Čau hledal jsem tady forum o tomto antiviru ale nenašel jsem tu nic.
mě by zajímalo je dobrý tenhle nativir v porovnání treba s avastem home?
a me nejaký rezidenční štít? nebo on umi jen hledat viry ktere uz jsou v pc?
diky
Maca
Moderátor: Moderátoři Živě.cz
petison píše:Na viry.cz ho moc nedoporučujou.To už je lepší Avast
Big Muscle píše:hlavně ten MSE se nehodí počítače s méně RAM. Během fullscanu sežral asi 200 MB RAM (to jsem ho ještě přerušil v půlce, protože skenoval asi soubor za vteřinu, a když jsem se asi po 5 hodinách vrátil k PC, tak pořád běžel). Ale co je nejhorší, že po ukončení scanu tu paměť neuvolnil.
Devastor píše:Devastor píše:S Microsoft Security Essentials mám také špatnou zkušenost i když dost lidí tvrdí, že je nejrychlejší:Možná je to jen můj případ, ale mě MSE hodně zpomaluje práci se soubory, předtím s Avira AntiVir takový problém nebyl. Mám plně aktualizovaný Windows XP SP3, Windows FW, vždy základní nastavení antiviru. To zpomalení je oproti Avira AV opravdu výrazné, dost dlouho trvá otevírání některých složek, vytěžuje jádro na 100% a zabírá několikanásobně více paměti (8-17MB oproti 50-60MB).
Třeba otevírání složky, kde mám pár stažených věcí, trvá několik sekund. Po otevření jiné složky se velice zdlouhavě několik sekund postupně po jedné načítají ikonky (30 instalaček nějakého programu, každá okolo 5MB, jedno jádro CPU při tom bylo plně vytížené).
Také otevření Přidat nebo odebrat programy pak trvá několikanásobně déle.
Po restartu se vše opakuje, pomůže až odinstalace MSE a nainstalování jiného AV.
Tak na Windows 7 je zpomalení také extrémní...
Jan Gottwald píše:Posledních pár dní také testuji Microsoft Security Essentials a zatím mám z něj rozporuplné pocity. Zabírá cca kole 50 MB paměti, některé složky s více soubory opravdu znatelně zpomaluje, velké instalační soubory také. Nemá Webový štít, nemá virový trezor (tuším) a po nalezení viru se prostě na nic neptá, a hned jej maže (vím jde změnit). Nelíbí se mi ovšem, že podezřelé soubory odesílá na servery Microsoftu a pak zjišťuje jejich nebezpečnost. Co když budu offline...?
petison píše:LOL používat dva antiviry najednu je nesmysl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků