Thunderbird Portable - problemy s taskbar ikonou

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dreamer 29. 6. 2024 12:13

Pouzivam TB roky a vzdy som mal 1 taskbar ikonu, mal som 32-bit verziu, kvoli chybe som nainstaloval beta verziu 64-bit.

Zostali mi moje nastavenia, profily, aj ucty, ale ThunderbirdPortable.exe mi otvaral program, spravne, ale otvoril dalsiu taskbar ikonu "beta", ta prvou sa nedalo minimalizovat, s druhou neslo spustit program, ked som spustil, tak sa otvorila predvolena verzia, bez mojich profilov.

Toto som vyriesil zlozito, na PortableApps mi poradili, ze musim nainstalovat ich aplikaciu a z nej vytvorit specialnu ikonu pre taskbar, ze inak to nejde, to som spravil, nasledne som odinstaloval TB z PortableApps priecinka, zmenil som cestu k povodnej instalacii pre specialnu ikonu a uz to funguje ako jedina ikona, da sa nou zapnut TB, aj minimalizovat.

Zostal ale problem, ked kliknem pravym tlacidlom na taskbar ikonu a polozky "Write new message" alebo "Open address book", tak sa otvori predvolena verzia, bez mojich profilov a adries, toto sa dialo aj ked som mal TB v priecinku PortableApps, takze zmena cesty to nesposobila.

Je mozne nieco v TB zmenit, presunut priecinok, upravit nejaky ini subor, aby tieto 2 polozky fungovali?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod rewnmopm 20. 9. 2024 09:19

Windows používa takzvané "Jump Listy" preslope skratky ako "Write new message" alebo "Open address book". Tieto skratky sú uložené v špeciálnych súboroch. Môžeš skúsiť vymazať cache týchto Jump Listov, aby Windows vytvoril nové a používal správne cesty.

Zavri Thunderbird.
Choď do priečinka: C:\Users\TvojeMeno\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations.
Vymaž všetky súbory v tomto priečinku (sú to cache súbory Jump Listov).
Spusti Thunderbird znova a otestuj, či sa problém vyriešil.
rewnmopm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dreamer 22. 9. 2024 22:01

Dakujem, skusal som, ale 2 subory sa nedaju zmazat, skusal som spustit suborovy manazer ako admin a stale nie je moze to zmazat.
Dreamer
Dreamer
Junior