Zase phishing: tentokrát česky a Spořitelna

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod carbik 11. 10. 2006 22:16

napada me taky - to mate vsichni ucet u CS?
Kde vzaly adresy, protoze jestli CS unikly tyto informace, tak to mam zitra jako hlavni zpravu v TV.
carbik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdenik.zdenik 11. 10. 2006 22:19

Mě to přišlo dvakrát na účet, který mám na centrum.cz a který používám spíše pro komunikace na netu a nikdy jsem jej nepoužil pro komunikaci s ČS, takže tam chyba nebude.
BTW: Volal jsem do Spořky, operátorka tvrdí, že už o tom vědí a pracují na tom..
zdenik.zdenik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hp 11. 10. 2006 22:22

vzdyt to neni ani spisovne cesky...
viz napr. "vsechny nasi klienti" nebo "tyto data"

taky nektery konstrukce pusobi celkem neobratne... napr. "Provedli jsme velkou praci..."

bohuzel na nektery lidi to i tak zabere... :-/
hp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oops! 11. 10. 2006 22:35

A já snad nedostanu žádnej mail :(.
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Oops! 11. 10. 2006 22:37

a včera z účtu máti odešlo 500kaček ...jednorázovej příkaz, ale nikdo ho nezadával, tak se jdem zítra na to poptat...
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Miguel_ 11. 10. 2006 22:41

Jsem se o tom docetl na zive a stejne mi nic neprislo :cry: Asi mam moc velky dluh nebo maly obrat na uctu :cry:
btw: maji to ale mazane vymyslene, az na tu diakritiku - ten kdo na to sedne, tak je uplne tupy, protoze neznam a nedovedu si predstavit, ze by mi at uz jakakoliv firma poslala email takhle bez diakritiky :-). Ale kazdopadne, po Citibanku a KB je to dalsi banka, ktera se potyka s phisingem... 3 ze 7 (tech vetsich), co u nas je? To uz mozna zacina byt nebezpecne. Ale co, zdravy rozum a trochu opatrnosti vitezi ;-)
Miguel_
Junior

Odeslat příspěvekod rumczeis (novy) 11. 10. 2006 23:39

Ja ucet u CS nemam, takze krome podezreni Thunderbirdu me aujalo kde vzali muj email.
+ pri kliknuti na odkaz TB hned zahlasi ze ze to vede jinam nez se pise
rumczeis (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 11. 10. 2006 23:59

Nemám u ČS účet a přišlo mi to na adresu @cpress celkem 4x. Použil jsem však webové rozhraní e-mailové schránky a při kliknutí na odkaz jsem se normálně dostal na ofociální stránky ČS, ne na podvodné (IE7). Asi je to riziko hlavně pro ty, co stahují maily do programů.
dalich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 12. 10. 2006 07:08

Sice jsem nenaletel, ale stejne jsem se prave rozhodl vymenit outlook express za thunderbird...
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod marts 12. 10. 2006 07:14

uset u sporitelny sice mam, ale tahle zprava mi prisla zrovna na dve me emailove adresy ktere pro komunikaci se sporitelnou vubec nepouzivam - normalne tu zpravu rozeslali jako spam
marts
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 12. 10. 2006 07:50

Mě to taky přišlo, velice husté. Jak přišli na můj email?
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bbf 12. 10. 2006 09:07

2. 12.10.2006 10:12 Česká spořitelna neplánuje plošné varování klientů!
Dle vyjádření není plánované varování klientů žádným způsobem a to ani případnou "automatickou hláškou" na lince České Spořitelny. Je to pochopitelné. Taková informace by měla zcela negativní dopad na počet zákazníků využívajících internetové bankovnictví a to je nepřijatelná finanční ztráta ... co dodat ....
(z http://www.webmistr.cz)

-- to jsou proste telata.
bbf
Junior

Odeslat příspěvekod (uzivatel odstranen) 12. 10. 2006 11:57

Když už jsme u těchto podvrhnutých emailů, tak mě přišel domů dopis (normální papírový) s obálkou s logem ČS, na papíře prokládaném logem ČS, a je tam informace o změně přihlašování do "servis24". Je tam nějaký nový bezpečnostní kód, který mám prý používat pro přihlášení přes internet do "servis24" místo čísla smlouvy. Měl jsem ho začít používat od 23. 9. 2006, ale raději jsem se na to vykašlal a používám stále číslo smlouvy. Přišel někomu také tento dopis?
:? :? :?
(uzivatel odstranen)
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 12. 10. 2006 13:33

Ano ten přišel asi každému.
Ten autorizační kód je nutný na nastavení telefonu k zasílání autorizačních SMS a potřeboval jsem ho až v okamžiku prvního převodu, kdy jsem si musel nastavit ten mobil.
wojta
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka