Zabezpečení PayPalu??

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod norad 15. 12. 2020 16:27

Mám problém s platbou nákupu (ne ebay) přes PayPal.
Včera jsema stránce prodejce normálně klikl na "tlačítko" které mně přesměrovalo na stránky PayPalu. Když jsem ale chtěl realizovat platbu tak se mi objevilo něco ve smyslu že kvůli požadavkům EU je nově nutné dvoufázové ověření.
Byly tam dvě možnosti, kód přes SMS nebo telefonické ověření. Označil jsem SMS a nestalo se nic, několik pokusů a zpráva žádná. Ani dodnes, kdyby se někde zatoulala po cestě. Napadlo mně že mám u účtu špatné kontaktní číslo, po zkontrolování ale vím že ne. Tak jsem to zkusil ještě jednou a zase nic. Jen pro zkoušku jsem tedy zvolil druhou možnost, telefonické ověření. Anglicky neumím takže nevím o čem bych si s kým měl vykládat ale jen pro kontrolu telefonního čísla. A během vteřiny mi zvonil telefon, mezistátní hovor a číslo z Nebrasky.

Může mi někdo poradit co s tím? Jak píšu, anglicky si s nikým nepokecám a SMS mi nepřijde.
Radu člověk dát může, ale ne už moudrost a sílu ji uposlechnout
Francois Duc de la Rochefoucauld
norad
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jAY 16. 12. 2020 10:48

Kdysi jsem řešil něco podobného. Nechodily mi autorizační smsky, už nevím od koho a bylo to tím, že jsem měl zapnutou funkci blokování anonymních sms. Zkuste vypnout všechny aplikace co na to máte, případně sim vložit do hloupého telefonu, možná to pomůže.
Každá vyspělejší technologie je k nerozeznání od magie.
jAY
Junior