neodesilani mailů z centrum.cz

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 10. 4. 2023 20:19

zdravím, nemáte taky někdo problém s odesíláním mailů z centrum.cz?
Žádný mail mi nejde odeslat resp. tedy doručit adresátovi, místo toho vždy přijde chybový mail (mailer deamon) od centrum.cz, že jsem poslal potenciální spam a ať se když tak obrátím mailem s uvedením nějakého kódu na helpdesk Centrum. poslal jsem jim to, ale nevím jestli to budou řešit.

Myslím, že všechny maily jsem posílal na seznam.cz.
Něco takového se mi nikdy nestalo.
To musí být nějaká chyba na Centru. Děje se to taky někomu?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 10. 4. 2023 21:16

Už bylo před pár dny. Dnes znovu chytrácky vydírají mobilní čísla.
Citace:
Pokud chcete zprávu úspěšně doručit příjemci, otevřete si stránku https://kod.centrum.cz> a potvrďte odeslání zprávy pomocí SMS kódu. Pro tuto volbu je nutné mít nastavené telefonní číslo ve Vašem e-mailovém účtu.
Konec citace.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 10. 4. 2023 23:48

No smsku to po mně myslím nechtělo, ale tohle je taky dobrý.
A co to jako je? To je nějaký podvod nebo minimálně chytračina (ve vámi uváděném případě jakýsi "phishing" tel. čísel) organizovaný přímo serverem Centrum.cz? nechápu
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 4. 2023 13:51

Bohužel jde o problém na straně poskytovatele. V posledních dvou dnech jsem řešil několik stížností tohoto typu na mail atlas.cz (spadá pod centrum.cz).

Jako uživatel můžeš akorát doufat, že to co nejrychleji vyřeší, nebo jít jinam.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 11. 4. 2023 14:24

Díky. No, je to šílené, protože to až doteďka trvá (téměř celý pracovní den). Vůbec nechápu, jak si to tak velká služba může dovolit. celkem by mne zajímalo, kolika procent uživatelů se to týká...

Na zaslaný mail na jejich helpdesk se zkopirovanym kódem zatím žádná reakce. To si člověk musí platit mail, aby měl jistotu, že aspoň tohle bude fungovat nebo co? (i když ani platba není žádná záruka).
Kdyby se to stalo na Seznamu, tak už tady bude zaručeně poprask.

Do všech svých mailů se můžu podívat, ale nemůžu vůbec nic efektivně odeslat...
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 11. 4. 2023 15:46

Teď jsem to zkoušel a na seznam e-maily odešlu bez problémů. Tak nevím?
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Persbrandt 12. 4. 2023 17:13

Tak ta chyba asi postihla jenom část uživatelů centrum.cz, nevím, mně to každopádně ještě stále nefunguje.
Nejdou mi maily minimálně na Seznam a Gmail.

Teď jsem jim ještě napsal obsáhlejší jakoby reklamaci s popisem situace, ale už před cca 3 dny jsem jim dle návodu poslal ten chybový kód z jednoho nedoručeného mailu, takže by o tom měli vědět a dosud od nich nebyla žádná reakce. Ten mail s reklamací vypadá, že na helpdesk@economia.cz normálně odešel.

Tak jsem zvědav jestli to vůbec hodlají nějak řešit a odpoví mi na tu reklamaci.

Mail u centrum.cz mám snad 20 let a něco takového nepamatuju. Jasně, že to člověk bere jako samozřejmost že to funguje a nic za to neplatí, ale nikomu bych to nepřál.

U takového operátora má člověk uzavřenu smlouvu a když je výpadek, tak člověk klasicky reklamuje , tady nevím, jestli mám při nefunkčnosti služby vlastně na něco nárok (mně by stačilo, kdyby fungovala).

Mail jsem dosud vždycky používal k podávání reklamací, řešení problémů, nenapadlo mne že nastane taková situace, že budu muset reklamovat samotnou mailovou službu.

Teď používám hlavně na mobilu přes prohlížeč. I kdybych si nakrásně stáhnul nějakou mailovací appku, tak to na situaci nic nezmění, ne?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 16. 4. 2023 22:08

tak jen pro informaci, odesílání mailů stále nefunguje, už je to asi týden.
jak jsem uvedl, napsal jsem reklamaci a žádná reakce. uvidím, jestli se uráčí odpovědět aspoň do 30 dní nebo nebudou komunikovat vůbec.

Zrovna nefunkčnost mailové schránky by vyžadovala mnohem promptnejsi reakci poskytovatele, než to je zřejmě u Centra zvykem, i když je to zdarma.
Je to takový pocit bezmoci, že s tím člověk nic nezmůže.

zatím teda používám jiný mail, ale těžko si do něj zkopíruju archivované složky mailů z té schránky na Centrum.cz
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 16. 4. 2023 22:45

Nepoužívejte mailové služby zdarma - to je jediná rada, která má smysl. To samozřejmě neznamená, že nemůžete mít adresu cokoliv@centrum.cz, jen bych ji nepoužíval jako hlavní a výchozí.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 17. 4. 2023 14:25

No dobře. To bych rád viděl, kolik procent běžných lidí si za mailové služby platí. I u toho dominantního Seznamu používá většina lidí mailovou schránku zdarma.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Izibia 3. 9. 2023 14:49

To vypadá na phishing ze strany Economie, uvažuju podat oznámení na policii.
Odeslání spamů tímto postupem Economia stejně nezabrání, pokud budu chtít odeslat nelegální spam tak si pořídím anonymní telefonní číslo.
Naposledy upravil Izibia dne 3. 9. 2023 17:57, celkově upraveno 1
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 3. 9. 2023 16:23

A o jaký trestný čim by mělo jít?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Izibia 3. 9. 2023 17:45

"Phishing je typ kybernetického útoku pomocí technik sociálního inženýrství, kdy se útočník snaží získat důvěrná data oběti nebo spustit na zařízení oběti škodlivý kód. "

Z mého pohledu se Economia podvodně tváří, že potřebuje telefonní číslo k zabránění odesílání spamu, což ovšem není pravda. Takže tam vidím snahu získat osobní data na základě podvodného jednání. (Ale nejsem právník, je to můj laický pohled)
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 3. 9. 2023 21:11

No pořád jsi neuvedl, jaký trestný čin by to měl být. Pojem "phishing" náš Trestní zákoník nezná. Pokud by se na to dal nějaký TČ dal naroubovat, tak by to asi nejčastěji byl Podvod (§ 209). A marně si lámu hlavu, jak by šlo o podvod v tomhle případě.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Izibia 3. 9. 2023 22:15

@Wikan
Netuším, na co se u nás roubuje phishing, ale věřím že na něco ano. A jak říkám, nejsem právník a po tvé reakci jsem si už škrtnul "jasný" v "To vypadá na jasný phishing" :-)

-- 3. 9. 2023 23:16 --
@everybody
Dnes mi neprošel jeden e-mail odesílaný z centrum.cz. Vyřešil jsem to tak že jsem obsah e-mailu zabalil do souboru .txt a ten prošel.
(taky jsem nezatrhnul žádost o oznámení o přečtení, takže teoreticky mohlo být i toto důvodem)
Izibia
Junior

Další stránka