WinXP - nevypina se, obrazovka 'Nyni muzete pocitac vypnout'

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mickaelb 25. 8. 2005 13:07

Posledni dobou (cca 2dny) se mi stava, ze se windows zacnou vypinat, z niceho nic, vypada to jako bych je vypnul normalne prikazem vypnout, vsechny procesy se ukonci, naskoci obrazovka s tim, ze se odhlasuje, pak ulozi data ci co a pak naskoci obrazovka: Nyni muzete pocitac vypnout, tu jsem jeste u WIN XP nevidel :-o. Nevite cim to muze byt? Mam podezreni na vir, ael antiviry zatim nic nenasly. Mam system Windows XP professional. Diky za vsechny rady ;)

// Howard - upraven nazev
mickaelb
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 25. 8. 2005 13:30

A jaký antivir to byl?
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mickaelb 25. 8. 2005 13:35

Mbing: Zkousel sem Avast! a AVG, avast ted zkusim jeste pred startem systemu. Jeste sem zkousel AD-AWARE. Vsechno s nejnovejsi aktualizaci.
mickaelb
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 25. 8. 2005 13:59

co tak problemy se zdrojem?
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 25. 8. 2005 14:01

No to nevim, ale myslim, ze by se to prece normalne neodhlasilo a vsechno, ze by to spadlo nahle, nebo se pletu?
mickaelb
Junior

Odeslat příspěvekod Levlard 25. 8. 2005 14:10

Jestli máš podezření na vir, tak můžeš zkusit MWAV. Když ten nic nenalezne, tak v počítači nic není.
Levlard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misapu 25. 8. 2005 14:23

To virem nebude, začalo se ti to chovat jako starší AT zdroje, místo nynějších ATX zdrojů.
Zkus vlézt do BIOSu, tam se podívej, jestli máš zapnuté ACPI.
Ve Windows se podívej: Ovládací panely - Systém - Hardware - Správa zařízení - Počítač, jestli je tam napsáno ACPI nebo Počítač s řízením energie nebo tak nějak.
misapu
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 25. 8. 2005 14:27

Je tam napsano Osobni pocitac s rozhranim ACPI.
mickaelb
Junior

Odeslat příspěvekod misapu 25. 8. 2005 14:34

Zkus to ACPI v BIOSu vypnout, jestli nenastane obrazovka smrti, na některých deskách ještě blbne. Pak si zkus pohrát ve Windows s těmi nastaveními tam, kde nastavuješ Šetřič obrazovky, Počítač Doma nebo v kanceláři, Laptop, apod.
Zkus tam i vypnout Podpora režimu spánku atd.
V tom BIOSu si zkus pohrát s menu Power Management Setup, ale nejdřív si opiš hodnoty, co tam jsou teď.
misapu
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 25. 8. 2005 14:36

Ono to nikdy nedelalo, ale ted uz je pocitac asi rok zapnuty vic jak 12 hod denne, takze by ten zdroj preci jenom mohl odejit, jo taky se mi nekdy stavalo, ze po prechodu z rezimu spanku mi nesla klavesnice :-o Jinak zkusim a dam vedet ;)
mickaelb
Junior

Odeslat příspěvekod Xman 25. 8. 2005 16:31

na mým starším pc to taky dělalo a přestalo až jsem zaškrtl položku zapnout podporu vylepšeného řízení spotřeby v ovladacích panelech - Možnosti napájení a už se to vypíná samo
Xman
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 25. 8. 2005 22:27

No jo, ale my si asi nerozumime, ja ho vypnout nechci, on se vypne sam od sebe, naprosto nepredvidatelne ;)
mickaelb
Junior