Monitorování rychlosti downloadu z internetu

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lordmystic 11. 3. 2008 23:39

Mám specialitku a jsem zoufalej. Mám tarif, kdy v noci mezi 00-07hod. nemám žádné limity stahování. Běží mi torrent a rapidshare. Jinak mimo tyto hodiny mám omezený limit a netahám.

Mám nastavený PC aby se probudil o půlnoci a začal stahovat, následně v 07:00 aby se uspal. Ovšem někdy se stane že je vše staženo či na torrentu je velice nízká rychlost a já chci aby se PC uspal dřív.

Napadá mě jediné řešení a to je nějaký program, který by dokázal ZMĚŘIT STAŽENÁ DATA ZA POSLEDNÍCH NAPŘ. 15MIN. A PODLE TOHO MOHL SPUSTIT NAPŘ. NĚJAKÝ PROGRAM.

Prostě když za posledních 15min. stahne méně než např. 100MB, tak spustí script - v tomto scriptu mám již nastaveno, že pokud se tento script spustí v noci, tak uspí PC, pokud se spouští přes den, tak nedělá nic, protože většinou dělám na PC a netahám data.

Vyzkoušel jsem spousty programů, ale nic co by fungovalo dobře. Nejblíže je asi BWMeter, bohužel ten nefunguje úplně ideálně, podmínka se aktivuje bohužel jen tehdy, když zatížení klesne na stanovenou úroveň. Pokud netahám a BWMeter je aktivní, tak se podmínka neaktivuje, jen kdyby tahal a rychlost klesla :(. Já potřebuji aby opravdu poctivě a za všech okolností kontroloval každých 15min. přenesená data a pak se rozhodoval co dál.

Kdyby jste měl někdo řešení, už jakékoliv, byl bych neskonale vděčný. A podotýkám, je třeba rozlišit WAN a LAN komunikaci, což ale lepší programy umí (stačí pro nastavení masky, u mě 192.168.*.*).
lordmystic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Quido1 11. 3. 2008 23:56

Skus BitMeter : codebox.no-ip.net
Quido1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aacid 12. 3. 2008 02:14

no ja som to riesil jednoducho cez programy ktore stahovali.
na rapidshare pouzivam rapget a ten ma casovac, ze ked vsetko dotaha, tak vypne pocitac.
na torrenty mam utorrent, co dokaze to iste.

ak mas pustene obe veci naraz, tak by to mohol byt teoreticky problem, utorrent vie naozaj pocitac iba vypnut/uspat/hibernovat/skoncit, ale rapget vie aj spustit nejaky program, co by mohol byt v tvojom pripade nejaky skript, ktory by si skontroloval ci je este zapnuty, ak ano cakat (kazdych par minut kontrolovat ci je este zapnuty), ak nie vypnut pocitac.
utorrent by bol jednoducho nastaveny iba tak ze by sa po stiahnuti vypol...

je to otazka nazoru, mne to pride jednoduchsie ako kontrolovat data (co keby ti torrent docasne klesol na 50KBps, potom by sa pocitac vypol aj napriek tomu ze by mohol dalej dahat)...
aacid
Junior