Otevřený port 1027

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tomasek 12. 11. 2005 17:51

Chtěl bych se zepta, udělal jsem si několik testu na bezpečnost Firewall (test.bezpecnosti.cz, security.symantec.com) a vždy mi vyšlo, že mám otevřený port 1027 a že se může jednat o trojského koně. Mám na instalovaný Kerio 4.2.2 a NOD32 a ani jeden nic nenašel. Zkoušel jsem nainstalovat nejnovější a aktualizovaný verze Spybot, Ad-aware, Anti-Trojan Shield 2, Malware Bouncer a ani jeden znich nic nenašel. Tak nevím co stím. Budu rád když mi někdo poradí. Jediný co mě napadlo...tak zkusit z novu na konfigurovat Kerio...ale to bych chtěl udělat až jako poslední možnost. Předem díky za jakoukoliv odpověď Tom :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hrochy 12. 11. 2005 18:08

no tak sem googlil a naslo mi to, ze 1027 TCP pouziva ICQ
hrochy
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 12. 11. 2005 18:22

prvni se mrkni k cemu se tento port pouziva,
http://grc.com/port_1027.htm
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek 12. 11. 2005 19:05

No tu stárnku, jsem se taky díval, ale stále nechápu jak mám ten port vypnout.
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod khihihi 12. 11. 2005 19:09

no a ten kerio mas naco? pre srandu kralikov?
Moderátor diskusného fóra Živě.cz ve výslužbě
khihihi
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tomasek 12. 11. 2005 19:21

No dobře tak jsem to utnul v keriu, a mám pokoj, ale mě spíš jde, jak to že to nikdo nemusí mít a já jo-nebo se pletu,a taky jakto, že to fungovalo do teďka a zničeho nic se objevil otevřený port. Doufám, že když jsem zakáz celý port, tak to nebude mít vliv do budoucna na nějaké aplikace. A pak budu přemýšlet proč to nejede.Tak díky rady.
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JRD 12. 11. 2005 21:39

Stačí zjistit která aplikace ten port používá a buďto jí ukončit nebo jí nastavit používání jiného prtu.Pokud nevíš který program ten port používá můžeš použít program "Active Ports" například.
Možná zjistíš že tam opravdu máš nějakou potvoru.
JRD
Pokročilý