Zdravím vespolek, už přes měsíc (od 2. ledna) se snažím reklamovat HW u Mironet a pomalu mi docházejí nervy. Při nákupu na IČ (firma) neplatí ochrana koncového spotřebitele, tedy místo lhůty 30 dnů nastupuje dle zákona "doba nezbytně nutná". Což je trochu nefér, protože to může být prakticky jakákoliv termín.
U ostatních eshopů jsem nikdy při nákupu na firmu podobný problém neměl. Většinou se snaží vycházet zákazníkovi vstříc bez ohledu na to, jedná-li se o firmu, nebo koncového spotřebitele. Zde i přes několik urgencí je stále stejné "až bude, napíšeme Vám ... nevíme, jak dlouho ještě".
Další věcí je, že je to u Mironetu má druhá reklamace a opět základní deska. PC skládám přes pětadvacet let a naprosto nových základních desek jsem v posledních letech reklamoval minimum. Konkrétně 3 a dvě z toho jsou za posledních pár měsíců z Mironet. Nekupuji vyloženě to nejlevnější na trhu a prakticky výhradně Gigabyte (srdcovka).
První reklamace u Mironet byla hned po vybalení rovnou nefunkční deska a byla zamítnuta z důvodu poškozeného pinu (LGA 1700). To se mi v životě ještě nestalo, protože při usazení CPU i chladiče jsem nebývale opatrný. Ale budiž, zde se nemělo cenu hádat, protože to již zpětně nebylo možno prokázat.
Druhá reklamace (tentokráte AMD) opět po rozbalení naprosto mrtvá deska. Na PC jsem spěchal (bylo pro nového pracovníka), proto jsem vzal jedinou ITX desku, která byla před svátky skladem. Byla to má první deska ASRock a říkal jsem si, že už by to nemusely být takové hrůzy, jako na začátku.
Ať už je to jak chce. Mironet je pro naši firmu zapovězen. S ohledem na neuspokojivou kvalitu dodaného HW i jednání mi to za občasnou slevu nestojí.