Problém s e-maily

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 10. 2007 20:06

Delší dobu mi nejdou zasílat e-maily do schránek na serveru bývalého Contactelu, nyní GTS Novera. E-maily do těchto schránek se normalně ode mne odešlou, ale do schránky adresáta se nedoručí a po nějaké době mi je doručený e-mail kterému příliš nerozumím a který pravděpodobně informuje, že e-mail z nějakých důvodů nemohl být doručený. Myslel jsem si, že je možná nějaký problém se schránkami na serveru GTS Novera a proto jsem ohledně toho napsal dotaz na informace GTS Novera. Odepsali mi, že jejích server po přijetí e-mailu než ho předá konečnému příjemci odesílá zpět na server ze kterého byl e-mail odeslaný dotaz zda adresa odesílatele není smyšlená. Má to být údajně ochrana proti spamu z automatický generovaných mailů. Tento jejích dotaz server odesílané pošty pravděpodobně odmítá příjmout a vrací ke mne do schránky chybovou hlášku. Já odesílám všechny e-maily přes smtp.silesnet.cz protože přes jiný server mi to můj poskytovatel internetu SilesNet neumožňuje odesílat. Je to tak údajně z bezpečnostních důvodů.
Zkusil jsem proto to řešít s mým poskytovatelem internetu, ale oni tvrdí, že u nich by všechno mělo být v pořádku. Údajně ohledně toho psali dotaz firmě GTS Novera, ale na jejích e-maily nikdo nereaguje a na telefonický dotaz jim bylo sděleno, že u GTS Novera je rovněž vše v pořádku.
Připadá mi to celé, že asi obě firmy nemají příliš zájem tento problém řešít a proto se vymlouvají, že u nich je vše v pořádku.
Tento problém se zasílaním e-mailů už trvá asi měsíc. V minulosti jsem s tím neměl žádné problémy a do schránek na jiných serverech mi jdou e-maily zasílat bez problémů. Velmi mi záleží na bezproblémovém zasílání e-mailů do schránek na serveru GTS Novera, ale nevím co bych měl ještě udělat pro to aby se to nějak vyřešilo.

Snad mi někdo něco k tomu poradíte.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod welby 20. 10. 2007 20:10

Možná by nebylo špatné sem vložit text mailu, který se Ti vrací a nejspíš obsahuje i nějaké vysvětlení celé situace :!:
welby
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 10. 2007 21:54

Tak zde je ten text těch e-mailů které se mi vrací.
This is the Postfix program at host relay-4.contactel.cz.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program

<xx2@sendme.cz>: host franta.isp.contactel.cz[212.65.193.181] said: 450 4.1.7
<xx1@silesnet.com>: Sender address rejected: unverified address:
connect to mail.silesnet.com[78.157.167.57]: Connection timed out (in reply
to RCPT TO command)

nebo
This is the mail system at host relay-1.contactel.cz.

####################################################################
# THIS IS A WARNING ONLY. YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE. #
####################################################################

Your message could not be delivered for more than 12 hour(s).
It will be retried until it is 3 day(s) old.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<xx2@sendme.cz>: host franta.isp.contactel.cz[212.65.193.181] said: 450 4.1.7
<xx1@silesnet.com>: Sender address rejected: unverified address:
connect to mail.silesnet.com[78.157.167.57]: Connection timed out (in reply
to RCPT TO command)

--------------------------------------------------------------------------------

Received: from ns2.silesnet.cz (ns2.silesnet.net [78.157.167.57])
by relay-1.contactel.cz (Postfix) with ESMTP id 7921F1A0005BA
for <xx2@sendme.cz>; Wed, 17 Oct 2007 15:05:01 +0200 (CEST)
Received: from pc (fara2.silesnet.net [78.157.168.135])
by ns2.silesnet.cz (Postfix) with SMTP id F086C18158
for <xx2@sendme.cz>; Wed, 17 Oct 2007 15:13:04 +0200 (CEST)
Message-ID: <011c01c810bf$73eba480$79a6a8c0@pc>
From: <xx1@silesnet.com>
To: <xx2@sendme.cz>
Subject: =?iso-8859-2?Q?Zkou=B9ka_B?=
Date: Wed, 17 Oct 2007 15:12:44 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_0116_01C810D0.2B8B2380"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-Antivirus: avast! (VPS 000782-0, 17.10.2007), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean

Ty e-maily mi většinou přijdou až po několika hodinách po odeslání mého e-mailu. Na serveru bývalého Contactelu, nyní GTS Novera mám schránku ještě z dob kdy jsem kdysi používal připojení Dial-Up od bývalého Contactelu. Je stále funkční a proto si tam v poslední době zkouším sám sobě zasílat na zkoušku e-maily, ale stále je to stejné tzn., že mi tam tyto moje e-maily nejsou doručované. Jiné e-maily, např. spam mi do schránky na serveru bývalého Contactelu chodí. Asi se jedná o problém pouze s e-maily odesílanými přes server SilesNetu.
Naposledy upravil vlazy dne 20. 10. 2007 22:14, celkově upraveno 1
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod welby 20. 10. 2007 22:14

Tak na to jsem krátký :oops:
Zkoušel si ten mail s chybovým hlášením poslat postmasterovi, jak je v něm doporučeno??? Ten by snad mohl nějak pomoct.... :?
welby
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 10. 2007 22:20

Ano, ten e-mail s chybovým hlášením jsem poslal postmasterům, ale nic mi nepomohli.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod froggie 21. 10. 2007 02:03

system GTS kontroluje ci je platna adresa odosielatela? a to ako?

takato kontrola je na SMTP serveroch vacsinou vypnuta, prave kvoli tomu, aby SPAMeri nemohli zistit presnu schranku (zoznam adries) na nejakej domene a posielat tam SPAM
adresu odosielatela nie je problem zfalsovat, SPAMeri to normalne tak robia aby sa maily tvarili doveryhodnejsie, kontrolovat mozno akurat ci IP adresa odosielatela je adresa SMTP servera danej domeny
do nasej firmy bezne chodi SPAM akoze odoslany od nas, ale nie z nasho servera...

vacsinou sa kontroluje obsah spravy a ci nie je server, odkial to prichadza na ciernej listine roznych blacklistov
froggie
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 10. 2007 09:38

Co a jak kontrolují nevím. Je mi jedno co konkrétně kontrolují, ale není mi jedno, že pravděpodobně tato kontrola brání doručování mých e-mailů do schránek na serveru GTS Novera. Zkoušel jsem zasílat e-maily z různých mých adres, ale vždy je to stejné tzn., že se tyto moje e-maily nedoručí do schránky na serveru GTS Novera. Byl bych rád kdyby se tento problém dalo nějak rozumně vyřešít. Myslím si ale, že když nebude dostatek ochoty s tím něco udělát na straně GTS Novery a SilesNetu tak se s tím asi těžko něco nadělá.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod froggie 21. 10. 2007 09:57

ak (ti) to robi z viacerych adries, tak je chyba na strane GTS, oni nemozu zabranovat doruceniu regulernych mailov
maju to zle nastavene, resp. to nie je kompatibilne s existujucim systemami

PS: do nasej firmy pride denne 400 SPAMov, ja si ako admin nemozem ani vo sne dovolit nieco mazat alebo vracat spat, lebo podla zakona schvalnosti to moze byt dolezity obchodny mail, filter 99 % takychto sprav odfiltruje (presunie na jednu adresu) a ja to vzdy dopozeram, sem tam vytiahnem normalny mail, upravim filtre, white a blacklisty...
froggie
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 10. 2007 10:22

GTS Novera tvdí, že jejích server po přijetí e-mailu než ho předá konečnému příjemci odesílá zpět na server ze kterého byl e-mail odeslaný dotaz zda adresa odesílatele není smyšlená a tento jejích dotaz server odesílané pošty pravděpodobně odmítá příjmout a vrací ke mne do schránky chybovou hlášku. Firma SilesNet přez jejích server se odesílají všechny moje e-maily ale tvrdí, že u nich by mělo být vše v pořádku. Spam je velmi hnusná věc a proto je dobré, že se proti tomu dělá různé opatření na straně serverů. Někteří administrátoří těmi různými antispamovými opatřeními ale možná nadělají více škody než užitku a možná si to ani neuvědomují.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod meluzka 4. 11. 2007 16:29

no to nevim
meluzka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 11. 2007 16:45

meluzka píše:no to nevim

Připadá mi to málo konkrétní. Možná by nebylo na škodu upřesnit co konkrétně nevíš.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod kenyraj 4. 11. 2007 17:02

Je to pátý rok co mám adresu u Contactelu, manželka čtyři roky a za celou dobu bez problémů. Takže tam zřejmě chyba nebude, ale víc poradit neumím.
kenyraj
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 11. 2007 18:08

Záleží asi na tom přes který server odesílaš poštu. Já rovněž mám schránku u bývalého Contactelu, nyní GTS Novera už několik let a nikdy jsem s poštou neměl problémy. Můj problém je ale v tom, že mi do této schránky a jiných schránek na serveru bývalého Contactelu nejsou doručováné e-maily odesílané přes SMTP server SilesNetu. Jiné e-maily mi jsou do schránky u bývalého Contactelu, nyní GTS Novera bez problému doručované. Firmy GTS Novera a SilesNet tvrdí, že u nich je vše v pořádku, ale tento problém který dříve nebyl stále (už asi 1,5 měsíce) trvá a prozatím není náděj aby se to nějak vyřešilo. Připadá mi, že s tím asi nikdo nemá v úmyslu cokoliv dělat. Nevím co bych měl ještě udělat pro to aby uvedené 2 firmy s tím už konečně něco udělali, protože mi to dost hodně vadí.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dabass1 12. 3. 2008 17:45

Problém stále trvá... Mně tyto problémy nastaly po obdržení podvodného emailu z adresy PayPal@franta.isp.contactel.cz. Od té doby nejdou emaily přijímat. Mám dojem, že na serveru GTS Novera něco blokli.
Pošta se nyní vrací odesílateli s touto hláškou: Diagnostic-Code: X-Postfix; host franta.isp.contactel.cz[212.65.193.181] said: 550 5.1.1 <m.jaros@cbox.cz>: Recipient address rejected: User unknown in
local recipient table (in reply to RCPT TO command)

Adresa: franta.isp.contactel.cz[212.65.193.181] se současně s problémem objevuje velmi často!!!!!
Dabass1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2008 18:18

Dabass1: Mne ale e-maily do schránky kterou mám na serveru GTS Novera chodí normálně bez problémů. Problém mám pouze s tím, že když já odešlu nějaký e-mail na adresu některé schránky na serveru GTS Novera tak se mi nedoručí a po delší době mi přijde e-mail s informací, že můj e-mail z nějakých důvodů nemohl být doručený. Několikrát jsem už kvůli tomu psal a telefonoval firmě GTS Novera, ale ti stále tvrdí, že u nich je vše v pořádku a proto nemají co řešít. Zkoušel jsem to řešít i s mým poskytovatelem internetu, ale ten tvrdí to samé. Připadá mi to, že nikdo nemá zájem se tím zabývat, protože jinak by se už to dávno nějak mohlo vyřešít. Vypadá, že tento problém je asi neřešitelný, protože není ochota s tím cokoliv udělat. Kdysi asi před půl rokem bylo vše v pořádku bez problémů a proto nevidím žáden rozumný důvod proč by to zase v pořáádku nemohlo být.
vlazy
Junior

Další stránka