Stránka byla zablokována COMODO Firewall

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod silence-x 23. 5. 2014 15:06

Dobrý den,

z ničeho nic mi Comodo Firewall začal blokovat stránku www.blesk.cz.

Na stránce se zobrazí hláška:
Stránka byla zablokována COMODO Firewall.
Kontaktujte svého administrátora.

Administrátor jsem já, jedná se o domácí počítač.
Všechny ostatní webové stránky jedou.

Pokud jsem dobře pochopila, je možné nastavit výjimku dle http://help.comodo.com/topic-72-1-522-6 ... ories.html
I přesto se mi nedaří stránku odblokovat.

Jak tu stránku odblokovat?
silence-x
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 5. 2014 15:44

a kontaktovala ses?

příliš málo informací; blokace vůbec nemusí být na úrovni firewallu, nýbrž už třeba na úrovni DNS, což by znamenalo, že využíváš SecureDNS, a takovou informaci je potřeba zmínit...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 23. 5. 2014 15:45

Ahoj, zkus do těch výjimek přidat *blesk.cz ;-) .
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod silence-x 23. 5. 2014 17:20

kernel_panic [passed] píše:a kontaktovala ses?

příliš málo informací; blokace vůbec nemusí být na úrovni firewallu, nýbrž už třeba na úrovni DNS, což by znamenalo, že využíváš SecureDNS, a takovou informaci je potřeba zmínit...

Přiznávám se, že jsem v tomto úplná lama. Nevím, co to znamená kontaktovat se a jestli je secureDNS toto http://www.comodo.com/secure-dns/switch/index.html, tak to určitě aktivované nemám.

PiranhaGreg píše:Ahoj, zkus do těch výjimek přidat *blesk.cz ;-) .

Bohužel ani toto nepomáhá.
silence-x
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 5. 2014 18:04

Stránku blokuje Filtrování stránek, protože dle databáze Comoda obsahuje malware (viz log). Výjimku lze nastavit, ale funguje pouze v případě, že je pravidlo Povolené stránky na prvním místě (u Comoda "odjakživa" hraje roli i pořadí pravidel, kdy to s vyšším umístěním má přednost).

Edit: Opravena chyba ve jméně pravidla.
Naposledy upravil r34ktor dne 23. 5. 2014 20:58, celkově upraveno 1
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod silence-x 23. 5. 2014 20:42

r34ktor píše:Stránku blokuje Filtrování stránek, protože dle databáze Comoda obsahuje malware (viz log). Výjimku lze nastavit, ale funguje pouze v případě, že je pravidlo Blokované stránky na prvním místě (u Comoda "odjakživa" hraje roli i pořadí pravidel, kdy to s vyšším umístěním má přednost).

Ano, máte právdu, Allowed sites jsem dala na první místo a stránka se již načetla, děkuji Vám :-)
silence-x
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 5. 2014 20:57

Spíš je otázka, proč k tomu došlo. Nemáš náhodou ADSL modem? Možná má po útoku hackera přenastavený DNS-server, který tě směřuje na skutečně zavirovanou stránku.

Když si pingneš www.blesk.cz, pingáš IP-adresu 91.235.52.165, nebo nějakou jinou?
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 5. 2014 21:01

DNS na to nemá vliv. Comodo prostě blesk.cz z nějakého důvodu zařadilo na svůj interní seznam stránek obsahujících malware a firewall ji tudíž blokuje.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 24. 5. 2014 08:39

Netuším, jaké blacklisty používá Comodo, zda má přímo blacklist domén, nebo doménu přeloží na IP-adresu a tu hledá v blacklistech.
Ten "nějaký" důvod může být, že

a./ byl počítač unesen na IP-adresu, která je na blacklistu. Problém by byl na tomto konkrétním počítači.

nebo

b./ na mnoha počítačích bylo manipulací s DNS provedeno přesměrování domény na zavirovanou stránku a pak je možná zdiskreditovaná ne jenom ta zfalšovaná IP-adresa (zcela právem), ale i celá doména i na originální IP-adrese (zcela neprávem)

Tady v těch dvou případech vidím souvislost.

c./ doména byla označena právem (jak asi předpokládáš ty) a pak by to souvislost nemělo.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod silence-x 25. 5. 2014 10:49

vladimir píše:Spíš je otázka, proč k tomu došlo. Nemáš náhodou ADSL modem? Možná má po útoku hackera přenastavený DNS-server, který tě směřuje na skutečně zavirovanou stránku.

Když si pingneš http://www.blesk.cz, pingáš IP-adresu 91.235.52.165, nebo nějakou jinou?

Ta adresa je při pingování stejná.
silence-x
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 25. 5. 2014 11:37

O.K., tím pádem to není varianta a./ a udělání vyjímky bylo správné řešení.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 5. 2014 15:21

Posloupnosti ovsem disponuje vetsina a pokud jako prvni odpovidajici bude Drop all, tak si nasel vyhovujici pravidlo a usetril cas.

Zablokovana Bible jednodnuchych je naopak sluzba, ne problem. Mozna se to zmenilo/pamet neslouzi.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert