Licence ve videu?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 8. 2. 2007 12:28

Mám možná trochu hloupý dotaz. Několikrát jsem se dostal k filmům, které mi po spuštění, respektive snaze je spusit, napsaly, že je nutné k nim stáhnout licenci (jedna se oháněla zabezpečením od Microsoftu). Nic jsem samozřejmě netahal, na to mám svůj počítač moc rád a filmy byly....no z kategorie xxx, tím méně je ta výzva pro mně nedůvěryhodná. Tak jsem se chtěl zeptat, jestlis tím máte nějaké zkušenosti. Děkuju.
Nanosaurus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doom4 8. 2. 2007 14:37

A to jsi vsechny filmy prehraval v WMP ? Tam to vetsinou hlasí potrebu licenci , treba i u mp3 , zkus pouzit jiny prehravac , treba bsplayer :lol: :lol:
Doom4
Junior

Odeslat příspěvekod Stefa 8. 2. 2007 15:20

To Doom4: Pokud vim, tak licencovana videa nejdou v jinych prehravacich prehrat vubec - nahlasi to chybu souboru.
Stefa
Junior

Odeslat příspěvekod rpudil 8. 2. 2007 15:40

Jedna se o technologii DRM - tedy Digital Rights Management. Vice najdes na strankach Microsoftu.
Funguje to asi takto: Ten film je digitalne podepsany a pokud ho chces prehrat, musis ziskat (=koupit) licenci. To ze ji mas koupenou se overuje prave tim stazenim teto licence, ktera ti film odemkne pro prehravani. Licence mohou byt ruzneho typu (pocet prehrani, doba po kterou muzes film prehravat apod.). Cele to beha pouze pod VMPlayerem.
rpudil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 8. 2. 2007 18:13

Hm, děkuju...že já vůl se nezeptal dřív, takhle jsem přišel o spustu zajímavých videí :-( Každopádně si dneska něco stáhnu a uvidím. Vyzkouším to ještě na PowerDVD playeru, co to udělá.
Nanosaurus
Kolemjdoucí