Jaký je nejlepší antivirus podle čtenářů Živě.cz?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jogyno183 19. 8. 2010 11:39

Jednoznačne ESET SMART SECURITY 4 antivirus od ESET-u používam už 5 rokov a som veľmi spokojný + mozog (ako povedal Petr_S).
jogyno183
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 19. 8. 2010 11:47

Nejlepším antivirem je mozek. Stačí neklikat na hovadiny a jste v pohode. V kombinaci s NoScript ve Firefoxu neproniknutelna bariera... bohuzel pouze pro zkusene uzivatele. Antivir s rezidentni ochranou strasne uzira vykon PC. Na dnesnim high-endovem pocitaci bych se toho nebal a sel rozhodne do ESETu, ale pouze antiviru. Samozrejmosti je pouziti systemoveho firewallu u 7 a Vist, ktery bohate staci, pripradne Comodo firewall na XP.
Jo a este jedna vec - baliky antivir + antispam + firewall jsou sice fajn ze spolupracuji, ale obvykle nenabizi zdaleka takovou ochranu jako kombinace kvalitniho AV + kvalitniho firewallu. Obzvlaste spatne zkusenosti mam s Nortonem.
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod mirdasl 19. 8. 2010 11:52

Lidský mozek a používání legálního softwaru.

Sám mám aspoň Avast 5.Co se pohybuju na internetu cca..4 roky,sem řešil snad 2x vir..ale to bylo za éry AVG 6.5 snad nějaký plašan*
Windows XP
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.

Mirek
mirdasl
Junior

Odeslat příspěvekod suk 19. 8. 2010 11:54

Vlastni mozek!! + Online scanner (pouzivam Virustotal) a potom Sandboxie.
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 8. 2010 11:59

ŠtěpánaArgo píše:Pro windowsáky Clamwin, jinak žádný nepoužívám a ani nehodlám. Poštovní server totiž neprovozuji :-D

Clam používám také, ale ne na Win. Mám ho jakou součást linuxové distribuce. Ani jsem nevěděl, že tam je, zjistil jsem to náhodou když jsem se zadíval při startu PC co všechno se vypisuje na obrazovce. Pro mě ideální, nic nezdržuje, na nic se mě neptá, nic po mě nechce :mrgreen:
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod baltimora 19. 8. 2010 12:06

ESET Smart Security 4 ten používam už dlho a no problem nebol som zavírený ani raz :D
má v sebe aj firewall raz ma ochránil pred útokom.
baltimora
Junior

Odeslat příspěvekod some 19. 8. 2010 12:10

žádný...rozumný člověk ho nepotřebuje
some
Junior

Odeslat příspěvekod tobiczech 19. 8. 2010 12:14

A není to jedno, který je nejlepší? Každé vyhovuje něco jiného. Podle mě je nejdůležitější jestli prošel srovnávacím testem Virus Bulletin. Pokud ano tak je to úplně jedno jestli je to Avast Free Antivirus 5, Kaspersky Internet Security, Eset Smart Security, Nebo Microsoft Security Essentials. Pokud má dobrou detekci a nevyvolává zbytečnou paniku je dobrý. Tak už nechte těch hl****ch otázek který je nejlepší! Tohle je prostě začarovaný kruh.
tobiczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirdasl 19. 8. 2010 12:16

some píše:žádný...rozumný člověk ho nepotřebuje

Tak si ale myslím,že to k počítači tak nějak patří..prostě to tak bylo nastartováno.?
Sice se oháníme že jsme svatí,ale i falešný poplach dokáže vystrašit.

Mirek
mirdasl
Junior

Odeslat příspěvekod LITTLEKEKS 19. 8. 2010 12:19

V dávných dobách jsem fungoval na pseudoantiviru AVG - ten byl snad nejhorší .. potom mi pod rukama přišel Avast! Home, který putoval z počítače kvůli svým nárokům na paměť a paranoidnímu chování. Pak jsem zkoušel Aviru Free - velmi dobrý antivir, který však docela obtěžoval svými pop-up okny s reklamou. Nějaký čas jsem používal zkušebku NODu - výborný, ale drahý :-(. Taky jsem zkoušel COMODO internet suite - včetně firewallu - opravdu dobrý a rychlý scanner, nižší nároky - s ním jsem byl spokojenej hodně ... ale v současnosti běhám na MS security essentials - a bez problémů. Takže za mě :

+ NOD32
+ MS Security Essentials
+ COMODO

- Avast!
- AVG
- Avira
LITTLEKEKS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gerroy 19. 8. 2010 12:22

Eset Smart Security 4. Potíž je, že na starším PC (cca 4-6 let) s 1GB RAM po spuštění kontroluje soubory docela dlouho - ale je fakt, že cca 1TB dat v PC asi dá při kontrole zabrat...
Naposledy upravil Gerroy dne 19. 8. 2010 12:23, celkově upraveno 1
Gerroy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirdasl 19. 8. 2010 12:23

který však docela obtěžoval svými pop-up okny s reklamou

To říká dost lidí.Jak to vlastně vypadá?dá se to nějak zrušit?nebo musíš čekat až se dokončí aktualizace?..nebo prostě skáče reklama náhodně?

Mirek
mirdasl
Junior

Odeslat příspěvekod akira.uzai 19. 8. 2010 12:23

Na druhou stranu jen pokud je výrobce antiviru a OS na kterém běží stejná firma, má nejlepší možnosti jak povolit některé své službě, programu atd... obejít antivirovou kontrolu nebo případně jak obejít firewall atd.... Vzhledem ke špatné reputaci MS bych určitě volil antivir i firewall třetí strany.

gringoAD píše:Na tuto otazku je opdpoved velice jednoducha. Microsoft Security Essentials. Odviruje veskere PC, na kterych jsou nainstalovany Norton Security Scan, Symantec, Eset, AVG, Avast a podobne s*** a jsou k nam doneseny jako zavirovane. MSE je ten nejlepsi antivir co existuje a konkurence by se ho mela tezce obavat, protoze takto skvely antivir (a navic zdarma) tu chybel. Jedinou nutnosti je mit legalni windows.

MSE zbytecne neobtezuje uzivatele, nezatuje pocitac, nema prehnane naroky na systemove prostredky. Nikdy jsem antivir nepouzival, az do vydani MSE. Defakto jen tvurce systemu muze vedet co je spatne a co je spravne.

-- 19. 8. 2010 12:27 --

Milanr1 píše:Samotný antivirus je dnes prakticky k ničemu.
Viry jsou dnes tak vzácné, jako dobří lidé v internetu ;-)
Zato ostatní exploity se množí exponenciálně :-/
Proto je nutno používat komplexní bezpečnostní systém, např.:
KineCZek píše:NiS2010

apod.

Prej skvely bezpecnostni system. HW naroky na pamet az 1 GB a pritom je k nicemu
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod LITTLEKEKS 19. 8. 2010 12:28

mirdasl píše:
který však docela obtěžoval svými pop-up okny s reklamou

To říká dost lidí.Jak to vlastně vypadá?dá se to nějak zrušit?nebo musíš čekat až se dokončí aktualizace?..nebo prostě skáče reklama náhodně?

co si tak pamatuju, tak mi vyskakovalo po nějakých intervalech okno, kde mi vnucovali placenou verzi ... a nevím jestli tam nebyl odpočet do odkliknutí ... nepoužíval sem ji moc dlouho, takže si to už přesně nepamatuju ;-)
LITTLEKEKS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj.kure 19. 8. 2010 12:34

Na desktopu jsem přešel z Avastu na MS SE a nelituji. Rychlý, kvalitní a nenáročný avir :-) .... ale jinak nejlepší antivir je jiný OS než Widle :-P a používat mozek :-)
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka