Kaspersky nebo NOD 32?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod origenes 6. 8. 2005 20:42

Můžete mi napsat rozdíly mezi antivirem Kaspersky a NODem 32? Chci si jeden z nich koupit a nevím, který je lepší. Jsou to snad nejčastěji jmenované dobré antiviry. (omlouvám se fanouškům Avastu, ale ten nechci)
origenes
Junior

Odeslat příspěvekod schm20 6. 8. 2005 21:06

NOD32 (má rychlé skenování to je jeho největší výhoda) Kaspersky má taky sice docela rychlé ale NOD32 je asi lepší a řekl bych že má i lepší detekci virů.

P.S. a co se týče avastu proč ho nechceš je zdarma a je to jeden z nejkvalitnějších antivirů
schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubos.sem 6. 8. 2005 21:07

Plně respektuji to, že necheš Avast. Jen by mě zajímalo z jakého důvodu. Proč si myslíš, že je horší než Kaspersky nebo NOD?
Vlastní chyby nazýváme zkušenostmi.
Oscar Wilde
lubos.sem
Junior

Odeslat příspěvekod schm20 6. 8. 2005 21:11

http://www.nod.cz/nod32/srovnani.aspx - tady máš srovnání antivirů (úspěšnosti) jestli tady těm testům věříš

http://www.nod.cz/nod32/nod32.aspx - něco o NOD32

http://www.dataguard.cz/nod32/domaci-uzivatel/ - něco o NOD32
http://www.dataguard.cz/kaspersky/domaci-uzivatel/ - něco o Kaspersky .....zde jsi měl popsáno co antiviry obsahují
schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod schm20 6. 8. 2005 21:13

taky by mě to velice zajímalo proč nechceš avast

P.S. sám používám avast
schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubos.sem 6. 8. 2005 21:20

Ten srovnávací test antivirů je sice hezkej, ale není tam Avast 4.6, je tam jen "stará" verze Avast 32. Takže, ať žije objektivita :-)

Taky používám Avast - jako hlavní výhodu považuji Web shield, který zachytí havěť hned při vstupu do PC. Zkušel jsem i NOD na stránkách, kde se to wormama jen hemží a všem dovolil "vstup" do PC. Avast je ale hned likviduje.
Vlastní chyby nazýváme zkušenostmi.
Oscar Wilde
lubos.sem
Junior

Odeslat příspěvekod origenes 6. 8. 2005 21:35

Avast nechci, protože:
1, asi jsem subjektivně ovlivněn, ale jeden kemo měl Avasta i viry v kompu a pak nainstaloval NODa, který mu je našel
2, mám na něj rozpočet
3, ke všemu, co je zdarma mám od počátku nedůvěru, která se ale může časem otupit (pozor na lidi, kteří to s tebou myslí dobře)
origenes
Junior

Odeslat příspěvekod schm20 6. 8. 2005 21:51

tak si pořid verzi pro jak mám já a jak říkal lubos hlavní výhodou je že ti to zachytí havět hned při vstupu ale je to tvůj názor ten já respektuji

P.S. já bych si NOD nedával protože co jsem ho měl tak za: 1. je spoustu virů které neumí odstranit ani vyléčit 2.má chybné detekce to je možná ten kámoš, NOD je totiž moc citlivej a za vir označuje každou blbost jedinou výhodu bych mu dal tu rychlost ale to mě zase tak nevadí ja požaduji zničení virů a to avast dělá spolehlivě i s obnovou souborů (VRDB) ale ty ho nechceš tak když se rozhoduješ mezi NOD32 a Kaspersky tak si kup NOD32. ...tot můj názor
schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Patrix 6. 8. 2005 21:57

NOD, vole :D
Patrix
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majo 2 6. 8. 2005 22:07

Pridám tiež svoj názor na túto tému. Nemusíte s ním súhlasiť, je to môj subjektívny pocit.

Odporúčal by som ti pri výbere antivírusu uprednostniť NOD. Mám ho prakticky od počiatku, odkedy mám počítač a musím povedať, že počas tých 6 rokov neprežil žiaden vírus v mojom počítači dlhšie ako tri hodiny (to bol max. čas dokedy sa ozval NOD) a môj pevný disk nikdy z počítača "necestoval" na žiadne odvírovanie, alebo niečo podobné. Taktiež nikdy mi žiaden vírus žiaden súbor nevymazal alebo nezničil.

Nedávno som vyskúšal aj AVAST - chcel som vedieť čo je zač - a v priebehu dvoch dní som mal v počítači dva vírusy, ktoré nedokázal odstrániť, ani ich dať do "truhly". Keďže neznesiem pocit, že mám zavírovaný počítač, AVAST hneď vyletel a vrátil sa na jeho miesto naspäť NOD. Všetko vychytal a odvtedy to ide zas bez poruchy.

Aby som bol objektívny: v januári som sa chcel dovolať na linku technickej podpory pre NOD, podarilo sa mi to však až na 9x...
Majo 2
Junior

Odeslat příspěvekod Levlard 6. 8. 2005 22:14

:arrow: Co se týče malé zátěže počítače, je bezkonkurenční NOD a to i v rychlosti skenování. Vyhledávání virů u Kasperskyho je delší a sám klade vyšší nároky na počítač. Navíc se někdy stává, že nějaký počítač "rozhodí".
Co se týče detekce, Kaspersky je speciálně určený na trojany, spyware, adware, hacktooly a různé škodící aplikace nevirového typu. Naproti tomu NOD Vám vždy najde všechno, na co narazíte. Když chcete mít vir, který NOD nenajde, tak musíte po internetu hledat.
NOD má nejlepší heuristickou analýzu, Kaspersky se mu v tomto nevyrovná.
NOD neumí léčit, ale od toho je tu speciálně IMON, aby zabránil virům dostání se do počítače a navíc, většina havěti, která se dnes šíří, se léčit nedá.
NOD téměř nikdy nedetekuje falešně, Kaspersky ano.
Uživatelské prostředí má jednodušší Kaspersky, ale NOD působí profesionálně, vyznáte se v něm a můžete tam toho více nastavovat .

:arrow: Volím NOD32
Naposledy upravil Levlard dne 28. 11. 2005 17:24, celkově upraveno 5
Levlard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Eva_M 6. 8. 2005 22:38

S Nodem nemám moc zkušeností, takže se nemohu objektivně vyjádřit.

Kasperky nám chrání počítače ve firmě i doma už řadu let - naprostá spokojenost. Žádný PC nám nikdy nerozhodil (jak tady někdo psal), naopak všechno bezpečně chrání a neobtěžuje. Ani jednou nám nepustil nic škodlivého :!: Je user-friendly i pro BFU uživatele, kteří se nemusejí o nic starat a přesto jsou chránění. Při první instalaci jen zkouknu nastavení (většinou vyhovuje to default, případně lehce poupravím) a dál se nemusím starat. Kromě virů chrání i proti dalším nebezpečím, i proti útokům z internetu. Takže Kasperského mohu doporučit, určitě neuděláš chybu :-B
Pravidlo č.1: Netrapte se kvůli maličkostem !
Pravidlo č.2: Všechno jsou maličkosti !
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Junior

Odeslat příspěvekod a 6. 8. 2005 22:39

ak chces ten antivir pouzivat, tak urcite nod. detekcne su kvalitne oba, ale nod je PODSTATNE rychlejsi. sprav si test, stiahni oba ako dema, a daj si s priblizne rovnakymi nastaveniami oskenovat disk. rozdiel v rychlosti je naozaj priepastny.
a
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 6. 8. 2005 23:11

kaspersky podle mě detekuje líp (alespoň tak jsem to otestoval já) a nebo pandu, ta je taky velmi dobrá. kolem nodu je hlavně hodně fanatiků kteří slyšeli že je prej "nej" a tak ho každýmu cpou. zkus oboje a pak se rozhodni. jinak nod testuje rychle, protože v default nastavení netestuje daleko tolik věcí co kaspersky. dále kaspersky má updaty 3x za den. já osobně mám kaspreskyho, detekuje riskware atd. ale rozhodni se podle sebe.
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dejv82 6. 8. 2005 23:42

Tak tedy rozhodně Kaspersky!!! Nod ti možná rychleji prohlédne comp, ale celkem ledabyle, a zdaleka mi NEnalezl tolik virů jako Kaspersky!!! A když už mi nod něco našel, tak to třeba neuměl smazat, zato u Kasperskeho to bylo vždycky bezproblémové. Nod jsem testoval měsíc, ..... Kasperského mám už 5 měsíců - lepší antivirák neznám.
dejv82
Junior

Další stránka