Nedostupný mail na Seznamu

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Policak 6. 5. 2019 17:50

Dnes jsem se přihlásil do schránky na Seznamu, po úspěšném přihlášení v horní části červený nápis, ať si změním heslo, že se do mého účtu pokoušel přihlásit někdo z USA. Prošel jsem procesem změny hesla, pořád jsem byl ve schránce. Po dalším odhlášení už nejde přihlásit, špatné heslo. Nejde ani to původní, ani to nové. Na diskuzním fóru Seznamu za poslední 3 dny několik dotazů se stejným popisem, na které Seznam kopíruje arogantní odpověď, že si měli účet lépe zabezpečit. Sám jsem ale viděl, že problém nastane až ve chvíli, kdy podle pokynů to heslo změníte, do té doby přihlášení funguje. Podle mě nejde o žádnou krádež identity, ale něco podělal Seznam. Setkal jste se s tím někdo?
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 6. 5. 2019 17:52

Jedná se o Tvou chybu: naletěl jsi na phishing.
Nejpozději v tomto okamžiku
Policak píše:po úspěšném přihlášení v horní části červený nápis

jsi měl ukončit i-prohlížeč a pátrat po příčině.
Zřejmě nejsi jediný. :-)
Co s tím?
a/ support Seznamu se žádostí o reset hesla;
b/ vytvoření nové poštovní schránky.
Pak pečlivě prostudovat FAQ:
https://faq.mople71.cz/cs/
a dodržovat.
Příště nepřistupuj k poštovní schránce pomocí i-prohlížeče, jedině plnohodnotným poštovním klientem.
Naposledy upravil Milanr1 dne 6. 5. 2019 18:02, celkově upraveno 2
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Policak 6. 5. 2019 17:57

Pokud chceš něco dodat, needituj původní příspěvek. Nevyzná se v tom pak ani prase. Neviděl jsem žádný phishingový útok, který by něco měnil ve schránce. Vždy šlo o podvrženou adresu v mailu. Znovu opakuji, tady nešlo o příchozí zprávu, ani podvrženou stránku na webu, do schránky jsem šel z uložené zkratky na ploše a načetla se normální schránka s obsahem, jaký má mít. Jen v horní části bylo upozornění. Stejně to popisují i další. Útočník by musel pozměnit obsah stránky Seznam mailu.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 6. 5. 2019 22:08

@Policak -Varianty okolností:
1/ Seznam by ti nic o "napadení z USA" nepsal. Asi si byl na podvodné stránce (ano, může vypadat úplně jako originální, dostaneš se tam při podvržené adrese v DNS) a prozradil tím procesem změny své heslo.
2/ Seznam se snaží dostat těmito fígly k dalším údajům o uživatelích.
3/ PS: Citace ve fóru není editace. Editace citace je navíc doporučená pro zlepšení orientace. Jestli s tím máš problém, chápu tebou popsané potíže.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Policak 7. 5. 2019 09:52

Vyřešeno. Upozornění bylo od Seznamu, dělají to vždy, když se do schránky přihlásí někdo se zahraniční IP adresou. Zbytek má chyba, při zadávání nového hesla jsem měl posunutou ruku na numerickém bloku a série čísel byla jiná, než jsem chtěl. Stačilo posunout ruku o řádek nahoru. Bláboly těch, co neznají rozdíl mezi citací a editací nebudu komentovat. Problem solved.
Policak
Junior