak som to pochopil, je to skoda, neda sa to nastavit tak, aby sa to vzdy aktivovalo samo?

Pokud vím, tak ne.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 4. 6. 2020 22:54

Dreamer píše:7) "Set these tabs aside" - skvela funkcia "stareho" Edge, novy to nema a mozno ani mat nebude, funkcia presunie vsetky taby "vedla", takto je mozne vytvorit skupiny roznych tabov, sessions. Nemusi to fungovat rovnako, ale chcel by som vybrane taby nejak presunut / ulozit do skupiny a potom ich obnovit, ale jednym kliknutim, ako v Edge, prip. par kliknutiami.

Nasiel som rozsirenie, ktore to dokaze, OneTab, funguje presne tak ako potrebujem, 1-klik na presunutie vsetkych kartiet - do jednej karty a obnovenie je tiez na 1-klik, vie ulozit viac skupin, pomenovat ich, presuvat karty aj medzi skupinami.

Ma len jednu chybu, po obnoveni kariet ich zoradi naopak, prva je posledna a naopak, v Chrome to funguje dobre. Uz som im napisal o tej chybe. Da sa to opravit tak, ze ulozim a obnovim karty znova, potom su v spravnom poradi.

10) Stmavenie stranky alebo zmena bieleho pozadia, prip. vytvorenie tmaveho rezimu iba na zvolenych strankach.

Kedze na zive.cz je tmavy rezim spoplatneny a inde sa ho asi skoro nedockam, zacal som pouzivat Dark Reader, ktory som skusal uz skor, no ten tmavy rezim nevyzeral dobre, teraz ho pouzivam iba na stmavenie stranky, jas a kontrast a iba na niektorych strankach, kde je uplne biele pozadie, skoda ze to nevie zistit automaticky a neaktivuje sa na vsetkych strankach s bielym pozadim.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 16. 6. 2020 20:44

Je mozne skryt polozky v kontextovom menu? Aspon rozsirenia, ktore to nepodporuju, alebo aj ine polozky. Mozno cez about:config alebo cez rozsirenie?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 16. 6. 2020 21:22

Dreamer píše:Je mozne skryt polozky v kontextovom menu?

Viz https://www.reddit.com/r/firefox/commen ... text_menu/
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 16. 6. 2020 22:49

Dik, ale az tak to nepotrebujem, ak to aktualizacie prepisu, mozno aj aktualizacie rozsireni, tiez by som to musel upravovat pri kazdom novom rozsireni.

Skoda ze niektore veci chybaju, ked tak vela veci sa da prisposobit velmi dobre, napr. tlacidla panela a rozsireni.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 6. 2020 08:36

Dříve byly díky XUL/XPCOM tyto modifikace relativně snadno realizovatelné. Bohužel WE přinesly v tomto směru řadu omezení.

Pokud po tom hodně toužíš, nainstaluj si portable verzi Waterfoxu Classic. Je to hybrid, který podporuje XUL/XPCOM, WE i NPAPI. Modifikace různých menu je pak snadno realizovatelná pomocí rozšíření Menu Wizard (TB se neděs, funduje i ve Waterfoxu Classic).

Pro komplexní modifikaci pak lze použít dříve oblíbený Classic Theme Restorer.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 10. 1. 2021 15:51

Pozicia a velkost PIP okna sa uz automaticky zapamata, to je skvela vec, mam verziu 84.0.2 (64-bit).

Stale mi tam chyba zobrazenie casu alebo "posuvac", ktore by sa zobrazili iba po presunuti kurzoru nad okno, aby som vedel, v akej pozicii je sledovane video.

Tiez stale nie je opravena chyba PIP tlacidla, ked kliknem na nastavenia a nasledne na zmenu rychlosti, tak sa otvori PIP okno, toto by sa dalo opravit lahko, presunutim PIP tlacidla vyssie, aj ked by to nestacilo v pripadoch, ked je okno s videom prilis male, ale pre vacsinu pripadov by to stacilo.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 20. 2. 2021 12:12

Je mozne vo Firefox mat podobny "downloads bar", teda listu pri stahovani, ako ma Edge alebo Chrome?

V nastaveniach som nic nenasiel, mozno v about:config alebo ako addon?
Dreamer
Dreamer
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka