od TheFlyingman 19. 10. 2011 14:56
Na různých počítačích, které se mi dostávají do ruky (ať již na nich přímo pracuji, tak třeba spravuji známým) používám několik různých antivirů.
AVG - používám jak placenou, tak neplacenou verzi. AVG 2012 udělala značný pokrok, ačkoli některé verze obsahují věci, které dle mého do antiviru ani do komplexního bezpečnostního balíku nepatří. Každopádně technická podpora se hodí.
Eset Smart Security - používám na notebooku, rezidentní část je poměrně nenáročná, při testech je to o něco horší. Verze Smart Security 4 byla méně náročná na systémové prostředky než AVG 9 a možná i než 2011, srovnání s 2012 jsem neprováděl.
Microsoft Security Essentials - na netbook bych nic jiného nedal, omezené systémové prostředky moc nezatěžuje.
Ani na jednom počítači jsem několik let infekci neměl, když už jsem si něco přitáhl na flash disku, všechny antiviry to odhalily (autorun.inf infekce, o které jsem ještě ke všemu věděl, že tam bude, protože počítače v laborce byly zavirované, ale musel jsem, no).
Každý antivir mohu s klidným svědomím doporučit. Každému se líbí něco jiného.
Na AVG mi vyhovuje technická podpora v češtině a na současný desktop i rozumné systémové požadavky. Také nastavení FW mi přijde o něco příjemnější než u Esetu. Po uvedení 2012 se také o něco změnily ceny, je tedy otázkou, jak moc s to vyplatí. Nenabízí slevu pro studenty. Free verze je obstojná a pokud si chce člověk ochranu (AV + FW + antispam) poskládat sám, poslouží.
Eset je na mém ntb rychlejší a zvolil jsem ho částečně proto, že nabízí studentské slevy (50% na licenci na 1 rok, stačí poslat sken ISICa nebo jiného dokladu o studiu).
MSE - na slabé počítače výhra, malý, rychlý, zdarma. Opět dobrá volba pro ty, co si chtějí ochranu poskládat dle sebe.
Když je nepřítel na kolenou.....musíte ho dorazit.
zastánce teorie pohlcovačů tmy