Chybajuce nastavenia vo Firefox

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dreamer 7. 12. 2019 17:26

Tak opat sa mi dnes otvorila ta ina verzia, uzsie okno a ine nastavenia, opat pomohlo zatvorenie a znovuotvorenie FF, je to velmi divne.

Navyse, opat sa mi po otvoreni FF nacitali stare verzie stranok - na ulozenych taboch a musim ich manualne obnovovat, aj ked mam tieto odporucane nastavenia:

browser.cache.disk.enable = true
browser.cache.check_doc_frequency = 1

Skusal som este znovu restartovat FF a stale mam taby vcerajsie verzie, nie aktualne.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 8. 12. 2019 18:24

U mě funguje dle očekávání. Mám pocit, že si ten Firefox přetunil. Nainstaluj si do jiného adresáře novou kopii portable verze a zkus to na ni.

PS: Cíleně používáš anglickou verzi, nebo jsi nezaregistroval, že je k dispozici i slovenská lokalizace?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 8. 12. 2019 23:12

Praveze som pouzival Avant Browser a na Firefox Portable som teda zacinal uplne od zaciatku, menil som toho minimum, okrem toho ci mi bolo odporucane v tejto teme a mam niekolko rozsireni, este sa na ne pozriem, ci to nesposobuje niektore z nich.

Pouzivam anglicku verziu cielene.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 6. 2. 2020 18:36

OK, tak mam portable verziu 72.0.2 64-bit a dnes sa mi zacala otvarat len ta "ina verzia" FF po spusteni cez taskbar (firefox.exe), po spusteni cez FreeCommander (FirefoxPortable.exe) sa otvori spravna verzia.

Chcel som si pripnut FirefoxPortable.exe k taskbaru, ale potom sa otvori firefox.exe mimo hlavnej ikony, alternativa je pripnut obe verzie, no nie je to idealne.

Zrejme to bude problem portable verzie, je nejaka podpora specialne pre portable verziu, CZ, SK alebo EN? Teraz to uz nie je nahodne, dokazem to stale reprodukovat, takze by sa to zrejme dalo aj opravit.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 2. 2020 19:26

To není chyba, ale vlastnost.

Pokud chceš konkrétní portable verzi spouštět ručně, je třeba zástupce patřičně upravit.

Příklad:
Portable verze je rozbalena v adresáři C:\FirefoxPortable. Cesta ke složce s profilem je C:\FirefoxPortable\Data\profile.

Pak má připnutý zástupce odkazující na 64-bit portable verzi v onom adresáři následující parametry:

Cíl - C:\FirefoxPortable\App\firefox64\firefox.exe -no-remote -profile "Data\profile"
Spustit v - C:\FirefoxPortable
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 6. 2. 2020 22:26

OK, dakujem za reakciu, ale ako mam pouzit tie parametre, ked chcem pripnut ikonu k taskbaru, tak aby bola iba jedna ikona, je to mozne?

Vytvoril som si odkaz a tam pridal tie parametre, funguje to, ale po pripnuti k taskbaru a spusteni mam stale dve ikony.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 2. 2020 23:41

Odstraň stávající zástupce, pak spusť firefox.exe přímo z dané složky (C:\FirefoxPortable\App\firefox64), připni ho, ukonči program a následně ručně uprav parametry zástupce.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 7. 2. 2020 21:12

Parada, funguje to, dik!
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 11. 2. 2020 19:13

Dreamer píše:6) Vyhladavanie bez diakritiky, ak zadam napr. "temy", najde to text "témy" na stranke, dokaze to Chrome a FreeCommander (ako moznost).

Tak po 17 rokoch to uz konecne funguje vo verzii 73.0! :-)
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 2. 2020 10:34

Je zajímavé, že se tím nepochlubily v poznámkách k vydání. Asi se stydí, že to trvalo tak dlouho. :twisted:

PS: Výchozí chování lze upravit pomocí předvolby findbar.matchdiacritics.

0 - ignorovat diakritiku (aktuální výchozí nastavení)
1 - porovnávat diakritiku (původní chování)
jakákoli jiná hodnota - automatika (pokud je text napsán s diakritikou, chová se jako předvolba 1, pokud bez diakritiky, pak jako 0)
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 26. 4. 2020 11:14

Existuje moznost alebo rozsirenie, ktore by skopirovalo do schranky nazov tab-u/karty a odkaz?

Jedno rozsirenie mam v kontextovom menu tab-u/kartu, takze je mozne to tam teoreticky dostat, tab ma casto ako tooltip nazov temy a odkaz na stranku by mal byt taktiez dostupny.

Idealne by som chcel kliknut pravym tlacidlom mysi na tab, nasledne lavym tlacidlom na polozku "kopirovat nazov a odkaz" a tie by sa skopirovali do schranky v takomto formate:

Kód: Vybrat vše
[url=https://www.zive.cz/clanky/tyden-zive-s-hostem-jak-mapycz-bojuji-s-covid-19-a-astronomove-se-starlinkem/sc-3-a-203607/default.aspx]Týden Živě s hostem: Jak Mapy.cz bojují s Covid-19 a astronomové se Starlinkem[/url]

Viem, ze konkretne na zive.cz po skopirovani nazvu sa skopiruje aj odkaz, ale tuto funkciu nemaju vsetky stranky a ked chcem skopirovat nazov clanku aj s odkazom, tak musim 2x prepnut na dany tab a spat na tab kde to kopirujem, chcel by som to zjednodusit.

Ak to nie je mozne, tak aspon skopirovat do schranky nazov a odkaz naraz, v akomkolvek formate.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 26. 4. 2020 11:49

Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 26. 4. 2020 12:44

Dokonale, dik!
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 29. 5. 2020 18:25

Pomerne casto hladam niekolko rovnakych slove na stranke, nedalo by sa to urychlit, mozno rozsirenim, addonom?

Niekolko slov a jedno hlavne - predvolene alebo naposledy pouzite, by sa ulozilo a zachovalo aj pri zatvoreni Firefox a po jednom kliknuti na ikonu, prip. aj pomocou volitelnej klavesovej skratky, by sa spustilo vyhladavanie na stranke a oznacili by sa vsetky vyskyty.

Stacilo by jedno nastavitelne slovo, ktore by bolo mozne menit, ale aby to fungovali na 1-klik.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 30. 5. 2020 13:37

Paci sa mi funkcia PIP, ale zistil som, ze niekedy sa mi otvori uplne male okno a niekedy vacsie, cim to je?

Idealne by bolo, ak by sa velkost okna zapamatala, taktiez poloha okna, nie je to mozne nastavit v about:config? Hladal som tam, ale nic take som tam nenasiel.
Dreamer
Dreamer
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka