nejnovější FIREFOX

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod stani 22. 10. 2022 06:23

Tak bohužel, vždy to vydrží tak den, pak je potřeba opět vymazat cookies a data stránky.
Zřejmě iDnes něco vkládá do prohlížeče.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 10. 2022 11:14

Patrně je to otázka nějakého filtru, či nastavení. U mě vše OK dlouhodobě.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 23. 10. 2022 12:06

stani píše:Reklamy ve videích na iDnes.
Mám ve Firefoxu i ve Vivaldi uBlock Origin. Zatímco u Vivaldi jsou reklamy ve videích blokovány a video se spustí bez nich, u Firefoxu bohužel ne... Příklad.

Porovnával jsem nastavení uBlock Origin, mám ho totožné, přesto to u Firefoxu nefunguje. Ví někdo proč?

U mna sa video v odkaze neprehrava vobec, vsimol som si, ze pozicia je na konci videa, aj po obnoveni stranky, je tam pause tlacidlo, stlacenie nefunguje, ked to pretocim na zaciatok, prehra sa normalne a bez reklamy.

Po obnoveni stranky sa opat neprehrava, ale po otvoreni PIP okna je tam play tlacidlo, po stlaceni sa prehrava, ale bez zvuku, stlacenie mute tlacidla v okne PIP nefunguje, funguje len sipka hore, ktora zapne zvuk, prip. v hlavnom okne mute funguje.

Zaujimave je, ze v private browsing - teda inkognito rezim, kde su vypnute vsetky rozsirenia, to tiez nefunguje, ale hore je zobrazene "Reklama 1/2", ale ziadna reklama sa nezobrazuje a video sa neprehrava, po kliknuti do stredu okna sa otvori nova karta s reklamou, ale video sa neda spustit a ani pretocit. - Po urcitom case a viacerych obnoveniach stranky napis "Reklama" zmizne, ale video sa stale neprehrava, ale je mozne ho pretocit na zaciatok a vtedy sa video prehrava.

Skusal som aj ine videa a zda sa mi, ze nejaky interny blokovac reklam vo Firefox pretoci nielen reklamy, ale aj samotne video, preto je pretocene na konci a neprehrava sa, ale da sa pretocit.

Firefox 106.0.1 (64-bit), uBlock Origin, Windows 10 21H1 64-bit.

Rovnaky odkaz sa v Chrome prehra z vypnutym zvukom automaticky, bez reklamy.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod stani 23. 10. 2022 12:22

Já jsem odinstaloval uBlock Origin a nainstaloval zcela nový, a zatím to funguje, tak uvidím...
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 10. 2022 12:37

Dreamer píše:U mna sa video v odkaze neprehrava vobec, vsimol som si, ze pozicia je na konci videa, aj po obnoveni stranky, je tam pause tlacidlo, stlacenie nefunguje, ked to pretocim na zaciatok, prehra sa normalne a bez reklamy.

To je normální chování, když máš zakázaný autoplay. Bohužel někteří tvůrci stránek s tím nepočítají a video je pak problém vůbec spustit. U iDNES funguje pro spuštění kliknutí na začátek progressbaru, změna rozlišení videa, nebo Shirt+RMB > Přehrát.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 23. 10. 2022 13:34

Ja nechapem tie dnesne trendy, autoplay a vypnuty zvuk, takze ked sa video spusti, aj pri vypnutom autoplay, tak je vypnuty zvuk, musim zvuk manualne zapnut, ale uz pridem o zaciatok, takze to musim este pretocit, je to strasne otravne.

Nie je mozne to nastavit tak, aby bol vypnuty autoplay a zapnuty zvuk - predvolene, vsade?

Este sa mi nepaci automaticke prehravanie dalsieho videa po skonceni hlavneho, je to uplne nesuvisiace video.

Tiez na youtube, ked je video zmensene na inej stranke, tak po pauze sa zobrazia tie dalsie videa ako odkazy a ked chcem potom pokracovat, tak omylom kliknem na ten odkaz.

EDIT: K youtube este dovod, ked sa video prehrava, tak tam casto 2x kliknem, video sa zastavi a nasledne opat prehrava, robim to kvoli tomu, aby malo okno s videom focus, aby som to mohol pretacat sipkami, ale prave kvoli tym odkazom dole sa otvori nove video, co je pre mna neziaduce.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod stani 18. 1. 2023 10:32

Na idos.cz při vyhledání spoje klikám na tlačítko "Pozdější spojení", ale nic se neděje.
Mám javascript.enabled - true.
Nemám žádný doplněk povolující/zakazující javascript.

Nějaká rada?
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 19. 1. 2023 14:00

Čo sa stane, keď na vyhľadanom spoji na idos.cz stlačíte klávesu "t", alebo "n" ?
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 19. 1. 2023 14:07

Na uvedené stránce žádný problém nemám.

Zkus vymazat cookies a data stránky. Pokud to nezabere, tak zakázat doplňky, restartovat prohlížeč a opět vymazat cookies a data stránky. Kdyby to nechodilo ani po tom, otestoval bych chování na čisté portable verzi.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 19. 1. 2023 14:08

Sodrak: nic...
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 19. 1. 2023 15:51

Prejavuje sa problém aj v núdzovom režime? Spustite Firefox v NÚDZOVOM režime a preverte, či problémy pretrvávajú:
- [SK:] Firefox - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky
- [CZ:] Firefox - Nápověda - Restartovat se zakázanými doplňky

Tento problém môže tiež spôsobovať dosť agresívne nastavený antivírusový program. V mnohých prípadoch pomôže odobrať niektoré ochranné štíty antivírusového programu, alebo ho úplne vypnúť (odstrániť, odinštalovať).
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod stani 19. 1. 2023 16:16

Tak jsem to všechno vyzkoušel, ale bohužel to nepomohlo... :(

Portable verze (i po aktualizaci) funguje normálně.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 20. 1. 2023 10:54

Mne sa podobná nepríjemnosť stala koncom roka. Viac ako 3 roky som používal 64 bit. verziu Firefoxu a potom zrazu sa nedala používať. Počkal som mesiac, že to nejaká aktualizácia opraví, ale nestalo sa tak. Až kompletné odinštalovanie Firefoxu (64-bit), odstránenie všetkých zbytkov z PC a následne nainštalovanie Firefoxu (32-bit) pomohlo. Odvtedy šlape bez problémov.
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod stani 20. 1. 2023 11:08

Jasně, kompletní reinstalace je poslední řešení. Ale nějak se mi do ní nechce.

Zajímavé je, že to dělá jak na domácím tak i pracovním PC, ale na jiném pracovním PC to nedělá. Všechny tři mají stejný OS a stejnou verzi a konfiguraci FF. Ten třetí pracovní PC má jen o dva doplňky (Color Zilla a I'dont care about cookies) méně - samozřejmě u těch předchozích dvou PC jsem ty dva doplňky navíc povypínal vč. Nouzového režimu. Nepomohlo to.
Na všech třech PC u Portable FF žádný problém. V ostatních nainstalovaných prohlížečích taktéž žádný problém.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 20. 1. 2023 14:52

Těžko radit. Otevři nástroje pro vývojáře (F12) a mrkni do záložek Konzole a Síť (zkontroluj blokované prvky) zda zde nenajdeš nějaká vodítka.

Také můžeš do tagu spoiler pro posouzení zkopírovat obsah about:support.

Ukázka:
Data
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka