Gmail a stahování přes POP3 do více klientů

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mbiba 13. 6. 2007 18:33

Zdravím, chci si stahovat gmail domu i do práce, ostatní freemaily fungují korektně, tzn. mail je stažen na obě místa. Ale u gmailu stažením na jedno místo jaksi už nedojde ke stažení na druhé. Zkoušel sem všelijak přenastavit všecko, zprávy mám všechny v Doručené poště na gmailu, všechny klidně nepřečtené, ale prostě je do jiného klienta nedostanu podruhé. Nevíte někdo kde je ten fígl, zatím to řeším tak, že opouštím gmail, což mi trochu mrzí... :-(
Hloupé telefony SE>>HTC Touch Diamond>>Nokia 5230>>A zpět k hloupému Sony Ericssonu j108i Cedar (aka poslední mohykán A200)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod al.ish 13. 6. 2007 18:51

A máš v Gmailu zatrhlou možnost "ponechat kopii zprávy Google Mail v doručené poště"?
al.ish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mbiba 13. 6. 2007 18:56

jasně, mám a taky tam ta pošta je vidět a je nepřečtená i pokud už je stažena do jednoho mista
Hloupé telefony SE>>HTC Touch Diamond>>Nokia 5230>>A zpět k hloupému Sony Ericssonu j108i Cedar (aka poslední mohykán A200)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod al.ish 13. 6. 2007 21:43

Hm, tak v tom případě ti asi neporadím... Vím, že jsem to před pár týdny taky řešil, ale myslím, že to vyřešila právě výše zmíněná volba.

Ještě mi něco ujasni. Chceš to stahovat domů i do práce, tzn, že v práci i doma máš nějakého email klienta, na kterém máš zařízený stejný účet, dejme tomu něco@gmail.com, a chceš to stahovat na oba klienty?
al.ish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mbiba 14. 6. 2007 15:21

přesně tak, chci mít doma stažené ṕlně to samé jako v práci...
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 14. 6. 2007 15:27

al.ish píše:A máš v Gmailu zatrhlou možnost si]"ponechat kopii zprávy Google Mail v doručené poště"
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod mbiba 14. 6. 2007 15:45

díky, mám to tak, ja uz prave nevim, jeste to proverim, jestli tam neni neco jinak :-) nez si myslím :-)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod Josef Klima 14. 6. 2007 15:48

Podobny problem jsem resil, kdyz jsem chtel stahovat z gmailu do notebooku a normalniho PC. Vyresil jsem to pomoci nasledujiciho postupu.

How should I use POP on mobile or multiple devices?
If you're accessing your Gmail using POP from multiple clients, Gmail's recent mode makes sure that all messages are made available to each client, rather than only to the first client to access new mail.

Recent mode fetches the last 30 days of mail, regardless of whether it's been sent to another POP client already.

If you sign in to Gmail using your Blackberry, you're signed in to recent mode automatically. Other users can access recent mode by logging in with a modified username:

recent:username@gmail.com

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=47948&topic=1556
Josef Klima
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 15. 6. 2007 06:33

Tisíceré díky, nemusím přestávat používat gmail, přidat před username recent: opravdu stáhlo i maily, které mám jen doma! Já věděl, že v tom bude nějaký fígl a že jinak mám všecko nastavení správně :-) Ještě to zkusím dát doma a uvidím, jak to pojede tam, ale hrubým odhadem bych řekl, že určitě to pojede správně :-) Ještě jednou strašně moc děkuju :-)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod tomino.ke 16. 6. 2007 00:42

moze sa pouzit i nasledovnee (funguje mi to tak na 2pc-OE&ThBird a mobile):

Nastavenia->Posielanie ďalej a POP->Umožniť POP pre všetky správy (aj pre tie, ktoré sú už prevzaté)
vacsina ludi ma vsak volbu: Odblokovať POP len pre správy, ktoré prídu odteraz
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod tomcat5 16. 6. 2007 11:27

Tak to Ti závidím,já bych rád zprovoznil Outlook,ale nastavit POP3 je pro mne neřešitelný problém,z Centra.cz dodnes neodpověděli...
tomcat5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 16. 6. 2007 14:28

dobrý fígl, hned se použil, též díky :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lives 16. 6. 2007 16:02

Také jsem to před časem neúspěšně řešil a musel jsem na notebooku přestat používat poštu přes POP abych ji měl kompletní alespoň v PC. Díky
lives
Junior

Odeslat příspěvekod PetrVx 16. 6. 2007 20:47

tomcat5 píše:Tak to Ti závidím,já bych rád zprovoznil Outlook,ale nastavit POP3 je pro mne neřešitelný problém,z Centra.cz dodnes neodpověděli...
PetrVx
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 17. 6. 2007 13:18

no myslím, že nastavit přímo v gmailu aby se stahoval veškerá pošta a ne jen ta co přijde odteď udělá akorát to, že mi to každé stahování stáhne všech 10 tisíc mailů, co mi kdy přišlo, což není zrovna řešení, to bych měl za hodinu přes gigabajt staženo, když mám kontrolu každých pár minut :-) ten prefix recent: funguje dobře :-)
mbiba
Junior

Další stránka