Instant messengery

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dreamer 19. 2. 2009 01:02

Pekny zoznam, ale privital by som (a myslim ze nie len ja) viac informacii.

- licencia *
- podporovane protokoly
- podpora prenosu suborov
- aktualnost **

* tak toto som uz nasiel dole, ale nie je tam jasne, ze Trillian podporuje video len v Pro verzii. Inak ICQ nie je freeware, je to adware IMHO (viem ze sa daju tie reklamy zrusit ale to nie je v sulade s licenciou)

** pri neustalej zmene protokolu icq je podpora a buducnost projektu velmi dolezita, takze neaktivne by sa mohli nejak oznacit, mozno aj inou farbou pisma, "mrtve" by sa mohli uplne odobrat zo zoznamu.

Tu je priklad, mozno by to mohli doplnit, prip. opravit aj ini uzivatelia. Niektore informacie su mozno nepresne. Taketo podrobne informacie by stacili pre najpouzivanejsich klientov (Trillian, ICQ, Miranda, MSN, Skype, Digsby, QIP).

:arrow: Trillian Basic
Protokoly: IRC, AIM, ICQ, MSN, Yahoo!
Audio chat: MSN
Video chat: -
Prenos suborov: MSN
Licencia: Freeware
http://trillian.cc/

:arrow: Trillian Pro
Protokoly: IRC, AIM, ICQ, MSN, Yahoo!, Skype
Audio chat: ?
Video chat: ?
Prenos suborov: ?
Licencia: Shareware

:arrow: ICQ
Protokoly: ICQ
Audio chat: ICQ
Video chat: ICQ
Prenos suborov: ICQ
Licencia: Adware
http://www.icq.com/

:arrow: MSN Messenger
Protokoly: MSN
Audio chat: MSN
Video chat: MSN
Prenos suborov: MSN
http://messenger.msn.cz/default.aspx

:arrow: Digsby
Protokoly: AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber
Audio chat: ?
Video chat: ?
Prenos suborov: ?
http://www.digsby.com/

Prave testujem Digsby, vyzera nadejne, mal by podporovat video, audio, prenos suborov... Zatial mi staci Trillian, ale chyba mi tam hlavne prenos suborov, audio a video az tak nie, na to mam Skype, aj ked by som privital program ktory dokaze vsetko a je zadarmo - teda ICQ, MSN, IRC, Skype, prenos suborov, audio a video chat a moznosti podobne ako Trillian.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 19. 2. 2009 22:58

tak jsem udelal aktualizaci a zatim jsem tam pridal teda i protokoly
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dreamer 20. 2. 2009 01:17

OK, dik. Trillian by tam ale mal byt 2x IMO, free verzia nepodporuje Skype ani video.

Este by tam mohlo byt aj to audio, video a prenoss suborov, ked nie pre kazdy protokol, tak aspon ako funkcie, medzi ktorymi by mohli byt aj ine, napr. ak je mozne posielanie SMS alebo e-mail, to by mal podporovat Digsby, ktory sa mi zatial velmi paci...

:arrow: Trillian Basic
Protokoly: IRC, AIM, ICQ, MSN, Yahoo!
Funkcie: text, audio*, prenos suborov*

:arrow: Trillian Pro
Protokoly: IRC, AIM, ICQ, MSN, Yahoo!, Skype
Funkcie: text, audio, video, prenos suborov

:arrow: Digsby
Protokoly: AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber
Funkcie: text, audio, video, prenos suborov, sms, e-mail
http://www.digsby.com/

* len pre niektore protokoly
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod djman 20. 2. 2009 08:54

Doplním, že k instant messengerům se dá započítat i webová aplikace MEEBO pro přístup k nejzákladnějšímu přístupu na oblíbené messengery i bez nutnosti mít je nainstalované v počítači, v mnoha jazykových mutacích včetně češtiny, naleznete na http://www.meebo.com
djman
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 20. 2. 2009 23:12

djman - tak to je vazne zaujimave, o tom som nevedel, moze sa to hodit, malo by to byt aj v provom prispevku. Dik za tip!

Edit: Vyskusal som to a funguje to, len mam skoro vsetky kontakty bez mien, aj ked skupiny sa zobrazuju. Je mozne nastavit vlastne mena pre kazdy kontakt tak aby sa zobrazovali vsade? Napr. v tom meebo, alebo aj v Digsby, ktory tiez testujem.

Edit2: Tak to vyzera ze tam chyba Skype, skoda.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 21. 2. 2009 00:41

Me vzdy fungovaly jmena vporadku, jediny problem sem mel, ze nekdy odeslane zpravy na icq vubec nedosly.

Do seznamu jsem to doplnil.

V Trillian Pro je podle wiki (odkaz jsem dal dolu) mozne mit Skype, jen kdyz je spusteny, takze to bych tam ani nepsal.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vykook 21. 2. 2009 01:27

Verze digsbyho pro OS X a Linux jeste neni vydana.

//Devastor: Opraveno.
"Stará, kup husu, dostal jsem nápad!" Jakub Arbes
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 21. 2. 2009 22:26

Devastor píše:Me vzdy fungovaly jmena vporadku, jediny problem sem mel, ze nekdy odeslane zpravy na icq vubec nedosly.

To som sa docital aj v nejakej diskusii, skoda. Kedy to bolo? Odkedy som stiahol ten program, uz vysla nova verzia, takze to mozno uz opravili.

Devastor píše:V Trillian Pro je podle wiki (odkaz jsem dal dolu) mozne mit Skype, jen kdyz je spusteny, takze to bych tam ani nepsal.

Ano, myslim ze inak to ani nepojde, ale malo by to tam byt, mozno s hviezdickou (Skype*), predsa mat vsetky kontakty v jednom zozname potesi, len keby to dokazal aj nejaky freeware. Trillian by som si aj kupil, ale podpora je len 1 rok a ked potom ICQ zmeni protokol - a robi to casto, tak by som musel pratit znovu - a potom znovu a znovu... Okrem toho myslim ze ma Trillian Pro problemy, preto vydali, vlastne este nevydali Trillian Astra, ale ten sa legalne neda an ikupit.

Edit: Tak som zistil ze v Digsby chcu pridat aj podporu Skype a pytaju sa uzivatelov ci chcu podporu ako Trillian Pro - teda ze by musel bezat v pozadi aj Skype, alebo podporu bez nutnosti mat nainstalovany Skype, ale potom by nefungoval audio chat, reakcie su na 9 strankach. :-))

Edit2: Trillian je tam stale len raz a je tam chyba:

Protokoly: AIM, ICQ, MSN, Yahoo!, IRC (ve verzi Pro)

Vsetky tieto protokoly funguju aj vo verzii Basic, to "(ve verzi Pro)" tam asi zostalo po Skype, ktory by tam mal byt IMHO, aj ked musi bezat v pozadi.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Chmelki 18. 3. 2010 10:55

Doberý den,
můžete mi někdo doporučit nějakého AIM klienta pro firemní využití pro interní komunikaci? Něco na bázi protokolu icq, že by si uživatel nainstaloval na stanici klienta, ale aby do něj nemohl instalovat další pluginy a podpory. Prostě aby na tom běžel jen jabber a ICQ. Nebo program typu server-klient, že bych si na server nainstaloval jen server té aplikace a uživatl by si ze serveru na stanici stáhnul klienta a buď si sám nebo bych mu já vytvořil účet. Mělo by to sloužit pro interní komunikaci, tak jak icq. :-)
Chmelki
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 18. 3. 2010 11:44

Můžeš mít třeba vlastní jabber server, když na to přijde. Ale to imho není moc rozumné. Nebo můžete použít třeba IRC nebo Google Wave, který by měl být pro takové účely.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wx13R 23. 3. 2010 23:34

Je tady hezká řádka messengerů. Ale může mi někdo poradit konkretněji? Mám dva icq účty. Jeden soukromý a jeden firemní. Chtěl bych program, ve kterém bych mohl souběžně mít online oba účty a v případě poztřeby jeden nechat offline a aby kontakty pod ním nemohly vidět že jsem na druhém účtu online. Nějakou dobu sem používal QIP, ale na ty vlezlé ruské spamy seprostě zvyknout nedá, kor nutnost registrace na qip.ru.. jasně, jsou i verze bez nutnosti registrace ale značně nestabilní. Teď používám mirandu, ale ta zase neumí zjistit status. Většina lidí s nimiž si píšu se mi hlásí ofline i po autorizaci. Teď cvičně koukám na trilian astra, ale tam sám nevím pod jakým účtem píšu, přehlednost nulová a kompatibilita taky nic moc.. i když to je asi deetail, především smajlíci z icq se zobrazují jen jako text.. prosím prosím smutně koukám, je vůbec nějaký opravdu dobrý program súplňující mé přehnané nároky? Děkuji za info ;-)
Wx13R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 23. 3. 2010 23:38

Wx13R píše:Nějakou dobu sem používal QIP, ale na ty vlezlé ruské spamy seprostě zvyknout nedá

Stačí si v nastavení zapnout antispamovou ochranu a žádnej spam tě otravovat nebude.
Wx13R píše:...nutnost registrace na qip.ru.. jasně, jsou i verze bez nutnosti registrace ale značně nestabilní.

Nestabilní? Na to jsi přišel jak? Isolated verze je úplně stejně stabilní jako jakákoli jiná, alespoň já s ní nikdy neměl jedinej problém..
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior

Odeslat příspěvekod Wx13R 23. 3. 2010 23:46

USER47 píše:
Wx13R píše:Nějakou dobu sem používal QIP, ale na ty vlezlé ruské spamy seprostě zvyknout nedá

Stačí si v nastavení zapnout antispamovou ochranu a žádnej spam tě otravovat nebude.
Wx13R píše:...nutnost registrace na qip.ru.. jasně, jsou i verze bez nutnosti registrace ale značně nestabilní.

Nestabilní? Na to jsi přišel jak? Isolated verze je úplně stejně stabilní jako jakákoli jiná, alespoň já s ní nikdy neměl jedinej problém..

Tak to jsi měl štěstí.. nebo spíše já smůlu. Je fakt že jediné isolated verze které sem našel se neinstalovali a byly k přímému spuštění.. a bud se ukízala chybová hláška hned při pokusu qip spustit a nebo to chvíli po přihlášení s chybovou hláškou spadlo.. ale celkově mi qip moc nesedí, i když přiznávám že byl po technické stránce zatím nejlepším mesengerem co sem zkusil.. ale je fakt že těch programů je spousta mnoho jich neznám.. nebo s nima neumím zacházet..
Wx13R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 23. 3. 2010 23:54

Wx13R píše:Tak to jsi měl štěstí.. nebo spíše já smůlu. Je fakt že jediné isolated verze které sem našel se neinstalovali a byly k přímému spuštění.. a bud se ukízala chybová hláška hned při pokusu qip spustit a nebo to chvíli po přihlášení s chybovou hláškou spadlo...

Pokud si pamatuju dobře, u isolated jde jen o spuštění programu s parametrem, program samotnej je stejnej. Pokud to chceš zkusit, stáhni si poslední infium třeba odsud a pak to spusť v isolated módu podle tohohle návodu. Ale pokud ti QIP nevyhovuje z jinejch důvodů, tak to samozřejmě nedělej:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior

Odeslat příspěvekod Wx13R 24. 3. 2010 00:00

Děkuji, standartní instalačí verzi isolated jsem jednou zkoušel, ale nikdy mi to nedovolilo se v tom modu isolated přihlásit.. ale ted prvně vidím nějaký návod co se pro to musí udělat. Tak to pak ještě zkusím a dám qipu poslední šanci :-) Díky. Ale jinak kdyby byl tip na jiný program, nezlobil bych se :-)
Wx13R
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka