Gmail - Email na vlastní doméně

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tripleTTT 31. 5. 2013 10:16

Taky ted uvazuji, ze hodim na google bobek.
Ceho bych se nechtel vzdat. Jsou stitky, mit jednu domenu a nani nabalene dalsi a mit to prehledne v jednom emailu.
Eventulene neco jako google docs editaci
Kalendar.
A vse aby to jelo na iphone, ipadu, win desktop.
Zatim jsem si nevybral, ale vazne hledam nejake reseni.
Nevadi mi si zaplatit odpovidajici castku. To co ma google za kazdou schranku, je des. Predpokladam, ze je jen otazkou casu, kdy google apps nebude zdarma.
tripleTTT
Junior

Odeslat příspěvekod trax93k 31. 5. 2013 10:24

xtonda: Do starších verzí Outlooku stačí doinstalovat OutlookConnector.
trax93k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aldik7 31. 5. 2013 10:27

Je tu ještě služba Zoho.com (taky to má víc funkcí jako G Apps nebo Windows Live), ale ve verzi free je jen 5schránek - zoho.com/mail
aldik7
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 31. 5. 2013 10:29

trax93k píše:xtonda: Do starších verzí Outlooku stačí doinstalovat OutlookConnector.

To ale nemění nic na tom, že jsem odkázán na mobilní zařízení, software Microsofu nebo webové rozhraní, což je prostě pro spoustu lidí nepřijatelné.
Naposledy upravil xtonda dne 31. 5. 2013 12:56, celkově upraveno 1
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod trax93k 31. 5. 2013 10:36

xtonda: To nepopírám. Já osobně si nedovedu ani už představit jiný přístup k e-mailu. Ale vím, že jsou uživatelé, co preferují i jiné možnosti. :-)
trax93k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seki1 31. 5. 2013 10:45

pokud vam staci jeden ucet, google apps mohou byt zadarmo staci se jen zeptat pana googla jak. Potom uz muzete mit aliasu kolik jen chcete. A pokud chcete mit i vice uzivatelu i to se da v tomto free modu splnit.

-zaridite si normalni free gmail ucet treba pan.tau@gmail.com a v google apps alis jaky potrebujete treba pan@tau.com.
-v google aps nastavite filtr na preposilani veskere postu pro pan@tau.com do pan.tau@gmail.com
-a v uctu pan.tau@gmail.com si v nastaveni -> ucty pridate dalsi mailovou adrasu z ktere muzete odesilat postu a je hotovo
-JEDINY PROBLEM JE ZE SE BUDETE PRIHLASOVAT K UCTU POD JMENEM pan.tau@gmail.com A ODESILAT POSTU POD pan@tau.com ale je to zadarmo co by jste chteli :)

pro free gogle apps kouknete sem :) http://www.hongkiat.com/blog/google-app-mail-for-free/
seki1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vacan 31. 5. 2013 10:53

Vzhledem k ceně google apps, bych v případě placené varianty určitě doporučoval office 365. Za tu cenu člověk nezíská paskvil, ale plnohodnotý exchange s 25 GB místa a to co se týče komofortu a možností synchronizace napříč platformami nemá konkurenci.
Jinak outlook je jako řešení zdarma super, imap bude, jen se bohužel neví kdy. Na windows však není problém - buď outlook, nebo windows live mail, či v o osmičkách nativní klient.
Samsung Galaxy S21 Ultra, TEAC H500 + Musical Fidelity X-Act , Mission 752 freedom
vacan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 31. 5. 2013 11:08

office 365 pro malé firmy přeci jen stojí 150 US na uživatele a rok, tj. 3x tolik co GApps. Pravda, je v tom i komplet předplatné MS office, ale prostě je trojnásobná částka.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Vrabec 31. 5. 2013 11:35

xtonda: Znovu a ještě jednou, Outlook.com podporuje EAS - funkční na mobilních platformách BEZ sw Microsoftu nebo na desktopech s Windows.
Tomáš Vrabec
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 31. 5. 2013 14:42

tomas vrabec: coz ale nic nemeni na tom, ze clovek nema moznost solidni volby normalniho klienta. proste namisto transparentniho masove pouzivaneho standardu si vzdycky vymysli nejaky vlastni bastl :/
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Vrabec 31. 5. 2013 15:19

Netuším jak je to na jiných "super trůper" platformách, ale iOS i Windows Phone umí EAS v základu, stejně jako valná většina normálních klientů pro Windows. Bastly od Mozilly apod. považuji dnes za stín minulosti.
Tomáš Vrabec
Junior

Odeslat příspěvekod macecek22 1. 6. 2013 11:09

Ahoj,
Používám eM ClIENT, mám ho asi tak 2 měsíce, zatím to jenom testuji.
Využívám free verze zatím, co se týče gmailu nebo outlooku (hotmail) nemám problém.
Jako náhrada Outlooku je „super“ a zadarmo. :-)
Bezproblémový sync z gmailem a hotmailem pošta,kalendář a kontakty + umí načíst kontakty z skype. Podporuje WLM,Jabber,MSN a Gtalk a další....
Více na stránce : http://cz.emclient.com/?lang=en

Osobně mám přidané 4 mail účty, 2 od Microsoft (Outlook+hotmail) a jeden gmail + mail na vlastním doméně. A mám přidané gtalk a live účet. Chat má své mouchy ale zatím sem s tým spokojení. ;-)
macecek22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 1. 6. 2013 20:40

Rozhodně směr Microsoft. Když zdarma, tak Outlook.com na vlastní doméně. Perfektní, funkční, bez reklam, zdarma. Převedl jsem z GApps už tři domény a byl to rozhodně krok správným směrem. Možnosti připojení jsou velké, viz http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... e-from-app a bude i IMAP.

Pokud placené, tak Office 365. Garantovaná dostupnost, placená podpora, nejlepší podmínky zacházení s uživatelskými daty (Microsoft na rozdíl od Google data nevyužívá k reklamě a neprodává dál a také na rozdíl od Google se řídí evropskými směrnicemi pro zacházení s daty), IMAP v základu. A nevím, kde byl uživatel xtonda na ceně 150 $ ročně, protože Office 365 Small Business stojí 40 € ročně http://office.microsoft.com/cs-cz/busin ... 18419.aspx, tedy přesně stejně, jako Google Apps.

Obě varianty jsou nesrovnatelně lepší než GApps.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karlos00x 2. 6. 2013 08:28

bari s tim, ze microsoft nevyuziva data k reklame jsi dost hodne naivni.
ty dve firmy si nemaji absolutne co vycitat. peklo je oboji.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Terminator3 24. 10. 2023 15:30

Už jste někdo vyčerpal úložiště na nějakém userovi? Mně to na službě zdarma (již se nenabízí) nepovoluje přikoupení úložiště, ale všiml jsem si, že uživatelce, která vyčerpala volných 15GB, se najednou limit sám navýšil na 20 GB - pozorujete někdo něco podobného? Děkuji :-)
Škoda Fabia II Combi 4x2 R3 12V
Terminator3
Junior

Předchozí stránka