Jaký je nejlepší antivirus podle čtenářů Živě.cz?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dadasfx 19. 8. 2010 16:52

nejlepsi antivirus je mezi zidli a klabosnici. je to ale zaroven nejslabsi clanek.
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod akira.uzai 19. 8. 2010 19:02

já nevím ty antiviry každého jenom otravují, myslím že stačí myslet při práci s počítačem a nepoužívat os windows
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod karel N 19. 8. 2010 19:36

Dříve jsem používal na XP Eset , ale od doby Windows 7 jednoznačně MS security essentials , Mám většinu software co používám od Microsoftu a nezaznamenal jsem jedinej problém . Prostě pohoda .
karel N
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Horst_ 19. 8. 2010 20:36

Awast HOME -průměrný pro domácí použití vyhovující.
Nejlepším základním antivirem je obezřetnost na netu a žádné zběsilé bezmyšlenkovité klikání na všechno co se objeví.
Používám Awast Home.Někdy je sice jak někteří píší trochu paranoidní,ale nic hrozného.Na WIN XP byl v kombinaci s Keriem a nyní na WIN 7 64bit jen s Defenderem a Winousovským firewalem.
Virus jsem chytil naposled před více jak třemi roky.Žádné odvirovací programy na něj nezabíraly.Awast se na virus taky nechytal,ale spolehlivě napráskal umístění soborů.Pak už jen start live OS vymazání souborů virtuální paměti a bodů obnovení a bylo po parádě.
Horst_
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 19. 8. 2010 20:50

Microsoft Security Essentials

Je zdarma, nic po mě nechce. Mám ho spíš jako "co kdyby". Nelegální software nestahuju, na nebezpečné stránky nechodím.
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 19. 8. 2010 20:54

eRiper:
to je naivismus :-D
Potenciálně nebezpečné jsou všechny internetové stránky, bez ohledu na to, zda se jedná o weby NBÚ nebo třeba Bílého domu :-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eRiper 19. 8. 2010 21:12

Však to jo to "co kdyby" ;-)
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod bohous-fialka 19. 8. 2010 21:20

clovek, ktery o bezpecnosti a programovani neco vi se vubec nemusi obavat zadnych internetovych stranek.
bohous-fialka
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 19. 8. 2010 21:27

programátoři mají obvykle systémy prolezlý svinstvem nejvíc, protože věří tomu, že právě ten jejich systém je v jejich rukou nezranitelnej, přestože kromě programování počítačům jinak vůbec nerozumí...

a mnohdy ani tomu programování...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod bohous-fialka 19. 8. 2010 21:31

tak takovehodle programatora ze sveho okoli neznam ani jednoho...
bohous-fialka
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 19. 8. 2010 21:34

tak tos ještě nejspíš nedělal systémáka v SW firmě :)

velmi frustrující práce, zahrnující kontakt s úplně průměrně vzdělanými uživateli, nijak se nelišícími například od účtárny, ale uvědoměle rezistentní vůči všemu, jelikož jsou přesvědčení, že plat programátora z nich udělal programátora...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod bohous-fialka 19. 8. 2010 21:37

v tomto pripade mas nejspise pravdu :)
bohous-fialka
Junior

Odeslat příspěvekod alazar 19. 8. 2010 22:27

Antivir? Mozek? Nemam, neznam, nepouzivam :-) Se svym OS muzu stahovat vsechno mozne, klikat kam me napadne, prohlizet jakekoliv weby bez obav.

Ale aby to nebyla jen linuxova propaganda: naposled jsem mel u kamarada tu cest s Avirou. Instalace bez problemu, zdala se docela light-weight a virus nasla a odstranila.
alazar
Junior

Odeslat příspěvekod z_o_o_m 19. 8. 2010 22:52

mnoha ctenarum bych doporucil si projit overene testy jako
http://www.av-comparatives.org/comparat ... main-tests
http://www.av-test.org/certifications

Na vrcholu se drzi Avira a G-Data, pricemz Avira je jedna z tech, co nejmene zatezuje PC. V soucasne dobe vypada nadejne Mrkvosoft Security Essential (v2).

AVG, BitDefender jsou jeste prijatelne.

Zasadne nedoporucuji pouzivat Eset, protoze nejlepsi byli v dobe verze 2.7 ;) a jejich pristup k opravam je dost laxni. Nehlede na to, ze dost zatezuje PC. Navic upozornim, aby nikdo nepouzival jejich firewall.
(muzete zkouknout tohle:
http://www.matousec.com/projects/proact ... esults.php)

A Avast neni taky zadny zazrak.

PS: testy opravdu nejsou vsechno, z ceho vychazim 8-)
z_o_o_m
Junior

Odeslat příspěvekod suk 19. 8. 2010 23:10

Milanr1 píše:Potenciálně nebezpečné jsou všechny internetové stránky
Potencialne nebezpecny je kazdy clovek, ktereho potkas na ulici. Nosis neprustrelnou vestu?
Potencialne nebezpecnej je kazdej decimetr^3 vzduchu co dychas. Nosis plynovou masku?

Ano, je pravda ze spis clovek natrefi na virus na internetu nez na silenece s pistolkou ve meste, ale porad je ta pravdepodobnost, ze ten vrah po tobe vystreli nebo nejakej bacil ve vzduchu te napadna opravdu hodne mala.
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka