Obrázky až na několikátý pokus

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 23. 2. 2024 13:43

Objevil se mi problém na některých stránkách. Obrázky se náhodně nenačtou všechny, Je nutné reload stránky, to se jich pár dalších načte (přičte,předtím načtené jsou už v cache) a nebo změnit velikost okna

Nedělá to u všech stránek, ale třeba
https://techtest.org/#nějakýčlánek-nehomepage
tchibo.cz

bohužel i u obrázků nastavených pro pozadí (css background-image)
problém se sítí to není.

Vštšinou ty stránky používaj lazyload.js nebo různé srcset

co stím?
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 23. 2. 2024 14:49

Tipuju, že za to může nějak agresivně nastavený doplněk na filtrování reklam či podobný.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 23. 2. 2024 15:20

Lazyload by byl můj typ - zvláště pokud to někdo řeší ještě přes JS a ne přes nativní funkci. Často je to nesprávně aplikováno na všechny obrázky globálně a u velkých oken/monitorů pak nedochází k detekci pohybu na stránce, protože onen pohyb není potřeba.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 2. 2024 16:26

Ani na jedné z těch stránek nemám problém. Bude to někde na tvém přijímači. Mrkni do konzole prohlížeče, tam by se mělo dát najít nějaké vodítko.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Da Gony 23. 2. 2024 22:23

Vyřešeno, z nějakého neznámého důvodu jsem měl v seznamech fitrů tuhle věc
*##+js(addEventListener-defuser.js, /^(scroll)$/) :tleskani :-[ na všech stránkách!!!

Ten filtr jsem tam dal kvůli nějaké zprasené stránce, co agresivně ukazovala dialog na cookie kromě obvyklého znásilňování body overflow:hidden ještě znemožňovala scrollování(kolečkem nešlo, přes posuvník ano) právě odposloucháváním eventu onScroll

...a nedopatřením jsem u toho filtru nahradil doménu za * ...vůbec nevím proč

Konzoli během loadingu stránky jsem sledoval a viděl tam jen warningy. Až logger blokátoru jsem viděl že je načtený scriptlet pro ten scroll event

Zkusil jsem vypnout blokátor, a žádná změna kromě toho , že to začlo buzerovat s cookies přes 2 wordpress-pluginy a nějakýma cibulkovýma vendorlisty.json a znásilnilo to styl stránky přes BODY overflow:hidden

Mimochodem, v konzoli mám tyhle warningy, které mě znepokojují. Zvláštní je že v starší verzi prohlížeče nejsou:

v konzoli mám (pro přehlednost jsem kopíroval jen hlášky a né zdroj
Kód: Vybrat vše
10x Added non-passive event listener to a scroll-blocking <some> event. Consider marking event handler as 'passive' to make the page more responsive. See <URL>
[Violation] 'load' handler took 666ms
Violation] Forced reflow while executing JavaScript took 567ms
[Violation] 'requestAnimationFrame' handler took 164ms (<tdSmartSidebar.js?ver=1708541480:1 [Violation] 'requestAnimationFrame' handler took 164ms)
settimeout took ... (tagdiv_theme.min.js?ver=12.6.4:13 [Violation] 'setTimeout' handler took 202ms)
[Violation] 'setTimeout' handler took 52ms
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 23. 2. 2024 22:43

Tak vlastně je to ještě jinak, soudruzi z proofreason navěsili asi 3 event handlery na event "wheel"
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 25. 2. 2024 12:23

Ach jo.... Takhle to vypadá, že neodpovídám
Da Gony
Junior