Zavirovaný netbook

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tomas2777 27. 11. 2010 12:00

Dobrý den, do netbooku se mi zřejmě dostal vir, počítač se přihlásí ale následně se odhlásí. Četl jsem hodně na fóru, že je třeba použít bootovací cd nebo konzole pro zotavení. Problém je v tom, že v netbooku není cd-rom a nemám ani externí. Chtěl bych se zeptat, jak jinak jde tenhle problém vyřešit, třeba bootovací usb, popřípadě mi poraďte jak zachránit data. Moc děkuji za odpověďi.
tomas2777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 11. 2010 12:03

Cenná data máš snad už dávno zálohovaná, ne? Pokud ne, tak je to tvoje blbost a zasloužil by sis o ně přijít, aby ses poučil a příště už zálohoval ;)

Jinak vytáhnout se samozřejmě dají bez problému - jakákoliv Live distribuce, kterou nabootuješ z flash disku nebo pevný disk vytáhneš ven a strčíš do nějakého stolního počítače, kde bude připojený jako další disk.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomas2777 27. 11. 2010 12:08

Děkuji vám za radu, ale potřeboval bych postup jak nabootuji z usb popřípadě co mám na usb dát aby mi z něj nabootovalo. Jsem v tom úplně nováček, nikdy se mi to nestalo. Děkuji za jakoukoliv radu.
tomas2777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jadus 27. 11. 2010 14:08

viewtopic.php?f=914&t=1047958&st=0&sk=t&sd=a&start=0&all=1

Stačilo zadat do google boot USB site:forum.zive.cz
Od BPU po BFU
jadus
Junior

Odeslat příspěvekod AlienX 8. 1. 2011 22:11

Ahojte, na NB mam prehodenu obrazovku, je dole hlavou. Z nicoho nic a neviem co s tym mam robit. Nieco v nastaveni grafiky alebo je to skor HW problem ci virus...?!

Pravdepodobne je to virus, naslo by sa rychlo nejake riesenie. Ten NB nemam pri sebe a ked sa k nemu dostanem potreboval by som mat tento problem co najskor vyrieseny.

Spybot, adware, avira, panda... tip?!

Chapem, ze takyto popis k probemu moze byt nedostatocny, kazdopadne sa uvidi.
Za rady dik.
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radiance 8. 1. 2011 22:25

4AlienX:Nechápu, proč to tlačíte právě sem, ale zkuste se podívat do nastavení grafiky - vsadil bych se, že máte nastaveno otáčení obrazu o 180 stupňů. Řešil jsem tento problém u mnoha lidí a nikdy to nebyl vir, ale právě otočení obrazu. Lze k tomu totiž často přiřadit klávesová zkratka ;-)
radiance
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 9. 1. 2011 18:08

Podle typu grafiky na to stačí třeba jen alt + "+" :)

Jinak je dobré uvést přesný typ NB a oper. systém.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 1. 2011 10:32

Kód: Vybrat vše
Řešil jsem tento problém u mnoha lidí a nikdy to nebyl vir, ale právě otočení obrazu.

Nejkrasnější bylo když jsem toto kdysi řešil u kolegy v praci - panický telefonat že bude průser asi,kolega u stolu hlavu vyvracenou aby mohl čist co tam je a zoufale tam tukal protože to musel ihned vyplnit a odevzdat.
Problem vznikl blbým přehravaním filmů.Stačilo vlezt do nastavení grafarny a uvest do puvodniho stavu ale pohled na člověka jak pomalu stojí na hlavě a přitom piše neměl chybu.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod saruman 10. 1. 2011 11:14

oooooooooo: Takéto žartíky sme v práci robili často.
saruman
Junior

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 10. 1. 2011 13:35

OT: Jojo, kdo spustil NortonCommander, ten mel pak text vzhuru nohama....jest nekde tu utilitku mam schovanou.
Neni dano vubec nic. Sestrojte parabolu.
IgnorStoupa
Mírně pokročilý