Firefox nové verze opravdu NESTABILNÍ - od ver.57?

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod regine 4. 5. 2020 18:04

Můj dlouholetý oblíbený prohlížeč Firefox přešel po verzi ESR 52.06 na nové jádro. Protože chyběla spousta doplňků/add-ons, používal jsem klon Pale Moon.
Když už všechny add-ons mají náhražky, nainstaloval jsem opětně Firefox (verze 75) a začal používat. K mému údivu je Firefox nestabilní.
Používám na 6 kompech s Windows 7 a 10, Ubuntu, v kombinaci 32bit i 64bit. Padání se projevuje na všech.
Jaká je Vaše zkušenost?
Mám instalované i jiné browsery Vivaldi, Opera, Chrome/Chromium, FlashPeak, Midori (každý je v něčem lepší/horší).
Nice Day :-) Hezky den :-)
regine
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 4. 5. 2020 18:06

U me bez problemu.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 4. 5. 2020 18:11

Firefox používam už skoro 20 rokov a je stabilný. Aj vo verzii 75.

Vyskúšajte ešte Waterfox (64 bit) - tam môžete používať všetky doplnky na ktoré ste boli navyknutý vo Firefox verzii ESR 52.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regine 4. 5. 2020 18:35

Dík. Budu muset zjistit, který z šesti doplňků/add-ons vytváří nestabilitu. Některý vytváří problém. :-(
regine
Junior

Odeslat příspěvekod soban 4. 5. 2020 18:52

U mě taky nepadá...
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 5. 2020 20:09

regine píše:Dík. Budu muset zjistit, který z šesti doplňků/add-ons vytváří nestabilitu. Některý vytváří problém. :-(

Viz about:crashes

U odeslaných hlášení lze zobrazit podrobný report.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod regine 12. 5. 2020 09:43

Zrovna dnes po asi 4 denním klidu Firefox opět spadl. Po zadání
Kód: Vybrat vše
about:crashes

žádná informace, obsah:
Žádná hlášení nebyla odeslána.

V jedné záložce psán příspěvek do Poradny na ZIVE.cz a ve druhé otevřena stránka na Wikipedii:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:SCART.JPG
regine
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 12. 5. 2020 09:57

Je tam hlášení k odeslání s dnešním datem, nebo ne?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod regine 12. 5. 2020 14:47

Spadl, s tím, že nabídl 2 možnosti - nepokračovat a nebo restartovat. Vybral jsem restartovat a výsledkem po zadání about:crashes byla stránka s textem: Žádná hlášení nebyla odeslána.
Všiml jsem si právě, že v předvolbách Sběr a používání dat o Firefoxu není zatrženo Odesílat technická data a data o interakcích a Odesílat nevyřízená hlášení o pádech. V tom bude asi problém, zatrhnu.
regine
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 13. 5. 2020 09:34

V prípade takýchto problémov spravidla pomôže "Obnova firefoxu": https://support.mozilla.org/cs/kb/obnov ... y-problemu
Spustite firefox a potom:
[SK:] F10>Pomocník>Informácie pre riešenie problémov>Obnoviť Firefox
[CZ:] F10>Nápověda>Technické informace>Obnovit aplikaci firefox
http://imgbank.cz/images/2014/09/24/firefox_obnova.jpg

Váš starý profil bude umiestnený na plochu do zložky "Pôvodné dáta pre Firefox". Ak obnova Firefoxu nevyrieši váš problém, môžete obnoviť niektoré nastavenia ktoré neboli zachované nakopírováním príslušných súborov do novo vytvoreného profilu. Ak zložku so starým profilom už viac nepotrebujete, mali by ste ju zmazať, pretože obsahuje citlivé informácie.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 13. 5. 2020 11:12

Dobrý nápad:
obnova vyhází chybné doplňky a další nekompatibilní ptákoviny.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dede 26. 6. 2020 17:58

Nestabilní není, je jenom zoufale, zoufale pomalý a když otevřete více oken, tak je defakto nepoužitelný. Proti Google chrome nebo Opeře je to katastrofa. Používám FF snad od jeho uvedení na trh a před měsícem už mi ruply nervy a přešel jsem na Operu. To co FF natahuje 20sek, má Opera za 2sek.
dede
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 26. 6. 2020 18:25

Este mozes vyskusat portable verziu Firefox, tam budu predvolene nastavenia a ziadne rozsirenia, minimalne tak zistis, ci to sposobuju rozsirenia alebo niektore nastavenia - povodny Firefox pritom zostane nedotknuty.

Prip. este vyskusaj vypnut HW akceleraciu, ta sposobuje skor problemy so zobrazenim, ale za vyskusanie to stoji.

Inak mne v77.0.1 (64-bit) funguje tiez bez problemov.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod dede 27. 6. 2020 21:54

Už jsem zkusil všechny varianty. Je to prostě liný zmetek. Navíc jenom FF nemá ošetřené situace, kdy server odkazovaný stránkou je nedostupný. Používám Pi-Hole na filtraci reklam a jedinný FF vyfiltrované servery pořád hledá a defakto minuty čeká na odezvu. Chrome po pár sekundách hledaní ukončí.
dede
Junior

Odeslat příspěvekod soban 28. 6. 2020 13:43

To záleží jak je nastavený timeout.

Proto se nedoporučuje cpát jako IP třeba 127.0.0.1 ale použij jinou neveřejnou IP a ve firewallu vracej odpověď že je IP nedostupná a potom žádné prohlížeče nebudou čekat ani sekundu.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Další stránka