Antivir zdarma - který je nejlepší?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Noxik 15. 11. 2013 18:20

Avast - pouzivam ho ke sve spokojenosti, jen uz jsme potkal par lidi, co jim domrvil Windows a 1x rocne vyzaduje registraci, coz je pro BFU problem.
MSE - davam ostatnim do PC, bohuzel uz jsem se setkal s tim, ze zmizela jeho ikona v oznamovaci oblasti nebo ze hlasil chybu, ze vyzaduje test pocitace, ovsem po jeho absolvovani v tom neminil prestat
AVG - bohuzel uz 2x jsem se setkal s tim, ze po nejake dobe zacal vyzadovat novejsi verzi, pricemz pro jisotu se uplne vypnul, cimz zpusobil zamoreni PC

Navic Avast i AVG instaluji nejaky sajrajt do prohlizecu, cimz snizuji jejich rychlost, nekdy podstatne. Plus nejake gadgety a podobne nesmysly, clovek aby je hlidal jako male deti.

Stale hledam free antivir v cestine, ktery vydrzi na pocitaci BFU samostatne pracovat nekolik let a nebude behem te doby otravovat s kravinama.
Naposledy upravil Noxik dne 15. 11. 2013 18:21, celkově upraveno 1
Noxik
Junior

Odeslat příspěvekod TobiasV 15. 11. 2013 18:20

zadarmo mne asi asi najviac vyhovuje Avast Free Antivurus a ani som sa nepokúšal, keď mi skončila licencia NOD32 hľadať iný antivír, lebo Avast mi odporučilo veľa ľudí a používam ho už skoro 3 roky

EDIT: sprostosti do prehliadačov sa nemusia naištalovať, keď človek zvolí pokročilú inštaláciu
TobiasV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reimei 15. 11. 2013 18:34

• avast! Free Antivirus podle mého názoru nejlepší bezplatný antivirus.
  • Microsoft Security Essentials - Výhodou je jednoduchost a minimální HW nároky. To druhé je bohužel vykompenzováno nižší kvalitou ochrany. To se podepsalo hlavně na neschopnosti odhalovat ještě neznámé a "čerstvé" hrozby. Je to prostě něco za něco.
Takže závisí na prioritách. Já osobně MSE doporučuji na PC se slabší hardwarovou výbavou. V ostatních případech doporučuji avast! Free Antivirus. Ten poskytuje optimální poměr mezi jeho nároky na systém a efektivitou. Prostředí avastu je velmi přehledné. Avast umožňuje nastavit jak moc a kdy vás má "obtěžovat" informacemi např. o dokončené aktualizaci (tichý režim).
Naposledy upravil Reimei dne 15. 11. 2013 20:39, celkově upraveno 1
Reimei
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suk 15. 11. 2013 18:47

Osobne pouzivam mozek. Neplatil jsem za nej ani korunu, nicmene si uvedomuju, ze sehnat novej neni lehky, pokud ten starej nefunguje. Z ulozto se to stahnout neda...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirkaf 15. 11. 2013 19:37

Kdybych chtěl bejt jízlivej tak řeknu Ubuntu :)

Nejlepší antivirus na Windows je zdravej rozum, antivirus funguje hlavně jako placebo a v jednom kuse vás ujišťuje že se o vás stará a upozorňuje na "hrozby" a to jenom proto aby jste si koupily zbytečnou placenou verzi.

Když už si u mě zákazník antivirus vyžádá tak mu tam hodím Avast.
jirkaf
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 15. 11. 2013 19:56

Už přes 10 let používám bezplatný antivirák avast! Free a nikdy jsem necítil potřebu ho vyměnit za jiný bezplatný či dokonce placený. Má pěkné grafické rozhraní a systém by taky neměl zatěžovat tolik co jeho někteří konkurenti.
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod Kaniiisek 15. 11. 2013 20:03

Jakj iž bylo zmíněno, souhlasím, že nejlepší antivirus je lidský mozek....každopádně již 2 roky používám AVIRA Free a jsem maximálně spokojený. Vypl jsem všechny upozornění, neintegruje se do prohlížeče ..ani o ní nevím :-D
Kaniiisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod postilion 15. 11. 2013 20:04

Jednoznačne Avast, mám s ním dlhoročné skúsenosti a odporúčam ho všetkým. Domácemu užívateľovi bohate stačí aj bezplatná licencia. Moje (a nielen moje) skúsenosti sú také, že vo Windows stačí natvrdo vypnúť automatické updaty, aktualizácie i firewall - a žiadny problém. Avast dokonale ochráni.
postilion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod N3RF 15. 11. 2013 20:14

Comodo internet security - antivir, firewall, sandbox, defense, mně to stačí, funguje to. Nastavit se dá spousta věcí, ale nejsem si jistý, jestli je pro úplné začátečníky.
N3RF
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 15. 11. 2013 21:06

Jen antivir - Avira
S firewallem Comodo Internet Security
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod freekarol 15. 11. 2013 21:23

lubokubo76 píše:na web sandboxie - a na inštalovanie by mohol stačiť aj virustotal.com (pri 1 súbore, ktorý chcem inštalovať sa to dá)

V Sandboxie se dá i instalovat=vyzkoušení programů, aniž by si člověk zaneřádil Windows. :-))

-- 15. 11. 2013 20:25 --

Mne by zajímaly odpovědi lidí, co tu píšou něco o rozumu či mozku:jak člověk se zdravým rozumem pozná, která internetová stránka je zavirovaná a která ne?
freekarol
Junior

Odeslat příspěvekod Paia 15. 11. 2013 22:04

Kdysi jsem jel na Avast Free verze 4. Následná v. 5 už se mi nelíbila, matně si pamatuju, že snad opustili i CZ lokalizaci, tak šel pryč. Navíc na můj tehdejší komp byl příliš náročný, jel jsem pak chvíli na ClamAV, pak přišlo první MSE a to mám dodneška. Krom toho mám na flashce portable ClamAV, kterým občas proskenuju na střídačku se službou Eset Online Scanner, obvykle zcela zbytečně, nic mi nenajdou.
Paia
Junior

Odeslat příspěvekod rezna1305 15. 11. 2013 22:06

Defender
rezna1305
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka