Které cloudové uložiště je nejlepší?

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KosKarel 10. 12. 2015 19:04

Pokud chcete co nejvíce prostoru zdarma a nevadí vám, že Vaše data budou uložena v číně, tak rozhodně Qihoo 360 Yunpan.
Dává zdarma 36 TB cloudového úložiště, můžu doporučit. Minimální znalost čínštiny je výhodou nicméně s Google translátorem není problém.

https://translate.googleusercontent.com ... kip8ZEJBMA

Tady je pak návod v češtině: http://mobilenet.cz/clanky/ziskejte-neuveritelnych-36-tb-prostoru-v-cloudu-zdarma-navod-16592
KosKarel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod itsme 10. 12. 2015 19:49

Používám Dropbox kvůli LAN sync. Chystám se vyzkoušet iCloud drive a Bittorrent sync.
itsme
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 10. 12. 2015 20:08

čau pitomci Mám Copy.com cloud a mám tam více než 2 terra,
jednou byla jedna taková marketingová akce, tak jsem toho využilo,
protože je cloud v podstatě na nic a v 99% jen pro zabití času tak to nepoužívám
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod Sc4th4 10. 12. 2015 20:42

Roky různě testuji MegaSYNC, Google Drive, iCloud, DropBox.

Běžně jsem používal Google Drive a jsem schopen říct, že je nejlepší co se týče klientové podoby, kterou stáhnu do Windowsů, Androidu, iPadu. Umí aplikace externí, není tak náročný jako klient od Applu nebo MegaSYNC, vypisuje přesně co synchronizuje, má možnost zálohovat média z externích zdrojů v Androidu a iOS.

MegaSYNC je dobrý maximálně v tom, že má 50GB volného místo v základu. Klienti ujdou, ale nic extra. Ideální pro "archív" nebo něco podobného.

Dropbox si myslím osobně, že nemá cenu ho ani zkoušet, měl jsem 2GB volného místa a Windows klient mi nepřišel nikterak dobrý, jako třeba má Google Drive. Webové rozhraní jak z pohádky namalované, nezaujal mě.

One Drive, na který budu více méně přecházet ze všech těch služeb i přes nedokonalého klienta, který třeba neumí zálohovat v Androidu externí software a jeho média(WhatsApp) nebo neukazuje co aktuálně synchronizuje má jednu výhodu, CENA. Za předplatné Windows Office automaticky 1TB zdarma a hlavně co plánuji využít je synchronizace pro více jak pět uživatelů v jednom předplatné.

ICloud používám na iPadu a iPhonu, klient pro Windows čistě nejhorší. Zvolit si místo synchronizace neuměl a celkově je k ničemu. Je fajn synchronizace nastavení a všeho mezi produkty Apple, takže ho používám aspoň k tomuhle. Symbolická cena 1 dolar/euro(nevím teď) za 50GB stačí pro fotky, které sice jde přes klienta One Drive/Google Drive automaticky taky zálohovat.

Mým fanouškem je Google Drive, ale bohužel potřebuji mít Windows Office v aktuální podobě, a i přes aktuální možnosti One Drive jsem spíše pro tuhle možnost.

Každopádně chci v budoucnu zkusit možnosti NAS serverů a jeho sdílení. Nemám s tím moc zkušeností.
Sc4th4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pedrom19 10. 12. 2015 23:23

Ja pouzivam One Drive 360Gb
Dropbox 80gb
Box 50gb
Mega 50 gb
Disk 50gb
Flicr 1TB
Cina 10Tb

Najaktivnejsie one drive a Box
pedrom19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .Dash. 10. 12. 2015 23:23

Mám googledrive, onedrive a Dropbox, ale nejčastěji používám googledrive. Zřejmě asi proto, že cloudové uložiště jsem začal víceméně aktivněji používat až se smartphonem a jelikož mám Android zařízení, nabízel se googledrive jako optimální a víceméně i primárně nabízející se řešení.
Dodnes jsem s ním neměl problém a líbí se mi i plné propojení s gmailem a dokumenty google, možností tisku i použití síťové tiskárny. Využívám často přímo z tabletu, nebo mobilu.
Každopádně onedrive mě začíná zajímat v poslední době hlavně díky přechodu na Windows 10 a zvažováním, jestli nová Lumia nebude náhodou mím příštím telefonem :)
.Dash.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.V 10. 12. 2015 23:45

Preferuji OneDrive. Reklamní společnosti Google nedůvěřuji na tolik, abych jí svěřil své soubory a DropBox mi nepřijde tak dobrý, především v propojenosti s produkty, které často používám. Ostatní coudové prostory mi pak připadají spíš jen jako zoufalé pokusy se také uchytit, jenž dříve či později zkrachují.
Petr.V
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slnko 11. 12. 2015 00:01

Ja som mal tu moznost s onedrive a disk google.

Google je rychly pri prezerani fotiek online, necakam na nacitanie (onedrive bol neprijemne pomaly az nepouzitelny). A aj vnorene subory iba pretiahnem do prehliadaca co onedrive nedokaze.

Zatial google mi pride naj!
VAIO VGN-FE31M
slnko
Junior

Odeslat příspěvekod Nomad45 11. 12. 2015 00:25

Já jsem trochu prase, takže jako "cloudové úložiště" používám klasický webhosting: platím pakatel ročně, velikost úložiště mám neomezenou, přístup k datům bezproblémový a zálohy jsou pravidelné. :D
Nomad45
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cleb 11. 12. 2015 01:12

Tak nějak podle nálady střídám google drive a onedrive.
Momentálně raději onedrive, protože se mi do něj synchronizují fotky z WP8 a také proto že mě google drive naštval tím jak se aktivně snaží WP8 nepodporovat (nefunguje ani prohlížečová verze, a skutečně nevěřím že by google webovou verzi neuměl vyvinout tak aby na WP8 šla stejně jako na jejich zařízeních)
cleb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod X_na_Lživě.cz 11. 12. 2015 08:57

Jen své vlastní:

WD My Live Book 3 TB
WD My Live Book 3 TB
WD My Cloud 6 TB
-------------------------------------
celkem 12 TB pro: TV, sat, 2 PC, tablet Miix 2 (2v1, 29 cm (11,6"), Win 8.1 64bit, Intel i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD), 2x smartmobil Huawei Ascend Mate 7 Gold Dual SIM (4100 mAh, 1x úložiště + microSD: 160 GB), smarthodinky Omate Smartwatch 2.0 (výdrž až 5 dnů, Android 4.2 Root, 0.5 GB RAM, microSD 32 GB, 1x SIM (samostatný telefon), WiFi, GPS, bluetooth, safírové sklo)
X_na_Lživě.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maxXx1 11. 12. 2015 09:46

Opustil jsem:
OneDrive (265GB) protože jejich klient synchronizoval co chtěl a kdy chtěl a aplikace u kterých potřebuji okamžité sdílení do cloudu ho do dnes neznají.

DropBox (8GB) klienti i podpora super, ale nebaví mě s ním hrát jeho stupidní hry o volné úložiště zdarma a koupě mi přijde docela drahá.

Mega.co.nz (50GB) klient byl tehdy na otřesné úrovni a synchronizace byla velmi pomalá + nulová návaznost na další služby. (používám jen na zálohu .iso souborů)

MediaFire (50GB) Téměř žádné aplikace tuto službu nepodporují a synchronizace mi přišla pomalá + nedostatečné možnosti oprávnění při sdílení. Ale šíleně se mi líbí možnost přímého sdílení na Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr, Google+ nebo Blogger, takže časem možná na screenshoty :D

Box.com (50GB) Ještě nemám úplně otestováno, ale nahrávaní mi přišlo velmi pomalé a omezení na 250MB na jeden soubor u mě tuto službu dost degraduje.

Copy.com (15GB) Taktéž nemám ještě otestováno. Umí migraci (2GB) souborů z Gdrive a DropBoxu.

(ty menší a různé čínské/ruské služby ani testovat nebudu)

Nyní používám:
GoogleDrive (17GB) protože...
ukládání příloh emailů,
sync z desktopu i mobilu na všech platformách (včetně Linuxu),
když mi někdo sdílí dokument tak většinou v gDocs,
mapy resp. hlavně maps engine se kterým pracuji často,
záloha fotek z androidu (gPhotos),
hudba do mobilu, (gMusic),
Keep,
umí ho moje tiskárna,
A hlavně většina věcí se ukládá mimo kótu přidělených GB, takže mám neustále dostatek volného prostoru...

Důležité data, ale samozřejmě schraňuji na domácím LaCie NAS serveru (2TB).
CPU: Intel Core i5 7500 @ 3.8 GHz, GPU: Asus DUAL GeForce GTX 1060 O6G, RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB DDR4 @ 2666MHz,
MB: GIGABYTE Z270N-WIFI, HDD: WD Blue 1TB, PSU: Seasonic S12II-430 Bronze, Case: NZXT Manta White, Cooling: GELID Tranquillo
maxXx1
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfheart 11. 12. 2015 10:35

Amazon S3, ale je to vhodné spíš jako hyper levnej backup. Cena za uložení je minimální, ale pozor platí se i za stahování.
Wolfheart
Junior

Odeslat příspěvekod paty07 11. 12. 2015 11:04

Používám hlavně One drive (1 TB). Máme od školy Office 365 včetně 5 pevných instalací. Výhoda pro mě je, že si práci pohodlně uložím ve škole na svůj onedrive, můžu na ní pracovat z ntb na koleji nebo PC doma. Všechno skvěle funguje perfektně jako jeden systém. Zálohuju si na něj všechno potřebné.

Na google disk se mi synchronizují jenom fotky z telefonu. Dropbox podle mě zaspal, nabízí málo místa a nic navíc.
paty07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalich. 11. 12. 2015 11:47

Já používám neomezený Google Drive úplně zadarmo. Mám tam cca 5TB dat a pořád mám co tam dávat.
+ rychlost prostředí na internetu
+ možnost přidávat přílohy do emailu
+ přímé napojení i na konference od Googlu

- aplikace pro počítače občas nezvládá a padá
Dell XPS 15 Touch, Windows 10 64Bit
Samsung Galaxy Note III 32GB + 64GB karta + Galaxy Gear
kalich.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka