Podvodná stránka: www.downloads-portal.sk

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod holuu 3. 11. 2009 20:29

Ahojky všem. Taky mi dnes přišla faktura na 60 eur. Málem se mi zastavil tep. Je to síla. Když jsem si znova četla podmínky tak jsem se o žádných 60e nedočetla!!! Tak nevím co teď zaskočila mě pokuta za nezaplacenou fakturu. A též děkuji facebooku za odkaz. Poraďte mám či nemám platit můžou si na mě nějak došlápnout? Díky všem
holuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 11. 2009 20:34

Na facebooku slo jen o reklamu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Springx 3. 11. 2009 20:41

Samsung GALAXY S i9000 Gingerbread 2.3.5 XXJVT
Springx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slniecko9159 3. 11. 2009 20:52

ahojte..moja kamoska ma ten isty problem....registrovala sa tem len pre jeden program ktory je jasne free..lenze ako je jasne..podmienky si neprecitala..a pc a internet nieje jej silna stranka...a teraz chudatko nevie co ma robit...jasne ze rychle napisala vypoved zmluvy len nevie ci to ma poslat ..je ochotna zaplatit za 2 mesiace NEUZIVANIA ...lenze fakt nevie co ma robit...boji sa co by sa mohlo stat a dalej....tak prosim vas..poradte ako sa zachovate k tomuto..a ci ste ochotny platit alebo kaslete na to...??..
slniecko9159
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brutal2 3. 11. 2009 20:55

KineCZek píše:Nevim, zda je to podvod. Vypada to spise na naprosto legalni zalezitost, spolehajici se na neznalost uzivatelu. Nastavim to jako dulezite.

No to si snad s prominutím děláš pr***. Je to normální podvod. Samozřejmě je jediný řešení nic neplatit. Nikdo nic vymáhat nebude, neni blázen. Jen čeká že se někdo lekne a zaplatí.
brutal2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 3. 11. 2009 21:04

Nebudu se tu zatím vyjadřovat k obsahu stránek jako takových a závaznosti uzavřené smlouvy. jen mě zaráží jedna věc. Tvrdíte, že jste před registrací nevěděli, že stránky jsou placené.

Při registraci ale odsouhlasujete, že jste se seznámili s Všeobecnými obchodnými a užívateľskými podmienkami, všeobecnými užívateľskými informáciami . Tak jaképak že jste o platbě nebyli informováni... Byli. Zkoušela jsem ty stránky teď prolejzat horem dolem a pokaždé to tam na mě vybaflo.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod brutal2 3. 11. 2009 21:07

Cena musí bejt jasně uvedená, ne schovaná na druhý stránce. Autor zjevně čeká, že nikoho nenapadne posunout stránku dolů, když vidí celej formulář. ( a kdo ví, jestli to tam nepřidal)

Nechápu, jak ho můžeš obhajovat. Tyhle texty zvlášť na freestránkách nikdo nečte, to přece víš.
brutal2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 3. 11. 2009 21:15

Já ale nikoho neobhajuju. Pouze jsem si dovolila poznamenat, že není pravda, že se s cenou před registrací nemohli seznámit. Toť vše - nic víc, nic míň. Že tyhle texty nikdo nečte je problém těch, kteří nečtou, i když zde je skutečně otázka, nakolik poskytovatel nesplnil či splnil svou informační povinnost, slovenské právní předpisy zatím nastudované nemám. Tak prosím nevkládat mi do úst to, co jsem neřekla. Provozovatelé těch stránek jsou šmejdi, využívající právě toho nečtení. Takových se objevuje každý týden několik.

Ještě snad dodatek: dle českého práva nelze freeware šířit úplatně (pokud není svoleno autorem programu).
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod facility 3. 11. 2009 21:29

Link

Smluvní podmínky
Čtvrtek, 17 Září 2009 13:09

Při brouzdání po Internetu jsem narazil na odkaz http://www.downloadportal.sk.Chtěl jsem se podívat co nabízejí,ale abych měl možnost si prohlédnout portál,byla nutná registrace.Po provedení registrace jsem zjistil,že nabídka se skládá z nabídky různých free verzí programů,které je možno běžně stáhnout i Internetu.Zároveň jsem zjistil,že registrací jsem údajně potvrdil souhlas se smlouvou,která stanovuje poplatek 5 EUR měsíčně po dobu 24 měsíců.Ihned jsem požádal o odstoupení od nechtěně uzavřené smlouvy,což jsem ihned udělal.Ve smlouvě jsem se dočetl,že při odstoupení od smlouvy musím zaplatit 2/24 celkové částky,t.j.10 EUR.Zaujímalo by mě,zda je legální obchodovat s free programy ke kterým společnost nemá autorská práva a zda,ač jsem byl podveden,musím zaplatit oněch 10 EUR.Na tom je založena celá taktika společnosti protože by jim nikdo vědomě neplatil za free programy.Jedná se o firmu Pro Content s.r.o.,Námestie SNP 3,974 01 Banská Bystrica,IČO 44840705 reg.u Okesný súd Banská Bystrica.Podotýkám,že jsem jejich nabídky nevyužil a žádný s nabízených programů nestáhl.Prosím o radu,jak dále postupovat.Děkuji
.....
Pakliže jste odsouhlasil podmínky internetového poskytovatele, musíte je samozřejmě respektovat. Předpokládám, že předtím, než jste podmínky poskytovatele odsouhlasil, řádně jste si přečetl, proto by Vás smluvní podmínky poskytovatele překvapit neměly. Pakliže jste tak neučinil, nelze poradit nic jiného, než pro příště podmínky řádně prostudovat.
Abit IP35 pro,e2180@3Ghz,6GB Ram,8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,
Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,CM690, LCD Samsung 24"
Win XP SP3 NASA2 & Win7Ultimate 64bit Microsoft World Domination Total Control Edition
facility
Junior

Odeslat příspěvekod holuu 3. 11. 2009 21:35

Je tam pouze uvedeno že se na ceně dohodnou, nikde není napsáno že je to cena za registraci!!!
holuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 3. 11. 2009 21:38

holuu píše:Je tam pouze uvedeno že se na ceně dohodnou, nikde není napsáno že je to cena za registraci!!!

Těmi vykřičníky si něco dokazujete?

Obrázek
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod holuu 3. 11. 2009 21:38

Mám ještě dotaz přišla Vám faktura pod stejným číslem jako mě? 4406495
holuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod holuu 3. 11. 2009 21:40

Nedokazuji, jen přikládám důraz na to, že nikde není psáno že platíte za registraci toť vše
holuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod facility 3. 11. 2009 21:45

Imho poradim vam o<:) z najblisjej internetovej kaviarne zaregistrujte zopar vladnych cinitelov "poslancov,ministrov",sudcov i tych najvyssich,pravnikov a podobne :D
Maily si dopredu najdite na nete .........
Abit IP35 pro,e2180@3Ghz,6GB Ram,8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,
Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,CM690, LCD Samsung 24"
Win XP SP3 NASA2 & Win7Ultimate 64bit Microsoft World Domination Total Control Edition
facility
Junior

Odeslat příspěvekod internetman1 3. 11. 2009 21:51

Nie, ja mám odlišné číslo faktúry...
internetman1
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka