Antivir od Microsoftu

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod macabe 29. 10. 2009 15:11

Čau hledal jsem tady forum o tomto antiviru ale nenašel jsem tu nic.
mě by zajímalo je dobrý tenhle nativir v porovnání treba s avastem home?
a me nejaký rezidenční štít? nebo on umi jen hledat viry ktere uz jsou v pc?
diky
Maca
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 29. 10. 2009 15:28

Microsoft Security Essentials je zelený produkt, nedávno ještě v beta-verzi. Ořezaná verze profi MS Forefront Security.
Používá motor a virové definice Kaspersky Labs.
Pracuje zcela stejně jako každý jiný rezidentní antivirus.
Prostuduj si např.:
http://www.lupa.cz/zpravicky/microsoft- ... ssentials/
http://www.lupa.cz/zpravicky/av-test-mi ... als-uspel/
Free-verze není k dispozici v češtině.
Server MS Download ho proto odmítne nabídnout stažení:
„Not available in your country or region.“
Pokud ho chceš vyzkoušet, musíš stáhnout odjinud, např. zde:
http://vselegalne.cz/security-essentials-download/
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod macabe 29. 10. 2009 16:35

a jak je na tom s funkčnosti? v tech lincích je jen že objevil 100% viru ale takových tam bylo aspon 20 dalších je nějaký test kde je jasně vidět jak na tom je vporovnani s konkurenci ?
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod petison 29. 10. 2009 17:08

Na viry.cz ho moc nedoporučujou.To už je lepší Avast
petison
Junior

Odeslat příspěvekod facility 1. 11. 2009 18:22

Pouzivam ho na viste 64bit cca 2-3 mesiace a spokojnost zastavil uz zopar cervov napr. na abload.de nedavno tam mali celu furu cervov .... :D pouzivam ho z avastom ktory tiez obcas zablokuje nebezpecne stranky imho celkom sa doplnaju ....spotrebuje stale cca 100MB pameti ale inak fpohode....

Obrázek
Obrázek
Abit IP35 pro,e2180@3Ghz,6GB Ram,8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,
Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,CM690, LCD Samsung 24"
Win XP SP3 NASA2 & Win7Ultimate 64bit Microsoft World Domination Total Control Edition
facility
Junior

Odeslat příspěvekod petison 1. 11. 2009 18:26

LOL používat dva antiviry najednu je nesmysl.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod facility 1. 11. 2009 18:36

Pameti a vykonu je dost a neni to problem funguje je to !
akurat aktualizace je problem takto servery od MS mam na blacklistu v IP blocku v outpostu
a jaksi som sa este nodopatral ktora IP to je.... O:-) no co vypnem blacklist pockam nech sa aktualizuje a je to ....
Abit IP35 pro,e2180@3Ghz,6GB Ram,8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,
Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,CM690, LCD Samsung 24"
Win XP SP3 NASA2 & Win7Ultimate 64bit Microsoft World Domination Total Control Edition
facility
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 1. 11. 2009 21:00

Nejde o paměť, ale o to, že se navzájem můžou "hádat" a výsledkem může být menší účinnost, než kdyby jsi měl jen jeden. Není to vhodné řešení mít několik antivirů ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod imaster 8. 11. 2009 18:25

S microsoftím antivirem jsem spokojen.Nasadil jsem ho místo avastu na netbook acer aspire one D150.Měl bych jednu poznámku, jestli se antivir dokáže aktualizovat sám. Nechal jsem ho tři dny bez aktualizací a nic. Pokud dám aktualizaci ručně, tak definice virů jsou nové denně.

Ještě otázka pro toho, co má dva antiviry najednou. Když souložíš, taky si vezmeš dva kondomy najednou?
imaster
Junior

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 8. 11. 2009 19:49

petison píše:Na viry.cz ho moc nedoporučujou.To už je lepší Avast

Aby ne, ved kvoli MSE prichadzaju o platiacich zakaznikov. :oops:
Firmy ponukajuce platene AV ho oznacuju ako odpad, je jasne preco.
Mne je luto, ze na rozdiel od Win Defendera nemonitoruje zmeny v systeme.
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DevAstor 9. 11. 2009 02:23

Microsoft Security Essentials (MSE) se už přetřásal i zde: viewtopic.php?p=6736993#p6736993

Big Muscle píše:hlavně ten MSE se nehodí počítače s méně RAM. Během fullscanu sežral asi 200 MB RAM (to jsem ho ještě přerušil v půlce, protože skenoval asi soubor za vteřinu, a když jsem se asi po 5 hodinách vrátil k PC, tak pořád běžel). Ale co je nejhorší, že po ukončení scanu tu paměť neuvolnil.

Devastor píše:
Devastor píše:S Microsoft Security Essentials mám také špatnou zkušenost i když dost lidí tvrdí, že je nejrychlejší:
Možná je to jen můj případ, ale mě MSE hodně zpomaluje práci se soubory, předtím s Avira AntiVir takový problém nebyl. Mám plně aktualizovaný Windows XP SP3, Windows FW, vždy základní nastavení antiviru. To zpomalení je oproti Avira AV opravdu výrazné, dost dlouho trvá otevírání některých složek, vytěžuje jádro na 100% a zabírá několikanásobně více paměti (8-17MB oproti 50-60MB).

Třeba otevírání složky, kde mám pár stažených věcí, trvá několik sekund. Po otevření jiné složky se velice zdlouhavě několik sekund postupně po jedné načítají ikonky (30 instalaček nějakého programu, každá okolo 5MB, jedno jádro CPU při tom bylo plně vytížené).
Také otevření Přidat nebo odebrat programy pak trvá několikanásobně déle.

Po restartu se vše opakuje, pomůže až odinstalace MSE a nainstalování jiného AV.

Tak na Windows 7 je zpomalení také extrémní... :hm

Jan Gottwald píše:Posledních pár dní také testuji Microsoft Security Essentials a zatím mám z něj rozporuplné pocity. Zabírá cca kole 50 MB paměti, některé složky s více soubory opravdu znatelně zpomaluje, velké instalační soubory také. Nemá Webový štít, nemá virový trezor (tuším) a po nalezení viru se prostě na nic neptá, a hned jej maže (vím jde změnit). Nelíbí se mi ovšem, že podezřelé soubory odesílá na servery Microsoftu a pak zjišťuje jejich nebezpečnost. Co když budu offline...?
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ageran 9. 11. 2009 08:03

petison píše:LOL používat dva antiviry najednu je nesmysl.

Nevím, jak jsi přišel na to, že používá 2 antiviry... Používá jeden - MSSE. To, že má tento produkt v sobě i antispyware řešení, které je duplicitní k již v systému obsaženému win defenderu, je věc druhá, ale jistě sis všiml, že je defender vypnutý...
Mimochodem já doopravdy používám 2 antiviry (MSSE a Avast - k MSSE jsem na začátku neměl důvěru) a zatím žádný problém s kolizí nenastal, ale až nastane, Avast asi půjde pryč... ;-)
Naposledy upravil Ageran dne 9. 11. 2009 08:07, celkově upraveno 1
Ageran
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 9. 11. 2009 08:06

Zaujimave, niektory ludia hodnotia velmi zvlastne. Priklad, webovy stit je len marketingova blbost, dalej 50MB RAM je lepsie ako 50% CPU, pretoze RAM je vzdy dost, ale CPU nikdy. MSE je primarne urceny pre Vistu a 7, XP je 9 rocna vykopavka. MSE sa nic nepyta, pretoze to je jeho pointa, je urceny pre vetsinu na rozdiel od Aviry, ktora sa tak bohuzial nastavit neda. Odosielanie suborov je najvetsia prednost MSE, ide o nieco ako tzv cloud AV, cim zaistuje vetsiu detekciu a rychlejsiu reakciu na hrozby. Rofl, co kdyz budu offline a to akoze ine AV sa updatuju offline, to je komentar dna. ^^
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod despect 9. 11. 2009 08:31

preco si neaka lama vsugeruje ze 1av+1av=2av? tu plati 1av+1av=0av
despect
Junior

Odeslat příspěvekod dalen 25. 11. 2009 08:42

Po pozitívnych odporúčaniach som si MSE vyskúšal. Hneď po inštalácii sa mi počítač citeľne spomalil (v porovnaní s Avastom). Otváranie niektorých adresárov trvá niekoľko sekúnd, takisto aj otváranie roletiek v ponuke Štart. Dokonca aj pri vypnutej kontrole USB kľúčov, je otváranie adresárov na USB kľúči veľmi pomalé (3-4 sekundy). Nerozumiem tomu nadšeniu, ktoré sa šíri po internete. Myslím, že okolo MSE sa vytvára akási klamlivá propaganda, podobne je tomu u Windows 7.
dalen
Junior

Další stránka