Moznosti je nekonecne vela, ja uvediem zakladne free alternativy:
Pre CZ/SK uzivatela: Avast + Windows Firewall + Windows Defender. Pre bezneho uzivatela: AVG + Windows Firewall + Windows Defender. Pre pokrocileho uzivatela: Avira + Comodo Firewall Pro + Prevx Edge.
Aplikacie na obcasny sken PC (pre kazdeho): CureIt + SuperAntispyware.
To TheTOM_SK: Windows Firewall = v XP nadbytečná součást systému Windows Defender - chce moc RAMky a stejně nikdy nic nenajde (asi jako velmi důležitý Nástroj k odstranění škodlivého softwaru) AVG - chceš aby mu odešel OS? Po těch skvělých aktualizacích o kterých jsem četl ho už ani nevnímám
To jasooon: Já mám Aviru, Comodo FW Pro a pravidelně skenuju Spyware Terminatorem, Spybot S&D a taky dělám nějaké ty online scany. Co to tak mám tak se nobjevují žádné problémy s viry. Ono taky záleží na sestavě. A obecně platí že nejlepší antivir je uživatel: tzn. účet user, NEnavštěvovat nebezpečné stránky, NEstahovat warez atd.
AVG Free je vlastne AV + AS + linkscanner co ujde. Spominany problem malo viacero AV. Ad WF, ale ak niekto dava povolit, vzdy ked mu vyskoci okno, tak ma jedno, aky ma firewall. Hmm, neviem ako je na tom Windows Defender v XP, ale vo Viste funguje ako system monitor. List vsetkych firewallov (free aj paid): http://www.matousec.com/projects/firewa ... t-list.php
Už několik let používám k plné spokojenosti kombinaci Avast Home + Sygate personal firewall + Webroot Spysweeper (na Windows XP). Všechno jsou to programy vybrané i s ohledem na to, aby člověka neobtěžovaly příliš častým vyskakováním zbytečných oken.
xp firewall - kdyz uz tam je, tak at aspon neco dela nod - jednou za mesic neni problem ho znova stahnout peer guardian 2 - obcas projedu komp nejakym antispywarem, ale jen pro jistotu, zda PG facha tak jak ma
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!