Po přechodu na Microsoft Edge skoro nečitelné písmo

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 6. 2020 06:13

Tak nám v práci aktualizovali prohlížeč - máme Microsoft Edge. A to písmo v něm je takové - no divné, takové hranaté, jako by bylo nízké rozlišení. Jde s tím něco dělat? Zkusil jsem změnit font písma všude na Arial a moc lepší to není (než původní Times).

Změnit prohlížeč, bohužel, nemohu :(
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 17. 6. 2020 08:16

Otázka, zda-li máš vůbec uživatelská oprávnění na to, abys cokoliv mohl nastavit jinak. Já být na tvém místě, tak tenhle problém omlátím místním adminům o hlavu (nasadili si to, tak ať si to taky spraví, ne?); v mezičase pak buď dělat jinou činnost, či - pokud prohlížeč zjevně potřebuješ ke své práci - tak nohy na kanape a dát vařit kafe .... a nechat si za to ještě zaplatit. Pěkně do doby, než bude problém vyřešen.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 6. 2020 08:24

Chtělo by to ukázkový screenshot (z nějakého běžně přístupného webu).

Pokud můžeš instalovat rozšíření, zkus pro začátek toto.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mirha 17. 6. 2020 08:33

Možná bude stačit pohrát si s nastavením "Clear Type".
mirha
mirha
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 6. 2020 08:58

Tady je screenshot. Instalovat nic nemůžu (a i kdyby to nějakým omylem šlo, tak nechci). Jedině změnit nastavení písma, atd.
Unbenannt.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 6. 2020 09:10

Tam je něco špatně na systémové úrovni. Otevři edge://gpu/ a mrkni, zda vůbec korektně funguje akcelerace. Toto chování může způsobovat problematický ovladač GK.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mirha 17. 6. 2020 09:26

To nastavení "Clear Type" jsi už zkoušel?
https://postimg.cc/XZKXbCgz
mirha
mirha
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 6. 2020 09:40

Do nastavení ClearType se dostaneš spuštěním Win+R > cttune.exe, ale pokud je neaktivní, písmo by bylo zubaté napříč všemi aplikacemi, které ho využívají.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 6. 2020 11:19

Děkuji, ten cttune.exe funguje. Jen je potřeba restartovat počítač :).
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 23. 6. 2020 18:25

Ja som to mal vo viacerych prehliadacoch, vzdy pomohlo vypnutie HW akceleracie pre zobrazovanie.
Dreamer
Dreamer
Junior