Seznam, Gmail: synchronizace složky Odeslaná pošta

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod audis 29. 4. 2012 20:42

mám emailovvý účet na Gmailu a na Seznamu.

Mám smartfone s androidem (zde obsluhuju tyto emaily ve vestavěném klientovi přes imap a smtp příslušných emailových účtů)

Mám Outlook2010, kterým obsluhuju přes pop a smtp příslušných emailových účtů.

Když pošlu zprávu z mobilu a která se uloží v mobilu do složky Odeslanápošta, chtěl bych aby se mi objevil i doma v outlooku ve složce Odeslanápošta. Umějí to Seznam a Gmail?
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 29. 4. 2012 20:50

Pop3 to neumí.
Musel bys k tomuto účelu použít IMAP.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 29. 4. 2012 20:57

rozumím. děkuji.

1. když outlook hodím taky na imap, bude se synchronizovat i složka třeba Odtraněná pošta? (v mobilu+outlooku)?

2. Imapu se bojím, že maily jsou fyzicky v píči na serveru a já je outlookem pouze ovládám. Bojím se, že o ně přijdu někdy. Mám rád vše fyzicky v pc. Bojím se zbytečně? Mám je taky fakt v pc?

(tohle mi vysvětlovali před 10 lety ve škole a já nikdy imap osobně nepoužíval, resp. sám si nezřizoval)
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 29. 4. 2012 21:05

1) IMAP nepouziva slozku "odstranena posta" ale proste oznaci postu flagem "deleted"
2) IMAP ma vyhodu, ze maily jsou I NA SERVERU I NA (Zadnem), JEDNOM NEBO VICE KLIENTECH. Ano, IMAP SYNCHRONIZUJE, ale tomu bych nerikal nevyhoda.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod Milanr1 29. 4. 2012 21:08

Správný postřeh a oprávněné obavy.
Co s tím?
Standardní řešení:
slepá kopie na svou vlastní adresu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 29. 4. 2012 21:11

díky všem. rozumím.

když ted v outlooku změním nastavení účtu z Pop na Imap, nepřijdu o již přijaté zprávy (uložené v outooku v souboru outlook.pst)? ano zálohovat mohu.

-- 29 dub 2012 22:13 --

nebo nepomíchají se mezi sebou zprávy ze složek Doručené a Odstraněné? (třeba ve složce Odstraněné v outlooku jich mám tisíce. opravovat a třídit pak ručně, nemožné)

-- 29 dub 2012 22:14 --

a mám i zprávy, které lezí ještě na serveru v Doručenépoště a v outlooku je mám již v Odstraněné. jj, o tohle mi hlavně šlo. nechci aby se to pomíchalo.

-- 29 dub 2012 22:39 --

umí Seznam.cz vůbec imap?

na androidu mi neakceptuje nastavení http://napoveda.seznam.cz/cz/jak-nastav ... ogram.html . (imap.seznam.cz SSL 993 ) Píše "ověřte uživatelské jméno a heslo".

-- 29 dub 2012 22:47 --

umí Seznam.cz vůbec imap?

na androidu mi neakceptuje nastavení http://napoveda.seznam.cz/cz/jak-nastav ... ogram.html . (imap.seznam.cz SSL 993 ) Píše "ověřte uživatelské jméno a heslo".

VYŘEŠENO. ve webovém rozhraní Seznamu, v Nastavení, bylo nutno provoz Imap povolit zatrhávátkem. Asi default byl zkázán.
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 30. 4. 2012 08:58

tak jsem zprovoznil Imapy. pročítal jsem i jednu nápovědu gmailu složek... http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=78892

1) to nejde Gmailu vnutit, že všechno odeslané má cpát do složky odeslané (a nikoliv Gmail/Odeslané), stejně Koncepty a Koš?
Obrázek
včera jsem testoval a nepříjemně mě překvapilo, myslím... že zprávy odeslané z webu cpe a synchronizuje do složky Odeslané a zprávy odeslané z Mobilu a Outlooku do složky Gmail/Odeslané. Zmatečné. to to gmail neumí lépe, vše do správných složek?

No, funguje to aspon uspokojivě.

2) Seznam funguje jen neuspokojivě? To neumí imapovat Odeslané zprávy a Koš a koncepty?
Obrázek
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 30. 4. 2012 12:07

1) v pokrocilem nastaveni IMAP klienta si nastav do jakych spec. slozek se maji ukladat sent items etc.

2) Seznam funguje neuspokojive jiz druhe tisicileti. Prestan jej pouzivat, vazis-li si sveho mentalniho zdravi :(

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod Milanr1 30. 4. 2012 12:33

[OT] [NO FLAME]
Co byste ještě nechtěli od služeb zdarma? :-)
Seznam postupně převzal pod svá křídla řadu českých poštovních serverů.
Pokud by sis jako pamětník vzpomněl na post.cz (aj.), pak bys musel uznat, že pošťák Seznamu je proti tomu zlatý! ;-)
[/NO FLAME] [/OT]
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jamaca 30. 4. 2012 20:58

Když máš PC doma, notebook, telefon s Androidem a na PC ještě Debian, stejně zjistíš, že není nic lepšího, než G-mail - to by jsi synchronizaci stejně nezvládl.
Jen moje zkušenost - doma to mít je blbost.
jamaca
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 30. 4. 2012 21:08

jamaca: ty opravdu 100% duverujes tomu, ze data ulozena dnes na gmailu tam zitra jeste budou? Ja tedy ne.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod jamaca 30. 4. 2012 21:48

To je otázka, co jsou důležitá data. Já jich mám cca 1% - zbytek opravdu nepotřebuji. Tím pádem důležitá data není problém zálohovat.
jamaca
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 3. 5. 2012 14:12

Miroslav Pragl píše:jamaca: ty opravdu 100% duverujes tomu, ze data ulozena dnes na gmailu tam zitra jeste budou?

Googlu v tomhle směru důvěřuji rozhodně víc než vlastnímu počítači.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 3. 5. 2012 14:17

Vzdyt jsem nepsal, ze je to exkluzivni nebo.

Zaklad dostupnosti dat je redundance. Odmitat moznost lokalni kopie jakou nabizi IMAP mi prijde kratkozrake - proc nemit o nekolik radu nizsi nedostupnost dat?

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod xixo 3. 5. 2012 14:28

audis píše:tak jsem zprovoznil Imapy. pročítal jsem i jednu nápovědu gmailu složek... http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=78892

1) to nejde Gmailu vnutit, že všechno odeslané má cpát do složky odeslané (a nikoliv Gmail/Odeslané), stejně Koncepty a Koš?
Obrázek
včera jsem testoval a nepříjemně mě překvapilo, myslím... že zprávy odeslané z webu cpe a synchronizuje do složky Odeslané a zprávy odeslané z Mobilu a Outlooku do složky Gmail/Odeslané. Zmatečné. to to gmail neumí lépe, vše do správných složek?
[/img]

GMail ukládá vše do správné složky, aspoň z jeho pohledu :)

Do složky "Odeslané" maily duplicitně ukládá Outlook resp. mobil. Prostě Outlooku řekněte, ať odeslanou poštu nikam neukládá a nechte to na GMailu, který všechno, co odešlete přes SMTP, ukládá do "[GMail]/Sent Mail".
xixo
Junior

Další stránka