Podvodná stránka: www.downloads-portal.sk

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod internetman1 4. 11. 2009 12:30

internetman1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jtrunecek 4. 11. 2009 12:31

HiroSK píše:
jtrunecek píše:Tím se v podstatě dopouštíš také podvodu, uvádíš nepravdivé informace.

Takychto registracii je na internete milion a jedine na co sluzia je zber udajov pre spam.
Nevidim dovod aby niekto dobrovolne pisal svoje meno a adresu do nejakeho hlupeho formulara len preto aby dostal login. Nezavisle na tom ze v 99% je to zdarma registracia. Na to sluzia stranky ako bugmenot atd.
Inak som zvedavy ako by niekto dokazoval a dokazal "podvod" na zaklade toho ze si niekde zadal (ocividne) neexistujuce meno, adresu a e-mail :D Vsak nema ani meno toho cloveka, nema adresu, a jedine ma nahodny e-mail ktory sluzi na zber spamu. Okrem toho ten clovek nemal ako vyuzit tie "sluzby" (cim by sa teoreticky mohol nejako obohatit), pretoze e-mail o zaplateni faktury nedostal (pripadne si ten nahodny e-mail uz nikdy neskontroloval) a tak nema ani aktivacny kod aby sa tam prihlasil...

Samozřejmě to také dělám a nodsuzuji to. V dnešní době je to jediný způsob, jak se uchránit před spamen. Jen jsem to uváděl v kontextu této situace. Jinak samozřejmě souhlasím.
jtrunecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ja.golem 4. 11. 2009 13:04

Taktiež som dostal včera t.j. 03.11.2009 podobný mail od fy. Pro Content s požiadavkou o uhradenie fkt. Paradoxom však zostáva fakt, že na predmetnej fkt bola uvedená adresa, na ktorej už 11 rokov nebývam. A preto vyvstáva otázka, ako a kde, z akej databázy unikajú tieto informácie. Tá v ktorej bolo uvedené moje predošlé bydlisko, je už riadne stará.
ja.golem
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sarena 4. 11. 2009 13:16

Ahoj aj ja som sa nechala nachytat....A chcem sa opýtať či to teda idete niekto platiť, alebo to len nechat tak a neriesiť to...
sarena
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xajik 4. 11. 2009 13:45

nerikejte mi, ze k uzavreni smlouvy staci mail... co kdyz by nekdo uzavrel smlouvu mailem na moje jmeno a mou adresu, ale bez meho vedomi? Pote bych nezaplatil, protoze bych o nicem nevedel a pri dennim uroku z prodleni 1,08% (ktery mimochodem ve vseobecnych podminkach neni uveden) by to a za rok cinilo z puvodnich 60 EUR 980 EUR (60x1,0108^260 dni) a po dvou letech analogicky 16000 EUR... toho se desim ja, toho pitomyho uroku, chapu, ze se tim spousta lidi vystrasi, i kdyz to je na prvni pohled dost pochybny... nerad bych se na to ted vykaslal aby mi za 2 roky prisla exekuce na 500 000,- Kc, to by me asi omyli... samozrejme jsem debil, ze jsem si neprecet podminky, bez omluvy... na druhou stranu ani ted nevim, co v tech podminkach bylo, protoze se muzou kazdym dnem menit a nikdo z nas to nepostrehne... ja pockam 10 dni jestli se k tomu nevyjadri nejaky pravnik a pak budu vazne uvazovat o tom, ze to zaplatim- jsem dosta averzni k riziku a abych se s tim pak nekdy musel obtezovat... tech 2x 1800,- by mi bylo lito, ale je to moje blbost... v kazdym pripade jestli nekdo zjisitite, kam chodi deti tohohle cloveka do skoly, dejte vedet 8-) (posledni veta s nadsazkou, samozrejme... staci mi vedet kde bydli :p)
xajik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod holuu 4. 11. 2009 13:50

Postřeh z facebooku:
Takže moje poslední stanovisko- dle VOP, které jsem dostala já je:
1/ uživatel ten, kdo uzavřel s poskytovatelem smlouvu, když uživatelem se stává po uzavření smlouvy s provozovatelem (klik) a zaplacení dohodnuté ceny služby
2/ povinnosti např. v bodě 7 (zavazuje se k úhradě...) pouze pro uživatele.

tedy, nezaplatila jsem, nejsem uživatel a jejich VOP mám v paži ;-)
holuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod benetti 4. 11. 2009 13:50

Já bych to neplatil a neřešil. Díval jsem se že se tam uvádí adresa - v takovým případě já většinou vyplňuju blbosti, a tak chápu že když tam někdo napsal pravdivou adresu, že má strach. Pak stačí tvrdit že někdo použil moje údaje a já jsem nic nevyplňoval. Díval jsem se na to vyjádření té firmy kde se ptá jestli má někdo přístup na ten aktivační email atd. ale to sou jenom bláboly - email není žádnej důkaz, nikdo nemůže nikomu dokázat komu patří která emailová adresa, ani jestli ip adresa patří tomu a tomu uživateli, a email není důkaz - ten si může založit každej. Taky je vůbec nemusí zajímat jestli má někdo přístup na můj email nebo ne, a nebo objasňovat jim kdo to klikl vlastně na ten aktivační email. Všechno sou to jenom blbosti, i když je to celkem dobře napsaný, takže lidi dostanou strach. Nikde nemají žádnou podepasnou smlouvu, nemůžou nikomu nic dokázat, tohle bych vůbec neřešil.
Je to úplně jednoduchý - např. eshop, tam si taky objednám za desítky tisíc, nevyzvednu si to a prostě nic se nemůže stát.
benetti
Junior

Odeslat příspěvekod ja.golem 4. 11. 2009 14:24

Mená spoločníkov tejto fy. figurujú aj v iných s.r.očkach. viď obchodný register. Stačí si ich tam dať jednoducho vyhľadať. Písal som im na mail, žiadna odpoveď. Tak čakám, ako sa celá vec vyvinie. Napríklad, ak si všimnete, je tam B.Bystrica, Nitra, Lužianky(to je dedina v blízkosti Nitry) a dokonca aj Ružomberok, teda celé Slovensko. Ak mi vyjde čas, pôjdem sa do Lužianok pozrieť, či na uvedenej adr. nieje náhodou iba "zrúcanina starého hradu" alebo nebodaj niečo iné. Dám vedieť
ja.golem
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 4. 11. 2009 15:03

holuu píše:Tak jsem odeslala dotaz na české Sdružení Obrany Spotřebitelů. Jsem zvědavá co mi odpoví.

dotaz nebude zodpovězen dříve než zítra, vydržte tedy prosím. To platí pro všechny, kteří se na SOS s touto záležitostí obrátili.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod eirma 4. 11. 2009 15:12

Je to k pláči i k smíchu zároveň,ale nejvíce mám takové podezření, že existuje pro více lidí jedno číslo fa tudíž jeden variabilní symbol, tudíž jak poznají kdo zaplatil a kdo ne, můj je 4409238, pokud ho má ještě někdo, ať se ozve, stačil by jen jeden človíček a je to podvod k pohledání. Rozhodně nic zatím neplatím.
eirma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dedko 4. 11. 2009 15:22

Ja len doplnim, ze sa to uz rozobera aj na stranke slovenskych novin SME, takze oplati sa sledovat, sprava sa bude aktualizovat - http://pocitace.sme.sk/c/5094753/klik-n ... odvod.html
PC1:Q9300 2.5Ghz@3.52Ghz@1.27V, Asus P5Q Deluxe, 4GB Patriot RAM@940Mhz, 1x320GB + 1x640GB + 1x1TB Samsung F1 HDD, Gainward Bliss HD4870 512MB, Audigy 2 ZS, Enermax MOD 82+ 625W, Samsung SH-S203P, DELL UltraSharp 2709W LCD
dedko
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 4. 11. 2009 15:33

Kód: Vybrat vše
nerikejte mi, ze k uzavreni smlouvy staci mail... co kdyz by nekdo uzavrel smlouvu mailem na moje jmeno a mou adresu, ale bez meho vedomi? Pote bych nezaplatil, protoze bych o nicem nevedel a pri dennim uroku z prodleni 1,08% (ktery mimochodem ve vseobecnych podminkach neni uveden) by to a za rok cinilo z puvodnich 60 EUR 980 EUR (60x1,0108^260 dni) a po dvou letech analogicky 16000 EUR... toho se desim ja, toho pitomyho uroku,

Od prvniho postu se snažím tady lidem vysvětlit že aby nastalo plnění - povinnost z uzavřené smlovy tak smlouva musí mít jisté náležitosti.Udělejte pokus - ehm nedělejte ho ale potom se někomu snad v hlavě rozsvítí - zkuste provást jakýkoliv zavazný pravní ůkon po netu který bude probíhat po rovině email a nic víc.No schvalně....Mimochodem firmy jsou takovýma debili.ama atakovaný dnes a denně a tisíckrat ani se na to většínou nereaguje,je to klasická hra - on se najde bl.ec který dostane strach a těch X euro pošle :-)O nic víc nejde.na druhé straně věc visí přesně na te hraně aby dokázání podvodu bylo složite - uvest někoho ůmyslně v omyl - to je zaklad u podvodu tato definice.Ale to že někoho nejde žalovat za podvod nebo žaloba by byla neůspěšná neznamená že druhá strana ma šanci z vás dostat jedno jediné Euro - operuje se tu klasicky s tím že někdo slyší smlouva,faktura,podpis,penale a už mu to v hlavě šrotuje a řiká si hm raděj zaplatím.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Heat22 4. 11. 2009 15:41

http://www.mywot.com/cs/scorecard/downloads-portal.sk
.
Pozor!!! Je to podvodná stránka. Phishing. Majiteľ Viliam Adamča je známy internetový podvodník.
V žiadnom prípade sa neregistrujte na stránke. Po registrácii Vám zašlú faktúru za účet. Ak sa náhodou zaregistrujete, v žiadnom prípade nezaplaťte ani cent týmto podvodníkom!
Heat22
Junior

Odeslat příspěvekod Springx 4. 11. 2009 15:44

Neuvidia ani cent!!!!!!!!Zaplatí iba idiot.
Samsung GALAXY S i9000 Gingerbread 2.3.5 XXJVT
Springx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bohous-fialka 4. 11. 2009 15:51

k tomu, ze tam maj OpenOffice.... Neni nahodou v licenci GNU/GPL neco o tom, ze software pod touto licenci se nesmi komercne prodavat? nedalo by se to pravne napadnout jako poruseni licence?
bohous-fialka
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka