Televize přes internet

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TFSi 16. 12. 2009 21:04

Zdravím,
sháním se po nějaké službě, která by umožňovala sledování TV po internetu. Nechci žádné free-servery, které se omílají na každém druhém fóru a které chvíli jdou, chvíli nejdou a jejich kvalita je většinou úděsná. Chtěl bych nějakou placenou službu která by byla dostupná 24/7 a měla aspoň trochu koukatelnou kvalitu.
Kromě běžných českých programů jako ČT1 - 24, Nova, Prima bych rád i programy jako Discovery v češtině, Filmbox a další které vysílají například na satelitu.
Zásadně odmítám O2-TV.

Existuje nějaká taková služba?
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Barkas 16. 12. 2009 21:30

Existuje mnoho serverů které streamují TV - samozřejmě nelegálně.
Je velmi obtižné získat licenci pro šíření těchto programů a technologicky ještě náročnější.
Odmítáš-li službu O2-TV, která je na technologicky nejvyspělejší úrovni, tak potom raději používej ty free servery.

Tady máš možnsoti seřazeny podle kvality služby:
Telefónica O2
T-systems Pragonet
RIO Media
Maxprogres
SmartComp
Barkas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TFSi 16. 12. 2009 22:50

Tak pokud je O2-TV nejlepší, tak to potěš koště. Měl jsem to od nich na měsíc zkušeně a mé pocity bych shrnul jako "běs a hrůza", "špatný vtip", nebo "nikdy víc". Televize se co pár minut na několik sekund zasekla, při rychlých scénách se obraz kompletně rozpadl na kostičky, no hrůza. Měl jsem možnost koukat na BBC přes internet a to je jako nebe a dudy :(
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Barkas 16. 12. 2009 23:18

Já ji mám - měl jsem i kabelovku - po zapojení O2-TV mi obraz málem vyrazil dech. Opravdu super křištálově čistý a dokonalý obraz. A to technik říkal, že jsem na hranici poskytnutelnosti této služby a že neví jestli to bude OK. Opravdu dokonálý obraz. Jen pro upřenění mám plasmu 130cm.
Navíc by mě zajímalo kde jsi získal tu možností mít to na měsíc na zkoušku? Protože realizace připojení a práce technika by to nikdy nezaplatila a pokud vím, tak O2 nic takového neposkytuje.
Barkas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 12. 2009 23:54

bylo/je to v akci...každej, kdo má ADSL od O2, má možnost využívat základní nabídku O2TV zcela "zdarma"...

u TFSi bych viděl problém v ucpané, nekvalitní nebo neodborně nastavené lince...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Barkas 17. 12. 2009 08:06

Není to zdarma ale za 150. A nejsem si jist, ze to muzu po mesici zrusit.

Samozřejmě, že byl problém někde v lince - ale od toho je tu možnost nahlásit poruchu.
Barkas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TFSi 17. 12. 2009 12:00

Mě jednou zavolal maník z O2 a že když od nich mám ADSL, tak si můžu jako dárek pořídit i telku (typický reklamní žvásty - znáte to). Prý je to na první měsíc zadarmo, potom jim to můžu klidně vrátit - tak jsem souhlasil aby mi poslali ten jejich samoinstalační balíček. Ten jejich set top box jsem nainstaloval podle pokynů a výsledek byl již výše popsaný.
Volal jsem vůli tomu i na tu jejich linku. Tam mi tvrdili že bydlím půl kilometru od ústředny, rychlost mám dobrou a nastavení taky. S rychlostí problémy opravdu nemám, protože streamy ve vysoké kvalitě běžně fungují bez problému...
... no teď tady začíná jeden místní WiFi provider šaškovat a tahá po městě optiku - třeba budou nabízet i televizi tak uvidím :)
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod soban 17. 12. 2009 14:17

TFSi píše:tak jsem souhlasil aby mi poslali ten jejich samoinstalační balíček. Ten jejich set top box jsem nainstaloval podle pokynů a výsledek byl již výše popsaný.

Počkej to jako jsi neměl HW setobox ? No potom se není co divit a typoval bych to na problém u tebe v PC.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TFSi 17. 12. 2009 15:22

soban: špatně jsi to pochopil. Volal mi maník a ukecal mě na tu jejich televizi. Potom mi poslal "samoinstalační balíček", který obsahuje jejich set-top-box a ten jsem připojil k TV. Na počítači jsem to vůbec nezkoušel...
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod soban 17. 12. 2009 19:55

Ja tak tomu říkají samoinstalační balíček :-)

Jinak můj brácha má IPTV od O2 a nestěžuje si a já mám teď od RIOmedia a taky bez problému, u bráchy telefoní linka u mě optika.

Nebyl problém s dráty, internet to rozdýchá ale IPTV ne.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod niio 11. 5. 2010 21:50

Tiez zhanam nieco podobne, momentalne mam program cumik, ktory umoznuje sledovat slovenske a ceske TV online, chcel by som hlavne discovery, NGC, spectrum, VIA sat explorer. je na to nejaky program, pripadne online sluzba? nemuselo by to byt ani live, staci ale ak sa program aktualizuje...
AMD X2 5000+ BE 2.6@3.1,ASUS EAH3870 512DDR4 890/1196,ASUS M3A AMD770FX,Samsung 16MB 250GB HD252HJ + 32MB 1TB HD103UJ ,WD320GB 7200rpm USB2.0, 4x2GB DDR2 800MHz, LG 20" LCD L204WT-BF 5ms 1680x1050,Artic freezer pro64,Fortron 400W Blue storm II
niio
Mírně pokročilý