Jaky firewall?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mobil-man 13. 4. 2005 17:01

Jaky by jste mi dooprucili firewall, ktery je nejlepe freeware a aby mel co nejmensi pozadavky. Nebo piste jaky pouzivate Vy a jake s nim mate zkusenosti. :mrgreen:
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adamek.jan 13. 4. 2005 17:06

Ja mam firewall OS Windows XP SP2 a nestezuji si. Pokud se dobre nastavi, rekl bych ze je dostatecny.
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Howard 13. 4. 2005 17:17

A taky sqele filtruje odchozi komunikaci, vid? :-)

Vyborny firewall je Outpost.
Drive jsem pouzival KPF, ale po nedavnych problemech s padanim debugovani v C++ Builderu a zasekavanim UT2004 jsem se s nim nadobro rozloucil.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod map 13. 4. 2005 17:20

Jetico Personal Firewall.

Vynikající rule-based firewall, není však příliš vhodný pro začátečníky. V paměti zabírá kolem 3 MB, zatím ještě je zdarma.
map
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 13. 4. 2005 17:21

Me jde o to, aby mi nebral moc pameti a vykonu, protoze uz ted mi jede antivir a antispyware...
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod elipsoid 13. 4. 2005 17:51

Jedu na FW z SP2 a MS antispyware a bez problemu...
elipsoid
Junior

Odeslat příspěvekod Madagio 13. 4. 2005 18:01

Mobil-man píše:Me jde o to, aby mi nebral moc pameti a vykonu, protoze uz ted mi jede antivir a antispyware...

Pokud budeš mít dobrej firewall, tak ani antispyware ani antivirus nepotřebuješ...
Dobrý jsou Kerio a Tiny, hlídají i spouštění aplikací, jejich záměny atd...
Kvůli spyware je ale dobré používat třeba Operu, to je jistota... A neinstalovat neznámý programy...
Madagio
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 13. 4. 2005 18:22

Madagio píše:
Mobil-man píše:Me jde o to, aby mi nebral moc pameti a vykonu, protoze uz ted mi jede antivir a antispyware...

Pokud budeš mít dobrej firewall, tak ani antispyware ani antivirus nepotřebuješ...
Dobrý jsou Kerio a Tiny, hlídají i spouštění aplikací, jejich záměny atd...
Kvůli spyware je ale dobré používat třeba Operu, to je jistota... A neinstalovat neznámý programy...e/quote]
Ja pouzivam FF a nezname programy neinstaluji, ale chtel bych znat zkusenosti s firewally.
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 13. 4. 2005 18:34

adamek.jan píše:Ja mam firewall OS Windows XP SP2 a nestezuji si. Pokud se dobre nastavi, rekl bych ze je dostatecny.

hmm sice nefiltruje odchozí ale ti asi neva... pro ostatní Outpost je no. 1
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 13. 4. 2005 18:38

Howard píše:A taky sqele filtruje odchozi komunikaci, vid? :-)

Vyborny firewall je Outpost.
Drive jsem pouzival KPF, ale po nedavnych problemech s padanim debugovani v C++ Builderu a zasekavanim UT2004 jsem se s nim nadobro rozloucil.

:D koukám asi jsme první vlašťovky co pochopili, že kerio není neprůstřelný a šílenosti jako ZA či sygate můžou konkurovat jen win fw což je jako soutěžit se žigulíkem ve sprintu na 500 metrů... Outpost je velmi dobrej. navíc je nová verze. takže download, install, paste serial 8)
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slw 13. 4. 2005 19:32

Gabelhirsch píše:
šílenosti jako ZA či sygate můžou konkurovat jen win fw což je jako soutěžit se žigulíkem ve sprintu na 500 metrů...0/quote]

co je na ZA sileneho? pouzivam ho uz nejakou dobu, a jsem spokojen. ale necham se klidne poucit 8)
Slw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tom-cz 13. 4. 2005 20:03

Mobil-man píše:Jaky by jste mi dooprucili firewall, ktery je nejlepe freeware a aby mel co nejmensi pozadavky. Nebo piste jaky pouzivate Vy a jake s nim mate zkusenosti. :mrgreen:

Používám Kerio Personal Firewall v. 2.1.4 a jsem s ním naprosto spokojen (čtyřka je těžkopádná a brzdila mi systém), kontroluje veškerou komunikaci na síťových rozhraních. Neříkám že není neprůstřelný, ale myslím si že kdyby se k tobě chtěl někdo dostat, dostane se i kdyby si měl sebelepší SW Firewall. :wink:
tom-cz
Junior

Odeslat příspěvekod Luks 14. 4. 2005 09:27

Kerio nebo Outpost firewall :lol:
Luks
Junior

Odeslat příspěvekod qmqm 14. 4. 2005 11:20

a proc kdyz se bavite o Keiro produktech (Personal Firewall) nepouzivate Winroute Firewall? ten strci do kapsy i Outpost, v nastaveni neni nikterak slozity, zalezi pouze na potrebach uzivatele co vsechno potrebuje filtrova pripadne premapovavat, ale v principu ven vse a dovnitr jenom neco, tak tohle nastaveni trava tak 2 minuty a trada
takze kdyz firewall tak zadny KPF ale KWF (Kerio Winroute Firewall, zatim nebylo zaznamenano prolomeni) 8)
qmqm
Junior

Odeslat příspěvekod Migelo (novy) 14. 4. 2005 11:31

ZoneAlarm a jsem max. spokojen.
Migelo (novy)
Kolemjdoucí

Další stránka