nemuzu odinstalovat NOD32 ani v registrech

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zitin 16. 4. 2007 08:16

DObry den, vcera jsem zjistil ze mi nejak divne vytuhava internetovy vyhledavac GOOGLE ( pripojeni Home Fiber PODA 4000/1000 ). V PC mam AVG FREE a SPYWARE TERMINATORA. Nevdel jsem co s tim, tak jsem si v MS CONFIG zaREMoval AVG FREE i SYPWARE TERMINATOTA a nainstaloval NOD32. Vsechno jsem projel po nastaveni kompetni kontroly s rozsirenou heuristikou. Behem toho jsem zjistil ze mi VOLUME INFORMATION SYSTEM zabira na C:\ cca 1 GB dat, tak jsem se rozhodl, ze to zlikviduju pomoci cacls. Povedlo se az na nejaky change.log. Po projeti NOD32 a zjisteni ze tam asi fakt nic nemam, jsem si jeste spustil CCLEANER a procistil registry. Pak jsem si rekl, ze si vratim AVG FREE a SPYWARE TERMINATORA a NOD32 odinstaluju. Kdyz jsem dal teda odinstalovat, napsalo to hlasku Chyba na disku ( 111 ) nebo tak nejak. Tak jsem si rekl, ze eliminuju NOD32 v registrech a bude pokoj. Ale vsechno se podarilo, krome nejakeho klice NOD32KRN. Pod nim je taky pravdepodobne i soubor IMON.DLL, ktery nejde smazat v Commanderu. Zkousel jsem to i pres Nouzovy system, pres Administratora, pres Nouzovy v DOSu a nic. Proste IMON.DLL je prisata pijavice a ani poradnyma klestema nejde zlikvidovat.

Ted aktualne je to v takovem stavu, ze me jede AVG FREE a SPYWARE TERMINATOR, ve kterem mam povolene spusteni IMON.DLL, protoze jinak by mi nejel INTERNET.

pozn. i kdyz to vyhodim z toho povoleni v SPYWARE TERMINATOR, tak i tak nejde vymazat.

Poradi mi nedko co s tim ?

Mam to tam nechat ? Dal bych potreboval vedet proc mi tuhne GOOGLE.COM ? A dal jeste proc i kdyz to mam vse nastavene se mi v internetovych prohlizecich oteviraji odkazi porad ve stejnem okne a ne v novem ?

dik michal
zitin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zitin 16. 4. 2007 08:18

sorry odkazi se pise odkazy s tvrdym y.
zitin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kubas 16. 4. 2007 08:32

no kdyz odinstalovavas nod32 tak se restartuje pocitac, zkus to touhle cestou.
Let´s get relative...
kubas
Junior

Odeslat příspěvekod zitin 16. 4. 2007 09:16

kdyz spustim odinstalaci tak to napise Chyba na disku (111 ) a kdyz cchi preinstalovat NOD32 takl to napise to same. Takze nemuzu "ani tam ani zpet" ... :) Jsem v pasti.
zitin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LGA 17. 4. 2007 08:05

tak si zkontroluj disk. treba ma nejake chybne sektory
LGA
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 4. 2007 08:36

Ahoj.

Nevím jestli nenapíšu nějakou blbost, ale co zkusit použít program UNLOCKER, abys mohl smáznout onen soubor? Vše k tomu potřebné najdeš tady http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?t=6860

Možná by stálo za to, sem dám log z HijackThis (některé věci se dají ,,odstřelit" i z HT - fixnutím)

Nezapomeň si ale vytvořit (raději) ,,Bod obnovení systému", a to před jakoukoli akcí !

Když jsme u BOS - není možno se vrátit v Tvých bodech obnovení, k předchozímu stavu a to až do chvíle před instalací NOD32? Toto samozřejmě učiň jen v případě, že nebyl nalezen žádný vir.

Já když odinstalovávám nějaký antivir apod. tak jej raději nejdříve úplně ukončím (samozřejmě, že v tu chvíli nemám aktivní připojení k netu-káblík je vytažen )

BTW: Jestliže se nepletu, tak IMON, má v NODu za úkol kontrolu internetového spojení.
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod zitin 17. 4. 2007 09:10

samozrejme odpojedni od inetrnetu uz jsem zkousel taky, ale porad se te mrchy nemuzu zbavit.

zkusim jeste ten unlocker ...
zitin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomkey 17. 4. 2007 14:38

Co takhle si stahnout ultimate boot CD, nabootovat z nej a pak bez problemu smazat tu havet, co ti prekazi? :wink:
tomkey
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baron Prášil 17. 4. 2007 20:20

já bych rád vyděl log z hijackthis
nemusej tam bejt nutně brouci,ale uvidíme co ajak tam vlastně běží

HijackThis stahneš tady-
http://www.bleepingcomputer.com/files/M ... ckThis.zip
rozbal do vlastní složky,spusť,klikni na "Do a system scan and save a logfile"
Vygenerovaný texťák zkopíruj sem.
Baron Prášil
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 4. 2007 21:50

Já si také nemyslím, že to musejí být viry apod.

Ale ten log z HT, by jistě řekl víc ;-)

Momentálně je problém se (zřejmě) špatně odinstalovaným NODem. Nebo už je vyřešen ?
S pozdravem MgX
MgX
Junior