Co nejvetsi bezplatne cloudove uloziste souboru

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tux.martin 26. 11. 2013 16:14

Ahoj,
sam uz dlouho pouzivam Dropbox, kde jsem aktualne diky doporucenim a bonusu ze skoly na 39GB. Pouzivam ho hlavne kvuli podpore Windows, Linuxu a Androidu.

Nyni shanim (ne pro sebe) cloudove uloziste s co nejvetsi kapacitou pokud mozno zdarma. Jde o ukladani sifrovanych (asi AES-128 nebo AES-256) zaloh (windows backup, nebo cobian backup), protoze pripojovat uzivatele pravidelne USB disk k notebooku proste nedonutim. Staci mi funkcnost pouze pro Windows 7.

Dulezitych dat bude stejne max 5GB, ale pokud to jde je lepsi mit vic.
Co je dostupne?
Z komercnich je treba Wedos Disk 30GB/30Kc/mesic. Nebo libovolna vyse uvedena sluzba v platicim rezimu. Ale rad bych (minimalne do zacatku neco zdarma).

Protoze uzivatel ma mobil s Androidem, zda se mi nejlepsi Google Drive.

Samozrejme se bude zalohovat na externi disk, jde hlavne o to, kdyz ho uzivael zapomene pripojit aby nebyl bez zaloh. Cloudove zalohovani chci mit jako dalsi jisteni.

Provoz podobne sluzby (jako SparkleShare) na vlastnim serveru je v tomto pripadne uplne off topic.
tux.martin
Junior

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 26. 11. 2013 16:27

Mega nabízí zdarma 50 GB, vše je samozřejmě šifrováno a mají i ten klient pro Android ;-) . A rychlost je taky slušná :-)
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tux.martin 26. 11. 2013 16:42

Mega znam, ale pokud se nepletu tak porad nema desktopoveho Windows klienta.

Ja potrebuju normalnim programem, treba Cobian Backup, nebo integrovana funkce zalohovani ve Windows 7 posilat data "do cloudu".

A zalohy ulozene v mega.com nemusi mit dlouhou zivotnost ;-)
tux.martin
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 26. 11. 2013 19:36

SkyDrive klient pro Windows ti zálohu přímo na pozadí. Šel bych do SkyDrive.

Mobil s Androidem mi přijde jako irelevantní. Jde o zálohy stolního počítače.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alebac 27. 11. 2013 11:11

Copy.com funguje stejne jako Dropbox, na doporuceni je zdarma 20GB a za kazde dalsi doporuceni dalsich 5GB. Ja uz mam pres 120GB a s fungovanim spokojenost. Muze se to i zretezit, jeden uzivatel doporuci druheho, ten tretiho atd a kazdy ma 25Gb. Doporucit muzu pres SZ :-)
alebac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mr_absinthe 17. 12. 2013 18:32

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit Copy, na které jsem přešel po zrušení SugarSync (už nenabízí službu zdarma).

Zde je link: https://copy.com

Hned po registraci a instalaci klienta 20GB!
mr_absinthe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 12. 2013 18:50

Volil bych Disk Google. Zdarma je 15 Gb, což je slušný a samozřejmě s možností navýšení za příplatek. Navíc je vcelku jistota, že Google jen tak neskončí. Klienta pro windows má a je hojně podporován i externími zálohovacími programy.
anonymni

Odeslat příspěvekod mmmjack 21. 12. 2013 23:50

Jo, ale Google taky rád mění všelico na cokoli a růší služby. Takže tam to až tak jisté taky není. Ač je logické, že asi za rok Drive neskončí, tak přeci jen...
Já sám používám Skydrive (ještě s 15GB velikostí zdarma) a gDrive zároveň, u gůglu mi vadí to, že soubory vytvořené v gDocs mají ve složce na PC jen své zástupce, čili, když jsem offline, tak se k nim vůbec nedostanu, samozřejmě docx a jiné ano, naproti tomu u spydrive mám prostě vše fyzicky v PC i v tom "cumulu". To ale nevím, jestli bude vadit zrovna Tobě.
Jinak zrovna jsem se koukal na Dropbox a tak mně napadlo, nedá se ten referal oje*at tím, že si vytvořím třeba 20 emailů a přes ně si ten prostor zvětším? (pokud to není illegal?).
Intel Core i5-4690K · SPC Fera2 (fan F12PWM) · 16 GB DDR3 · MSI GTX1060 Gaming · Kingston KC400 · Crucial M500 · MSI Z97M Gaming · Fractal Design Define Mini (4xF12PWM) · Corsair RM650 · Dell U2717D
Octavia IV Combi
mmmjack
Mírně pokročilý