Delší dobu mi nejdou zasílat e-maily do schránek na serveru bývalého Contactelu, nyní GTS Novera. E-maily do těchto schránek se normalně ode mne odešlou, ale do schránky adresáta se nedoručí a po nějaké době mi je doručený e-mail kterému příliš nerozumím a který pravděpodobně informuje, že e-mail z nějakých důvodů nemohl být doručený. Myslel jsem si, že je možná nějaký problém se schránkami na serveru GTS Novera a proto jsem ohledně toho napsal dotaz na informace GTS Novera. Odepsali mi, že jejích server po přijetí e-mailu než ho předá konečnému příjemci odesílá zpět na server ze kterého byl e-mail odeslaný dotaz zda adresa odesílatele není smyšlená. Má to být údajně ochrana proti spamu z automatický generovaných mailů. Tento jejích dotaz server odesílané pošty pravděpodobně odmítá příjmout a vrací ke mne do schránky chybovou hlášku. Já odesílám všechny e-maily přes smtp.silesnet.cz protože přes jiný server mi to můj poskytovatel internetu SilesNet neumožňuje odesílat. Je to tak údajně z bezpečnostních důvodů.
Zkusil jsem proto to řešít s mým poskytovatelem internetu, ale oni tvrdí, že u nich by všechno mělo být v pořádku. Údajně ohledně toho psali dotaz firmě GTS Novera, ale na jejích e-maily nikdo nereaguje a na telefonický dotaz jim bylo sděleno, že u GTS Novera je rovněž vše v pořádku.
Připadá mi to celé, že asi obě firmy nemají příliš zájem tento problém řešít a proto se vymlouvají, že u nich je vše v pořádku.
Tento problém se zasílaním e-mailů už trvá asi měsíc. V minulosti jsem s tím neměl žádné problémy a do schránek na jiných serverech mi jdou e-maily zasílat bez problémů. Velmi mi záleží na bezproblémovém zasílání e-mailů do schránek na serveru GTS Novera, ale nevím co bych měl ještě udělat pro to aby se to nějak vyřešilo.
Snad mi někdo něco k tomu poradíte.