Firewall x uTorrent

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Krouta 26. 2. 2007 14:37

Potřebuju povolit na firewallu klienta uTorrent. Momentálně mám pouze otevřeny "port naslouchání". Ale test na to, jestli jsem AKTIV, hlásí, že port není otevřený. Je nutné povolit ještě jiné porty?

Firewall je od providera na linuxu nastavený na blokování všech nevyžádaných připojení z internetu.
Krouta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 27. 2. 2007 09:24

Jaky firewall? Utorrent ma v nastaveni moznost automatickeho povoleni v XP SP2 firewallu - pokud ho pouzivas. Pokud ne a mas jiny tak povolit utorrent jako kazdy jiny program.
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milan Š. 27. 2. 2007 09:32

Nejsi náhodou připojen přes router? Pak by bylo nutné nastavit port forwarding (http://www.portforward.com/). Milan Š.
Milan Š.
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 27. 2. 2007 10:25

Krouta píše:Firewall je od providera na linuxu nastavený na blokování všech nevyžádaných připojení z internetu.n/quote]

Je to tvůj linux? Jestli je to linux u providera, tak se nemusíš namáhat nic nastavovat, stejně to skončí na tomhle linuxu...

Jinak který port si si v utorrentu nastavíš jako naslouchací, ten musí být otevřený ve všech firewalech a routerech na cestě (u providera i u tebe.)
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 27. 2. 2007 11:14

Presne tak. Hodne lidi si mysli, ze bude aktiv tim ze si nastavi router ale zapomina na to, ze router je providera a je na 99,9% zaheslovany a user k nemu nema pristup. Pak je nutne se s ISP dohodnout. Budto verejna IP nebo portforward.
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Krouta 27. 2. 2007 15:47

Je to tak: firewall je na routeru - linux, přístup k němu jako user nemám. Při spuštění firewallu jsem měl požadavek, aby provider otevřel "naslouchací port" uTorrentu. Na mém PC je port otevřený. Přesto při kontrolním testu je port nejeví jako otevřený. Portforwarding mi bohužel moc neříká....
Krouta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krouta 27. 2. 2007 15:57

co tím myslíš: "Stejnak to skončí na tom linuxu..." ?
že mi provider nepovolí připojení přes P2P klienta?
Krouta
Kolemjdoucí