Nejde přidat certifikát ("Protože nemáte soukromý klíč

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 19. 4. 2022 19:21

Nejde mi do Thunderbirdu přidat certifikát.
Háže mi to hlášku.

Postup vkládání do Thunderbirdu: Možosti _rozšířené-Certifikáty-Osobní_Importovat: Hláška: Tento osobní certifikáte se nepodařilo nainstalovat, protože nevlastníte odpovídající soukromý klíč, který byl vytvořen, když bylo žádáno o certifikát"..

Nevím, kde jsem udělal chyby na základě textu té hlášky

Certifikát jsem vytvářel:
openssl x509 -req in temp.csr -signkey klic.pem -outform DER out.der
A předešlý krok:
openssl req -key klic.pem -out temp.csr

Co můžu mít spatně? Mám mít dva soubory které se liší příponou a vybrat v thunderbirdu jeden a sosne si i druhý, nebo nejdřív importovat nějaký privátní klíč nebo co?
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 20. 4. 2022 05:29

CSR neni certifikat. Je to zadost o podepsani certifikatu nejakou certifikacni autoritou. Bud jsi cetl spatny navod, nebo jsi ho nedocetl do konce.

Ted bud musis tu zadost poslat nejake certifikacni autorite aby podepsala tvuj verejny klic v certifikatu (a splnit nejake nalezitosti a zaplatit), nebo si tu zadost podepsat sam (ale pak to nema zadnou vahu).

Zalezi na tom, co od toho certifikatu cekas.

EDIT: Ted jsem si to precetl jeste jednou - evidentne se pokousis podepsat CSR soukromym klicem patricim k danemu certifikatu. To nejde, musis ho podepsat soukromym klicem certifikacni autority (resp. technicky to jde ale nema to zadny smysl).
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý