Firefox a použitelné rozšíření

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Iol 12. 4. 2005 09:32

Po jisté době používání FF začínám i známým defaultně vybavovat tento prohlížeč pluginem adblock.xpi
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/adblock/adblock-0.5.2.039-fx.xpi
Jedná se o plugin umožnující blokování reklamních bannerů včetně flashe jednoduchým způsobem (pravý klik myši --->adblock image)

Máte nějaký oblíbený plugin jehož používání byste doporučili? Napište prosím i své důvody/zkušenosti. Uvítal bych např. tipy na nějaký dobrý download manager atp...

// Howard - upraven nazev
Go go, google...
Iol
Junior

Odeslat příspěvekod Redneck 12. 4. 2005 09:39

ADBLOCK každopádně a já ještě používám ForecastFox - zobrazuje počasí takže vím jestli umrznu nebo scípnu vedrem :lol: na stahování mám externí program Download Express - freeware.... a vřele doporučuji skin na Firefox Saferfox Xpanded 2.4.2 - pro mě best of mezi skiny :wink: http://www.mankin-studio.com/downloads.html
Redneck
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 12. 4. 2005 09:39

např. Mouse Gestures ...daval jsem si ho i do IE. To je holt zavislost z Opery :-)
nebo lepsi tabbed browsing, ovladani winampu, RSS, ...
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Takeru 12. 4. 2005 10:01

Iol píše:Máte nějaký oblíbený plugin jehož používání byste doporučili? Napište prosím i své důvody/zkušenosti. Uvítal bych např. tipy na nějaký dobrý download manager atp...w/quote]

Flashgot - rozšíření pro podporu download managerů. Umí jich spoustu a nejen pro widle.
Get it, or get hit!
Takeru
Junior

Odeslat příspěvekod deadhead 12. 4. 2005 10:10

Nuž ja sa s Firefoxom hrám ešte len pár dní, takže tam mám len Mouse gestures, Weatherfox, Foxytunes, Adblock, chcelo by to niečo dobré na RSS, zatiaľ som nič lepšie ako Sage nenašiel, ale nefunguje to tak ako by som si predstavoval.
deadhead
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 12. 4. 2005 10:25

Paste and Go - vlozi obsah stranky do adress baru a hned na tu adresu prejde, stejne funguje i u search baru
Plain Text Links - pokud nekde najdete odkaz ve forme obycejnyho textu (tj. neda se na nej kliknout), tak ho staci oznacit, kliknout pravym a vybrat Open selected url
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Booo 12. 4. 2005 10:36

mám gmail notif a maximální spokojenost, ale jen do chvíle kdy neaktualizuju na 0.4.2.... a sháním rozšíření ( měla jsem ho pro verzi 0.8), který umělo obarvit ze jednoho panelu otevíraný odkazy na stejnou barvu, takže jsem neztrácela přehlednost, mám tu nějaký novější, ale není to ono, kdyby někdo měl tip sem s ním, díky
Booo
Junior

Odeslat příspěvekod cache 12. 4. 2005 10:42

Mnou pouzivane pluginy:
Flash Click - nahradi flashe ramcekom s ikonkou, po kliknuti sa natiahnu a pustia. Mierne nekompatibilny s FF 1.0.2 (t.j. hlasi ze nejde) ale stale funguje.
User Agent Switcher - obcas sa zide maskovat sa za IE :)
Web Developer - mnoho utilit pre vyvojarov
Cookie Cooler - vylepseny cookie manazer
Download Manager Tweak - prida nastavenia download managera, napriklad ho mam teraz ako tab a nie dalsie okno
wmlbrowser - uz mi to zvlada aj wap stranky - sice nie idealne, ale da sa
Clone Window - po otvoreni noveho tabu/okna sa skopiruje aktualny/ne
Session Saver - zapamata si otvorene taby po zavreti
Image Zoom - moznost zoomovat obrazky priamo v stranke

este zopar mam, ale su deaktivovane..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PepaJK 12. 4. 2005 11:58

Plain Text Links, Adblock a dále ještě používám Zoom Image - pravým tlačítkem myši můžeš zvětšovat/zmenšovat obrázek, IEview - pokud se některá stránka špatně zobrazí stačí kliknout opět pravým tlačítkem a zvolit ie view a otevře se ti tato stránka v IE, Reload Every - můžeš si nastavit pravidelný reload stránky v nastaveném intervalu, Download Status Bar - přehledné zobrazení v dolní liště co se stahuje a co je staženo a jednoduše stažené otevřeš poklepáním. A ještě další ale ty už spíš okrajově.
PepaJK
Junior

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 12. 4. 2005 13:12

Adblock <--- a nikdy jinak :)
Flashgot <--- super na download managery, která mají jinak většinou problémy s tím, že na "jistých" webech sosají jen 100kb html :wink:
Tabbrowser <--- docela fajn věc. hlavně se neotvírají další okna ale jen další panely... sem tam nezbytnost :P
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Davpe 12. 4. 2005 15:31

To o cem mluvite nejsou pluginy ale rozsireni.A ja pouzivam tyto

Adblock -blokování reklam
All in one gestures -gestury myší
Autocopy -automaticky zkopíruje text do schránky při označení
BBCode -práce s PHPBBfory
ColorZila -vykrádání barev z webů
CuteMenus -barevné ikonky
Dictionary Search -hledá slovo ve slovníku
Download Manager Tweak -více možností se při stahování
DownTHEMall! -stáhne všechny obrázky na webu
EMbuttons -úprava Správce rozšíření a správce motivů
FaviconPinker -přidá Favicon ikony k adresám
FireFTP -FTP klient
FlashGot -doplňk pro FLASHGET
FoxyTunes -přehrávání hudby
HideSearchbar -skryje/ zobrazí lištu google
HTML validator -validátor
IEview -otevře stránku v IE
ImageToolbar -zobrazí lištu s možnostmi obrázku
ImageZoomer -zoom obrázků
MenuEditor -změna položek v kontextových nabídkách
PasteQuote -zkopírovaný text vloží do formulářu ve formě citace
QuickNote -poznámkový pblok ve FF
SpiderZilla -stáhne web
Super DragAndGo -práce s textem a obrázky metodou Drag&Drop
SwitchProxy -nastavení proxy serverů
Tabbrowser Preferences -práce s taby (panely)
WeatherFox -počasí
Web Developer -pro webmastery
Davpe
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 12. 4. 2005 15:53

Ještě doporučuji rošíření Nuke Anything. Umožní "odstřelit" ze stránky vybraný text či objekt. Užitečné např. při tisku nebo pro zobrazení textu, ve kterém je dlouhý řádek a server ho neumí zalomit.
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Redneck 12. 4. 2005 16:50

existuje nějaké rozšíření něco jako mail notify? Ale nejenom pro gmail, ale pro různé POP3 maily?
Redneck
Junior

Odeslat příspěvekod lovermann 12. 4. 2005 17:13

Ty nejpopularnější extenšiny já samozřejmě mám, ale chtěl bych upozornit veřejnost na již zmíněné rozšíření QuickNote -- pro mě teda velmi a velmi oblíbená. Hojně ji využívám a myslím, že právě ono mi chybělo. :)

Redneck, podle mého by nebyl problém napsat potřebný mail notifier. Myslím si, že to je docela reálné :)
lovermann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod colos 12. 4. 2005 17:22

Používám Adblock a Firefox Preloader
colos
Junior

Další stránka