Problém s e-maily

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dabass1 12. 3. 2008 18:49

Toto vlákno je o tom, že nejdou zasílat e-maily do schránek na serveru bývalého Contactelu, nyní GTS Novera. Pokud si jen stěžujete , ani tady zatím nikdo přímo nepomůže. Můžeme ale dát hlavy dohromady. Dejte sem alespoň to, co se Vám vrací v emailu.
Já uvádím že se pošta vrací s hláškou: Diagnostic-Code: X-Postfix; host franta.isp.contactel.cz[212.65.193.181] said: 550 5.1.1 <m.jaros@cbox.cz>: Recipient address rejected: User unknown in
local recipient table (in reply to RCPT TO command) Pozor, vidím to asi tak, že host franta.isp.contactel.cz[212.65.193.181] je na GTS Novera odůvodněně zablokovaný kvůli phishingu a bohužel současně i s mojí adresou.
Dabass1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2008 19:32

Dabass1 píše:Dejte sem alespoň to, co se Vám vrací v emailu.l/quote]To co se mi vrací jsem už zde dal na začátku této diskuze 20.10.2007 20:54 tak, že se můžeš na to podívat. quote="Dabass1"]Pozor, vidím to asi tak, že host franta.isp.contactel.czc212.65.193.181] je na GTS Novera odůvodněně zablokovaný kvůli phishingu a bohužel současně i s mojí adresou. /quote]
Nevím, ale já bych to takto neviděl. Spíše bych to viděl tak, že na GTS Novera může být někde zablokovaný smtp server mého poskytovatele internetu (smtp.silesnet.cz) přes který všechny e-maily odesílám. Když si na zkoušku zašlu do mojí schránky na serveru GTS Novera e-mail přimo ze schránky na seznamu.cz tak se mi bez problémů doručí. Když to ale zasílám přes smtp.silesnet.cz (jiný smtp server mi poskytovatel internetu neumožňuje použít) tak se mi e-maily všude bez problémů doručí kromě schránek na serveru GTS Novera kde s tím jsou problémy.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod cucoriedka 12. 3. 2008 20:14

Snazil som sa to citat pozorne a skutocne mi z toho nevychadza nic ineho ako ze prijimajuci server (franta.isp.contactel.cz) sa snazi verifikovat odosielatela na serveri silesnet.com. To sa robi bezne, ale len na urovni kontroly dns odosielatela a tuto funkciu ma postfix implicitne prednastavenu. Je mozne verifikovat mail i na existenciu uctu odosielatela (xx1@silesnet.com). To je vsak krajne odvazne, pretoze z pohladu servera silesnet.com je takato verifikacia dnes povazovana za pokus o vykradanie mailovych adries a konfigurovat takto verejny mailovy server povazujem za sebevrazedne.
To selektivne spravanie servera franta.isp.contactel.cz vsak podla vsetkeho svedci o tom, ze silesnet.com je v nejakych jeho filtroch zaradeny do kategorie nedoveryhodnych odosielatelov. Nech sa na to chlapci z franta.isp.contactel.cz pozru lepsie. Pes musi byt zakopany u nich.
cucoriedka
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2008 21:26

cucoriedka píše:To selektivne spravanie servera franta.isp.contactel.cz vsak podla vsetkeho svedci o tom, ze silesnet.com je v nejakych jeho filtroch zaradeny do kategorie nedoveryhodnych odosielatelov.
Nevím, ale asi to v tom nebude. Přes smtp.silesnet.cz odesílám i adresy z mých schránek na seznamu.cz s doménou v adrese seznam.cz a post.cz a i u těchto e-mailů je problém s jejích doručením do schránek na serveru GTS Novera. Pokud by mělo být něco na straně GTS Novera filtrováne tak by to spíše mohly být e-maily odesílané přes smtp.silesnet.cz.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod cucoriedka 12. 3. 2008 22:20

Kód: Vybrat vše
Nevím, ale asi to v tom nebude. Přes smtp.silesnet.cz odesílám i adresy z mých schránek na seznamu.cz s doménou v adrese seznam.cz a post.cz [/code]

Tomu nerozumiem - v mailovom klientovi je ako odosielajuci server zadane smtp.silesnet.cz a posielaju sa cez neho maily z domen seznam.cz a post.cz? Prosim vysvetlit.
cucoriedka
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2008 22:49

cucoriedka píše:Tomu nerozumiem - v mailovom klientovi je ako odosielajuci server zadane smtp.silesnet.cz a posielaju sa cez neho maily z domen seznam.cz a post.cz? Prosim vysvetlit.
Pro odesílaní a příjem e-mailů používám Outlook Express a tam se dá normálně bez problémů v nastavení účtů nastavit účty pro jakékoliv adresy, třeba i vymyslené a neexistující a je úplně jedno jakou adresu odesílajícího smtp serveru (samozřejmě musí být existující a funkční) se tak k těm můčtum uvede. Já tam ale musím mít u všech účtu uvedený smtp server smtp.silesnet.cz, protože můj poskytovatel internetu mi poštu přes jiné smtp servery neumožňuje odesílat (mají to asi nějak blokované) údajně kvůli bezpečnosti. Takto proto odesílám přes smtp.silesnet.cz i e-maily s adresou odesilatelé obsahující doménu seznam.cz a post.cz.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod cucoriedka 12. 3. 2008 23:39

Rozumiem. V tomto pripade ide o klasicky fake-mail, ktoreho posielanie by mohlo byt v konfiguracii smtp.silesnet.cz zakazane, ale budiz. Mam este doplnujucu otazku:

Co sa stane ak sa posle na contactel.cz mail zo skutocne existujucej adresy na smtp.silesnet.cz?

Ak takyto mail na rozdiel od tych fake prejde, potom contactel.cz ma dobre konfigurovany server a to spravanie vyplyva z toho, ze ide o fake-mail.
Skusal som teraz zo svojho servera fake na chello.sk. Ten ho sice prijal a neprotestoval. Ked som vsak dal na chelle na tento mail replay, odoslanie bolo zamietnute s poukazom na nepovoleny relay. V dorucenej sprave je totiz ulozena ip adresa odosielajuceho servera (moj firemny) a ta pri dns kontrole nesedela s fake domenou odosielatela (zoznam.sk). To je spravne a chello vseobecne ma mailove servery nastavene vyborne a s vysokym stupnom zabezpecenia.

Ak neprejde ani ten mail z jestvujucej adresy na smtp.silesnet.cz tak je to potom jasna chyba na strane contactel.cz.

Zaver - posielat maily popisanym fake sposobom moze sposobovat problemy pri doruceni i pri reply na ne.
cucoriedka
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 3. 2008 00:09

cucoriedka píše:Rozumiem. V tomto pripade ide o klasicky fake-mail, ktoreho posielanie by mohlo byt v konfiguracii smtp.silesnet.cz zakazane, ale budiz. Mam este doplnujucu otazku:

Co sa stane ak sa posle na contactel.cz mail zo skutocne existujucej adresy na smtp.silesnet.cz?
Nedoručí se stejně tak jako když to odešlu z jakekoliv adresy která není od silesnetu a mne pak přijde e-mail s informaci, že to nemohlo být doručené. quote="cucoriedka"]Ak neprejde ani ten mail z jestvujucej adresy na smtp.silesnet.cz tak je to potom jasna chyba na strane contactel.cz.
To by sice mohlo být možné, ale jak jich pak přesvědčít, že chyba je na jejích straně a proto by s tím měli něco udělat?nquote="cucoriedka"]Zaver - posielat maily popisanym fake sposobom moze sposobovat problemy pri doruceni i pri reply na ne.
Já takto odesílám e-maily už dost dlouho na různé adresy a kromě schránek bývalého Contactelu nyní GTS Novera nemám s tím vůbec žádné problémy a odpovědí na ty e-maily mi chodí taky bez problémů.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dabass1 13. 3. 2008 00:34

Tak se mi jeví, že můj problém s neobdrženými emaily na GTSNovera vyřešili (viz popis výše) k mojí spokojenosti. Ráno jsem jim přeposlal jeden vrácený email s popisem závady (z Postfix program at host av1.karneval.cz). Teď už mi pošta chodí úplně normálně.
Dabass1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 3. 2008 01:12

Dabass1: Díky za informaci. před chvíli jsem si na zkoušku zkusil zaslat 3x e-mail do mojí schránky na serveru GTS Novera (pokaždé s jinou adresou odesilatele) a byl jsem mile překvapený, že mi všechny byly bez problémů doručené. Vypadá, že ten problém asi konečně po půl roce vyřešili. Snad už to tak bez problémů zůstane. Naposledy v pátek jsem do schránky na serveru GTS Novera zasílal pro mne důležitý e-mail a byl jsem naštvaný, že mi přišla zpráva o jeho nedoručení.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 29. 3. 2008 19:31

:-B volám SOS,nevím proč mi z ničeho nic nejde otevřít vlastní email na tiscali z kompu,z noťasu to jde bez problémů.Dík za radu.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Kolemjdoucí

Předchozí stránka