Online editory videa - který je nejlepší?

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod David P. 5. 9. 2014 18:13

Zkoušeli jste stříhat video online? U jakých služeb a která se vám osvědčila nejvíc? Sám mám aktivní zkušenosti s WeVideo a editorem v YouTube, který je trochu schovaný, ale umí toho překvapivě hodně. Těch služeb už je celá řada a postupně toho nabízí víc než Movie Maker apod. Spolu se zrychlujícím se internetem má smysl s nimi počítat. Tak se teď v redakci snažíme zmapovat ty nejoblíbenější. Díky za každý názor.
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod Marschmallow 5. 9. 2014 18:18

Jednoznačně doporučuji WeVideo :-)
Jen se mi poslední dobou hrozně dlouho načítá, než se mi zobrazí úvodní stránka. YouTube mi nevyhovuje.
Marschmallow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Axel_Foley 5. 9. 2014 18:51

Máme nového brigádníka co bude o víkendu publikovat resumé z fora? :tleskani Při těch mizerných uploadech, lze video i zpracovat rychleji na jednojádrovém CPU s 1,5 Ghz :-|
Naposledy upravil Axel_Foley dne 5. 9. 2014 22:43, celkově upraveno 1
Axel_Foley
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jj47 5. 9. 2014 19:43

Zeptejte se Tomáše Holčíka. Ten si to teď v Berlíně vyzkoušel na Chromebooku :-)
iPhone 5 64 GB White
Surface Pro 3, Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD
jj47
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Thom 5. 9. 2014 19:53

Na Youtube jsem to taky jednou (úspěšně) zkusil. Ale na delší video mi to připadá celkem (s prominutím) zhovadilost, tahat nejdřív gigabajty ven a pak (nejmíň) stovky mega dolů. Leda snad na pomalém kompu a rychlém internetu možná.
Thom
Junior

Odeslat příspěvekod Pavelka IT amater 5. 9. 2014 20:12

David P. píše:Zkoušeli jste stříhat video online? U jakých služeb a která se vám osvědčila nejvíc? Sám mám aktivní zkušenosti s WeVideo a editorem v YouTube, který je trochu schovaný, ale umí toho překvapivě hodně. Těch služeb už je celá řada a postupně toho nabízí víc než Movie Maker apod. Spolu se zrychlujícím se internetem má smysl s nimi počítat. Tak se teď v redakci snažíme zmapovat ty nejoblíbenější. Díky za každý názor.

Rozhodně mě osobně neláká svoje soukromé věci, dovolenou ap. zpracovávat na nějakém on-line editoru, aby se k tomu dostali další nepovolané osoby. Jde o princip, proč mám svoje soukromí někomu ukazovat ? Argumenty, že u on-line střižny se velká část výpočetního výkonu přenese na web a tím ulehčí počítači jsou liché. Ano, když budu redaktor a budu zpracovávat reportáž z veletrhu, tak by mi to snad bylo jedno, ale kdybych stříhal video o tulení se svou přítelkyni, tak to opravdu majitelé on-line střižny vidět nemusí a aby to ještě povinně neposílali do NSA ústředí k posouzení, kde to bude analyzovat celý štáb 20-ti lidí spolu s ředitelem FBI, tak to je opravdu zbytečné. Ať si honěji teroristi, ale ať nešpiclují obyčejné lidi a manželské a milenecké postele !
Pavelka IT amater
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orava 5. 9. 2014 21:03

pri mojom internete je použitie takejto služby nereálne... kým by sa tam nejaké video nahralo tak by som ho v ktoromkoľvek normálnom programe na strihanie videa zostrihal a upravil aj 100x :D
orava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odpadlík 6. 9. 2014 00:05

Na tohle stále není potřebná infrastruktura, minimálně v České republice určitě ne. Ano, pokud budou mít lidi doma symetrický 100Mbit/s jako je to třeba běžné v Japonsku s tím, že kdo si připlatí, tak dostane 1Gbit/s, tak by se o tom dalo uvažovat, ale i tak - řekněme video z dovolené, 10GB, 100Mbit/s to máme upload přes 15 minut čistýho času, jenom proto, abych teprve mohl něco začít dělat. Ne tohle určitě v dnešní době na seriózní použití není (samozřejmě na 2 minutovej klip proč ne).
Odpadlík
Junior

Odeslat příspěvekod Andy LSP 6. 9. 2014 13:02

On-line editory videa nepoužívám. Obávám se, že se obsah každého soukromého videa cachuje a zůstává provozovatelům této služby. A nebylo by snad nikomu příjemné, aby jeho video potom skoukávali další lidé na tom serveru. To je úplně to samé, jako on-line MS Office. Napíšete soukromý dokument a další lidi v pozadí si vaše privátní informace přečtou. Jako kdybyste soukromý dopis nebo privátní video stříhali na rušném náměstí a každý kolemjdoucí se na to podíval. To jsou on-line služby. Podle mě on-line služby max. pro výpočet třeba čisté mzdy nebo vyhledání směrovacího čísla ap. , ale přenášet tam soukromé a citlivé věci nikdy nebudu.
Andy LSP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eLzyx 6. 9. 2014 13:11

ani by mne nenapadlo něco takového používat. Proč taky? Hodiny čekat na uploadování, pak zjistím, že tam chybí ta či ona funkcionalita ...
Online foto editory občas používám, obzvláště pokud potřebuji upravit obrázek na počítači, kde nemůžu nebo nechci nic instalovat.
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xsys 6. 9. 2014 13:53

nechápu proč na otázku jakou službu používáte, tolik uživatelů má nutkání pochlubit se se svým "žádnou"... fakt hodnotný komentáře. Bezpochyby všichni admini všech serverů se už třepou aby mohli zkouknout páně IT amatérovo tulení 8-P
xsys
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 6. 9. 2014 14:25

to je jednoduché ... když by tu lidi psali jen zkušenosti s patřičnými online službami, mohli by čtenáři nabýt dojmu, že to používají všichni. Takto je tu vyvážený "statistický" vzorek (ne)používání těchto služeb.
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod postilion 6. 9. 2014 16:15

Jednoznačne YouTube editor, funguje perfektne a keďže nerobím súkromné videá, ale všetko čo urobím aj hneď zverejňujem, tak mi úplne vyhovuje. Na videoeditore YouTube oceňujem aj širokú možnosť zakomponovať rôzne videá s licenciou CC, ktoré sú hneď poruke a ľahko sa v nich vyhľadáva, a rovnako oceňujem aj databázu voľne dostupnej hudby na predely a podmazy.
postilion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jxjl 6. 9. 2014 16:52

Taktéž video stříhám pouze lokálně. Představa, že budu zdrojové video někam 8 hodin uploadovat činí tyto služby nepoužitelné. A to už vůbec nemluvím o tom, že moje soukromé video nemá ve veřejném cloudu co dělat.
jxjl
Junior

Odeslat příspěvekod davpro 6. 9. 2014 21:49

Z principu je to blbost - leda, že by to mělo super funkčnosti zdarma, všichni bychom měli 100 megabitové linky do internetu a výpočetní výkon serveru by byl na úrovni superpočítače, který to vyrenderuje 20x rychleji než domácí PC. Nene, zůstávám zatím u Sony Vegas - na takové to dovolenkové video postačí...
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Kolemjdoucí