Thunderbird

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Nyny 28. 10. 2021 09:06

Zdravím,
potřebuji radu, nová verze Thunderbirdu 91.XX umí synchronizovat kontakty a kalendář s účtem google bez instalace dalších doplňků.
Na mém počítači jsem to dokonce před nějakou dobou nastavil a bez problémů to funguje. Ale teď jsem to chtěl nastavit na druhém PC a zjistil jsem, že si prostě nepamatuji, jak jsem to udělal. Nedaří se mi přijít na to, jak jsem toho docílil a i když na netu hledám, jak hledám, tak se mi nedaří najít relevantní postup, jak na to.

Poradíte někdo?
Nyny
Junior

Odeslat příspěvekod Nyny 28. 10. 2021 10:54

Ahoj,
moc děkuji za odpověď, ano, řešení pomocí rozšíření je také možné a funkční. Ale právě, že od té verze 91 to propojení umí Thunderbird nativně, bez těch rozšíření. Jen se mi nedaří přijít na to, jak to nstavit.
Nyny
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 28. 10. 2021 12:05

Přiznávám, že se mi to vůbec nechce zkoušet (mám propojení starého jen na cz maily).
https://www.thunderbird.net/en-US/thund ... =mozillacz
Správce hesel, token. Jen odhaduji.
https://thunderbird.topicbox.com/groups ... bf7d29580b
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nyny 2. 11. 2021 10:59

Tak jsem na to přišel, nejde to u účtu nastavit dodatečně. To znamená, že se daný účet google musí odebrat a pak znovu přidat a při přidávání je tam možnost používat kontakty z googlu a kalendář.
Nyny
Junior

Odeslat příspěvekod stani 2. 11. 2021 13:07

91.2.1: přestaly se mě zobrazovat přílohy v dolní liště hlavního okna Thunderbird.
Nyní když chci přílohu zobrazit/uložit, musím zprávu otevřít v novém panelu/okně.

Jak na to, ví někdo?
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 11. 2021 14:36

Nyny píše:Tak jsem na to přišel, nejde to u účtu nastavit dodatečně.

Jde. Postupy viz https://www.reddit.com/r/Thunderbird/co ... i_already/.

stani píše:91.2.1: přestaly se mě zobrazovat přílohy v dolní liště hlavního okna Thunderbird.
Nyní když chci přílohu zobrazit/uložit, musím zprávu otevřít v novém panelu/okně.

Mě se lišta příloh zobrazuje tam co vždy (v dolní části okna zprávy).
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 2. 11. 2021 14:43

To mě také - když tu zprávu otevřu v novém panelu/okně.

Ale když jsem v hlavním okně Thunderbird, a v přehledu zpráv kliknu (označím) na nějakou zprávu, tak dole na liště se ta příloha nezobrazí, což se ovšem v předešlé verzi dělo.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 11. 2021 14:50

Testovací profil s jedním účtem:
TB91.2.1_příloha.jpg
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 2. 11. 2021 15:17

To co tam máš ty, to já nemám, já mám klasický vzhled a rozložení. Tobě se tam vlastně v tom pravém okně zobrazuje celý email, kde v liště okna té zprávy je ta příloha. To mě se zobrazí také, když zprávu samostatně otevřu na dalším panelu.

Třeba tady je to vidět (nevšímat si té červené šipky): v přehledu zpráv je označena ta první s přílohou. Pod přehledem zpráv je náhledové okénko té zprávy, a pod ním je na liště ta příloha - to jsem měl doposud vždy, ale najednou se prostě na té spodní liště ty přílohy přestaly zobrazovat, respektive se ta lišta s přílohou přestala zobrazovat.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 11. 2021 15:49

stani píše:Třeba tady je to vidět (nevšímat si té červené šipky): v přehledu zpráv je označena ta první s přílohou.

To je klasický pohled, já mám aktivní svislý (Zobrazení > Rozložení), ale v principu se zobrazuje to samé.

Pokud vím, panel příloh standardně skrýt nelze. Čili to může buď způsobovat vlastní userchrome.css, nějaké rozšíření, nebo poškozený profil.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 2. 11. 2021 15:59

No stalo se to po aktualizaci Thunderbirdu, že ta lišta zmizla. Žádný vlastní userchrome.css v něm nemám a ani žádné doplňky - když už vlastně skoro žádné nejsou, vývojáři se na ně vykašlali, kdy s každou novou verzí Thunderbirdu přestanou fungovat. Mě chybí jediný doplněk - Menu Wizard, ten jsem kdysi používal denně.

"Pokud vím, panel příloh standardně skrýt nelze." - jak píši, v samostatně otevřené zprávě normálně je, ale přestal se zobrazovat pod přehledem zpráv.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 11. 2021 16:08

Vytvoř si další profil a otestuj to v něm. Jsem si jistý, že v novém to fungovat bude.

Je možné, že v configu zůstala nějaká residua po starých doplňcích, která teď zlobí.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 3. 11. 2021 11:12

Tak už jsem na to přišel: je to dané velikostí hlavního okna. V minulé verzi se tam vše vešlo, nyní je ten panel s přílohou skrytý - musel jsem zvětšit hlavní okno, aby se ten panel objevil. Navíc, když se do něj klikne pravým myšítkem, musí být zaškrtnuto "Zobrazovat panel příloh".
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Firestone 6. 11. 2021 07:54

Ahoj všem, nevěděl by někdo o nějakém rozšíření, které by znemožnilo či minimálně upozornilo uživatele, že se snaží přikládat do e-mailu velkou přílohu, např. dle nastavení v tomto rozšíření? Díky za případný feedback.
Firestone
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka