Kaspersky nebo NOD 32?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod fatman 6. 8. 2005 23:58

lubos.sem píše:Taky používám Avast - jako hlavní výhodu považuji Web shield, který zachytí havěť hned při vstupu do PC. Zkušel jsem i NOD na stránkách, kde se to wormama jen hemží a všem dovolil "vstup" do PC. Avast je ale hned likviduje.e/quote]

Kdy jste ten NOD zkoušel naposledy?
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 7. 8. 2005 00:02

NOD,NOD,NOD,NOD,NOD,NOD,NOD,NOD,NOD,NOD,N O D !!!
S Kasperskym som mal dost zle skusenosti...a Avast?Neviem,ako si to vobec dovolili nazvat antivirus,bol som svedkom toho,ako Avast v Pro verzii nechal jeden virusik znicik cely disk...naschval sme ho nechali,ze ho vyskusame..Avast je nanic!
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuzmo 7. 8. 2005 01:23

ja mam NOD a som spokojny. Raz za cas prescanujem cely HDD pre ten pocit kedy sa mi na obrazovke vyhodi, ze pocet virusov a inej havede je 0. Tiez citam kazdu xvilu ako sa databaza updatuje takze tak.... Moja volba : NOD
kuzmo
Junior

Odeslat příspěvekod Levlard 7. 8. 2005 10:14

Jak vidím, tak když už se NODu něco vytýká, tak je to, že nenajde tolik malware jako Kaspersky.
:idea: Střetnu se s nimi někdy, jsou rozšířené? Jsou to opravdu nebezpečné aplikace? Je mi k něčemu, že Kaspersky detekuje zoo (unikátní) viry i aplikace, které v podstatě nijak neškodné nejsou?
:arrow: To, že NOD neumí mazat, je hloupost. Jedině, když je vir spuštěn nebo je v nějaké cache složce, pak to nedokáže ani Kaspersky. A léčení? Naprostá většina malware, co dnes dostanete do počítače, jsou trojani a spyware a ti se léčit nedají.
Levlard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 7. 8. 2005 12:11

je taky důležité si uvědomit, že antivir vše neřeší... dobrý firewall, záplatovaný windows, zabezpečené brouzdání po netu (tedy lepší zakázat co nepoužíváte že...) a rozum do hrsti. na slabší pc bych nod asi doporučil, kaspersky mi přijde prostě lepší, panda je srovnatelná, také velmi silný nástroj, kaspersky má raději rychlejší stroje.
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eross 7. 8. 2005 13:56

-Nod
-viac mi vyhovuje cenovo, rychlostou, stabilitou, ochranou mojho PC...
-Kaspersky
-nepozdava sa mi :mrgreen:
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Heady 7. 8. 2005 14:09

kaspersky som este ani nevidel, ale nevidim dovod opustat moj NOD32
btw, uz na NOD32 napisal tu, na forum.zive.sk, viacero prispevkov, nechcem sa opakovat, tak si ich skus najst, sak daj vyhladavat "NOD32"
Keby aspon 1 z 1 000 slnk malo planetu, keby aspon 1 z 1 000 planet ma zivot a keby aspon 1 z 1 000 zivotov bol zivot inteligentny, tak su vo vesmire miliony inteligentnych zivotov !!!
Heady
Junior

Odeslat příspěvekod mircy 7. 8. 2005 14:11

LINUX - a nebudeš potřebovat žádný blbý - drahý - obtěžující antivir.
Používám SuSe LINUX
mircy
Junior

Odeslat příspěvekod salko 7. 8. 2005 14:15

Mozem sem pisat ako skuseny uzivatel obidvoch AV. Nasjkor som mal Kasperskeho Pro 5.0.20 (oficialne, pre firmu), bol som spokojny, az pokial mi nepustil cez mail virus. Bol plne zaplatany. Najblizsia aktualizacia uz ten mail detekovala ako virus, ale bol ho proste schopny prepustit do pocitaca. Preposlal som ten mail priatelke, kde maju NOD a ten ho zachytil, a ako som sa dozvedel z info, tak ho vedel zachytit na zaklade heuristiky uz vyse 14 dni.

Po tomto som presiel na NOD32. Ziskal som navyse daleko vyssi vykon, dal sa spustat UnrealTournament2004 bez toho, aby som musel vypinat rezidentnu ochranu (pri KAV to proste neslo), skripty v PHP na lokale mi isli o dost sviznejsie. Ked boli problemy s KAV (aktualizacia, nutna reinstalacia a pod.), tak ich support dokazal reagovat iba na FAQ, na ostatne maily mi dodneska neodpovedali. A je dobre sa pozriet aj na ich forum (KAV), kde podobne problemi malo dost vela uzivatelov.

Ak si mas teda vybrat z tychto dvoch (KAV alebo NOD), tak ja ti radim NOD. Nie je vsemocny, ale podla mna je lepsi ako KAV. KAV je tazkopadny terminator, odnesie si to vykon pocitaca.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod enr!qo 11. 8. 2005 21:00

NOD a rýchlosť??? Rýchly možno je pri scannovaní celého disku, ale pri rezidentnej ochrane je o dosť pomalší NOD ako napr. free Avast. O Kaspersky ani nehovorím, ten potrebuje 16 jadrový procesor.
Athlon +1700 /1,4@2,0Ghz/166x12,
Asus A7N8X-E Deluxe,
2x512 DDR 500 A-Data,
160GB Maxtor SATA,
80GB WD PATA,
Sparkle 6600GT 128MB AGP,
"TT" Tsunami + enermax EG425AX Noisetaker,
DVD-RW LG 4120B, CD-RW Teac 540E, 19"lcd vs vp191s,
Benq x730
enr!qo
Junior

Odeslat příspěvekod 3epox(smazano) 11. 8. 2005 21:17

enr!qo píše:NOD a rýchlosť??? Rýchly možno je pri scannovaní celého disku, ale pri rezidentnej ochrane je o dosť pomalší NOD ako napr. free Avast. O Kaspersky ani nehovorím, ten potrebuje 16 jadrový procesor.
3epox(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Levlard 13. 8. 2005 14:51

dejv82 píše:Tak tedy rozhodně Kaspersky!!! Nod ti možná rychleji prohlédne comp, ale celkem ledabyle, a zdaleka mi NEnalezl tolik virů jako Kaspersky!!!k/quote]

Jen tak pro dodatek, tady se to vysvětluje.
Důležitý je první odstavec, hlavně jeho konec: "Eset nechce vynikat v ohromné databázi virů, naopak upřednostňuje zachovávat jí čistou, to znamená bez nesmyslných neškodných vzorků virů."
Levlard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dejvidek 24. 8. 2005 21:09

Thread prakticky k ničemu, opět hádání a osočování, že tohle je *****, tamto ještě větší, atd.
Osobně sem používal AVG, přešel sem k Avastu, k Nortonu a teď sem u NODa, se všemi antiviry sem spokojen, důvod proč měním je asi vyzkoušení něčeho nového. Podle argumentace některých diskutujících a nějakých testů by už asi můj comp neexistoval a byl totálně zavirovanej - ano narážím třeba na výsledky AVG a Avastu vs. NOD. Problémy s virama sem neměl ani když sem používal AVG ani když mám teď NODa - a už vůbec to není tak, že sem nahodil modlu NOD32 a našel mi po AVG najednou desítky virů.
Comp mi běží nonstop zhruba 4 roky a je neustále připojen k netu - dříve GPRS/EDGE, nyní už nějakej pátek Wi-fi. Jako firewall mám Kerio, občas to projedu Spyware Doctorem, systém WXP SP2.
dejv

PS. Existuje freeware verze Kasperskyho? (nebo časově omezená verze jako NOD32)
dejvidek
Junior

Odeslat příspěvekod a 24. 8. 2005 21:22

dejvidek: samozrejme, existuje trial verzia. a potom samozrejme crack :)
a
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod thomas4111977 24. 8. 2005 21:52

ani jeden doporucujem norton antivirus
thomas4111977
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka