David P. píše:Zkoušeli jste stříhat video online? U jakých služeb a která se vám osvědčila nejvíc? Sám mám aktivní zkušenosti s WeVideo a editorem v YouTube, který je trochu schovaný, ale umí toho překvapivě hodně. Těch služeb už je celá řada a postupně toho nabízí víc než Movie Maker apod. Spolu se zrychlujícím se internetem má smysl s nimi počítat. Tak se teď v redakci snažíme zmapovat ty nejoblíbenější. Díky za každý názor.
Rozhodně mě osobně neláká svoje soukromé věci, dovolenou ap. zpracovávat na nějakém on-line editoru, aby se k tomu dostali další nepovolané osoby. Jde o princip, proč mám svoje soukromí někomu ukazovat ? Argumenty, že u on-line střižny se velká část výpočetního výkonu přenese na web a tím ulehčí počítači jsou liché. Ano, když budu redaktor a budu zpracovávat reportáž z veletrhu, tak by mi to snad bylo jedno, ale kdybych stříhal video o tulení se svou přítelkyni, tak to opravdu majitelé on-line střižny vidět nemusí a aby to ještě povinně neposílali do NSA ústředí k posouzení, kde to bude analyzovat celý štáb 20-ti lidí spolu s ředitelem FBI, tak to je opravdu zbytečné. Ať si honěji teroristi, ale ať nešpiclují obyčejné lidi a manželské a milenecké postele !