Které cloudové uložiště je nejlepší?

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 7. 7. 2014 13:25

sebior píše:A není nějaké úložiště s přístupem FTP? Potřebuji krátké nahrávky z IP kamery a IP kamery cloudy neumí.

Jestli ti stačí 15 GB, tak 4shared (S)FTP připojení podporuje ;-) .

-- 7. 7. 2014 12:26 --

Aha, tak už to mají jen v rámci placeného účtu. Jednu dobu to měli zdarma...
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pyramidak 7. 7. 2014 13:38

Na fotky je nejlepší OneDrive pro své webové zpracování prezentace a snadného způsobu sdílení přes email. Na dokumenty taky super, ale to lze použít i Google disk. Pro synchronizaci databáze(souborů) má dost nepříjemný problém. OneDrive neprovádí synchronizaci s cloudem okamžitě. Tedy běžně nějaký váš program načte starou databázi z lokálního OneDrive a pokud si to neuvědomíte a dáte uložit, tak pak přepíšete novější data v cloudu. Tedy synchronizační horror. Velký rozdíl oproti DropBoxu a Google Disku, kde synchronizace proběhne okamžitě. Google Disk bohužel v synchronizaci má zase jiný vážný problém. Často si není jistý, která verze je novější a udělá kopii. Časem počet kopii roste a člověk fakt neví, která verze je poslední. Tedy pokud jde o synchronizaci nějakých datových souborů, tak DropBox vede.
pyramidak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odpadlík 7. 7. 2014 13:50

Giks píše:Proto jsem přešel na YunPan, který dává k dispozici 36TB prostor s permanentním růstem Vašeho prostoru, pokud každý den klikáte na "dáreček". Max velikost souboru je v tomto případě 10GB.
Tohle zní docela zajímavě, minimálně je tam jistota, že ty data nezkoumá NSA. :) Jak je na tom s rychlostma? Jde to alespoň 1MB/s, když to jde až do Číny?
Odpadlík
Junior

Odeslat příspěvekod czechian 7. 7. 2014 13:57

Odpadlík píše:
Giks píše:Proto jsem přešel na YunPan, který dává k dispozici 36TB prostor s permanentním růstem Vašeho prostoru, pokud každý den klikáte na "dáreček". Max velikost souboru je v tomto případě 10GB.
Tohle zní docela zajímavě, minimálně je tam jistota, že ty data nezkoumá NSA. :) Jak je na tom s rychlostma? Jde to alespoň 1MB/s, když to jde až do Číny?

Po registraci na webu nabízejí 5GB, po instalaci "klienta" pro Windows 10TB. Hádejte proč. ;-]
Naposledy upravil czechian dne 7. 7. 2014 14:00, celkově upraveno 1
czechian
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 7. 7. 2014 14:00

Řekl bych, že OneDrive, ale neumí jednu pro mne podstatnou věc a tou je to, že když někomu nasdílím složku, tak on ji nemůže synchronizovat rovnou do Windows OneDrive aplikace a tudíž ji nevidí ve své OneDrive složce, ale pouze ve webovém rozhraním. Toto je podle mě dost zásadní věc.
Dropbox tohle umí, ale má malou kapacitu.

Tedy prozatím za mne Google disk.
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod sxiss 7. 7. 2014 14:02

Nejsem velky fanda cloudu, porad patrim k lidem, co maji radeji pevnou zalohu svych veci...
Ale, i kdyz hodne lidi bude nesouhlasit, pouzivam iCloud od Applu.
Vyhoda pro me je, ze mam iPhone, iPad a MacBook a to i v praci, takze prima integrace a dostupnost vseho pro me idealni v tomto ohledu.
Jak sync vsech kalendaru, kontaktu, tak i dokumentu a castecne i primo fotky, i kdyz zde se to neda brat jako zaloha, ale tak jak funguje Fotostream, pro me idealni (jak receno, mam rad veci ulozene lokalne).
Uloziste 5GB zdarma a pak priplaceni, coz se bude koncem roku trochu menit.
Neni to sice primo uloziste na vse, ale myslim ze dalsi pekny posun nastane az vyjde Yosemite a iOS 8 (funkce iCloud Drive atd.)
sxiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milanc 7. 7. 2014 14:03

Dropbox, mám 72GB a jsem spokojen (48GB promo na 2 roky, pak zase něco bude nebo koupím za 80Kč na další dva). ;-)

Jinak používám ještě OneDrive (27GB), s tím jsem měl ale zpočátku dost problémy - příliš dlouhé cesty v adresářích apod. Celkem nespolehlivý undelete na rozdíl od dropboxu apod.
milanc
Junior

Odeslat příspěvekod budis 7. 7. 2014 14:09

Já používám na zálohu fotek, dokumentů a téměř celého počítače Copy.com. 15GB zdarma a za každého nového uživatele +5GB (pro oba). Sám už jsem takhle nastřádal 500GB úplně zdarma a navždy. To nikde jinde nedostanete. Můžu tak zálohovat celý systémový disk a nepřemýšlet, co se mi ještě na cloud vejde a co už ne, zkrátka tam synchronizuju skoro vše. Navíc jsou i aplikace na Android, iOS a WP, takže mám zároveň všechno kdykoli při sobě v mobilu a tabletu. A pro fajnšmekry - jako jediný synchronizační klient (co jsem doposud zkusil) umí ihned automaticky synchronizovat změny v souborech i v přejatých složkách (Symbolic link, Hardlink atd.), u DropBoxu, OneDrive a Google drive se tyto složky synchronizují pouze ručně. Pokud chcete vyzkoušet, zde je link s bonusem +5GB https://copy.com
Naposledy upravil budis dne 8. 7. 2014 10:36, celkově upraveno 3
budis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Iwan14 7. 7. 2014 14:17

Onedrive vďaka integrácii do win8 a webovému office. Hlavne tam mám presunutú pracovnú plochu, takže ju mám jednotnú pre notebook, domáce pc a mobil a k rozpracovaným súborom môžem pristupovať odkiaľkoľvek.
Iwan14
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maxel84 7. 7. 2014 14:24

Na fotky, videa a podobné používám Box, kde byla před pár měsíci akce na free 50GB / registraci.
Dokumenty a ostatní balast posílám na OneDrive.
Naposledy upravil Maxel84 dne 7. 7. 2014 14:24, celkově upraveno 1
Maxel84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JJezevec 7. 7. 2014 14:24

Vůbec nejlepší je mít vlastní úložiště doma.
Nějaký ten NAS server.
JJezevec
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 7. 7. 2014 14:26

OT:
Pan Kraus již není součástí redakce?
\OT
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod Necroman 7. 7. 2014 14:28

OneDrive - propojený se všemi zařízeními, co potřebuji, včetně Xboxu :)
So sayeth the Wise Alaundo
Necroman
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 7. 2014 14:29

Pouzivam vlastne NAS.
Na blbinky Copy, na zdielanie suborov ohladom prace obcas onedrive.
A na bezne sukromne veci Yandex Disk (podporuje aj priame prehravanie (stream) hudby z ich disku a ich prehravacom.) ktory chvalabohu je v Rusku.

A samozrejme gdrive spolocny pre email i tablet a telefon.

S telefonom na obcas e ukladanie hlavne foto pouzivam mi drive. Kedze mam xiaomi telefon.
Naposledy upravil anonymni dne 8. 7. 2014 00:28, celkově upraveno 1
anonymni

Odeslat příspěvekod milanc 7. 7. 2014 14:38

JJezevec píše:Vůbec nejlepší je mít vlastní úložiště doma.
Nějaký ten NAS server.

Dokud Vás nevykradou nebo nevyhoříte. :hm
milanc
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka